افزایش قیمت گوشت مرغ و گوسفند/ از کاهش عرضه مرغ تا قاچاق دام عامل گرانی
قیمت گوشت مرغ و گوسفندی در ماههای اخیر دست خوش تغییرات بسیاری بوده تا جایی که قیمت در طول روز همسان سایر بازارهای موازی در نوسان بوده اند.
قیمت گوشت مرغ در روزهای اخیر تا مرز کیلویی ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان پیش رفت که این روند قیمتی در یک روز در میان با کاهش ۵۰۰ تومانی و مجددا افزایش روبرو میشود.
تا جایی که یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفتوگو با میزان در خصوص علت نوسان قیمت مرغ در هفتههای اخیر گفت: با توجه به کاهش ۴۰ درصدی تولید مرغ در کشور شاهد عرضه کمتر آن به کشتارگاهها هستیم به همین دلیل نوسان قیمت در این شرایط عادی است.
این در حالی است که قیمت روز مرغ برای ۹ دی ماه به مرز ۱۴ هزار تومان بازگشت و نسبت به روز گذشته ۵۰۰ تومان ارزان ترشد، ولی به گفته مسئولین نوسان قیمتها در بازار ادامه مییابد.
به علاوه قیمت مرغ گرم استعلامی کشتارگاههای تهران امروز یکشنبه (۹۷/۱۰/۰۹) ۱۲۸۰۰ تومان، ۱۳۰۰۰ تومان، خرده فروشی ۱۴۰۰۰ تومان، خرده فروشی مرغ شمال ۱۳۸۰۰ تومان و قیمت عمده مرغ کشتار شمال در میدان بهمن تهران ۱۲۸۰۰ تومان است.
قیمت هرکیلوگرم سینه مرغ با کتف ۲۱۵۰۰ تومان، سینه بدون کتف ۲۳۰۰۰ تومان و فیله مرغ ۲۶۰۰۰ تومان است.
در این میان قیمت گوشت گوسفندی نیز نسبت به هفتههای اخیر با افزایش روبرو شده و در روز جاری (۹۷/۱۰/۰۹) به کیلویی ۷۱ هزار تومان رسید.
همچنین قیمت هرکیلوگرم شقه بدون دنبه برای مغازه داران بین ۶۵ هزارتومان تا ۶۶ هزارتومان است که با ۱۰ درصد سود آن را به مصرف کننده عرضه میکنند.
در این باره ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفتوگو با میزان درباره اینکه برخی دلیل کمبود دام را قاچاق و برخی کاهش تولید عنوان میکنند، اضافه کرد: بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، قاچاق دام با افزایش نرخ دلار بسیار افزایش داشته و در کمبود بازار تاثیرگذار بوده است.
وی درباره اینکه قرار است شرکت پشتیبانی امور دام، دام زنده از کشور رومانی وارد کند، گفت: این موضوع مطرح شده، باید راهکارها بررسی و رایزنیها انجام شود، همچنین بودجه مورد نظر تامین گردد به عبارتی باید بستر لازم برای انجام این کار فراهم شود تا دام وارد کنند.
براساس گزارش میزان، نوسان در قیمت این کالاهای اساسی در بازار موجب شده تا سبد کالایی خانوارها کوچک شده و قدرت خرید مردم برای این اقلام اُفت کند که در این شرایط مسئولین باید برای عرضه بیشتر این محصولات با نرخ دولتی در بازار جهت رفع نیاز عموم اقدامات موثر انجام دهند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *