صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نحوه ثبت لایحه تسریع در رسیدگی به پرونده/ مراحل، شرایط و نکات مهم

۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲:۴۴
کد خبر: ۴۸۰۶۲۵۸
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
افرادی که پرونده آن‌ها در مرحله صدور رای است، اما با وجود گذشت مدت زمانی زیادی هنوز رای آن صادر نشده است، می‌توانند از طریق سامانه خدمات الکترونیک قضایی برای درخواست تسریع در رسیدگی به پرونده اقدام کنند.

برای رسیدگی به یک پرونده و صدور رای نمی‌توان مهلت زمانی خاصی را در نظر گرفت، اما اگر روند رسیدگی بیش از حد معمول باشد، اطاله دادرسی رخ می‌دهد. در این مواقع برای این که دچار ضرر و زیان نشوید می‌توانید از مرجع صالح تقاضا کنید فرایند رسیدگی سریع‌تر انجام شود.

در مواقعی که مدت زیادی از روند رسیدگی به پرونده شما می‌گذرد و با وجود آماده بودن و معدّ صدور رای بودن آن، رای پرونده صادر نمی‌شود، می‌توانید از طریق سامانه عدل‌ایران و مراجعه به سامانه ثنا، برای سرعت در رسیدگی به پرونده و صدور رای اقدام کنید.

برای سرعت بخشیدن در صدور رای، خود شخص یا وکیل وی می‌تواند به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه عدل‌ایران درخواست خود را در قالب لایحه «تسریع در رسیدگی» ثبت کنند.

مراحل ثبت لایحه تسریع در رسیدگی به پرونده در سامانه ثنا

برای ثبت لایحه تسریع در رسیدگی مراحل ذیل را باید انجام دهید:

- ورود به سامانه خدمات الکترونیک قضایی (عدل ایران به آدرس https://adliran.ir) و ورود به سامانه ثنا از طریق کلیک بر روی بخش «ورود به سامانه خدمات قضایی من»

- ثبت‌نام و ورود به سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیکی)

- انتخاب و ورود به بخش ثبت لایحه

 

 

-- انتخاب گزینه ثبت لایحه جدید 

- - انتخاب موضوع «تقاضای تسریع در رسیدگی» از میان گزینه‌های موجود در بخش ثبت لایحه جدید

- مطالعه متن تقاضای تسریع در رسیدگی و موافقت با متن و در نهایت تقدیم لایحه که با تکمیل یک فرم الکترونیک انجام می‌شود

رعایت نکات مطرح شده در شرایط درخواست تسریع در رسیدگی برای افراد متقاضی الزامی است. طبق این شرایط درخواست ارسالی نباید تکراری باشد و پیوست‌های درخواست نیز باید به صورت خوانا و واضح ارسال شود.

در نهایت اگر با وجود ارسال لایحه تسریع در رسیدگی همچنان تصمیم‌گیری نشد و رای پرونده شما صادر نشد، می‌توانید به سرپرست مجتمع قضایی مربوطه مراجعه کنید و با همراه داشتن یک پرینت از لایحه خود، موضوع را به وی اعلام کنید و تقاضای تصمیم‌گیری سریع‌تر را داشته باشید. همچنین می‌توانید از طریق سامانه سامع نیز عملکرد قاضی مربوطه را گزارش دهید.

البته توجه به این موضوع ضروری است که به دلیل بالا بودن آمار ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی تا حدودی طولانی شدن رسیدگی به پرونده و صدور رای طبیعی است و صرفا در مواردی که زمان رسیدگی بیش از حد انتظار شده است از روش‌های مذکور استفاده کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *