صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ اوکراین؛ استفاده روسیه از موشک مافوق‌صوت اورشنیک به چه معناست؟

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵:۴۵
کد خبر: ۴۸۰۵۹۷۷
مجوز ناتو به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های دوربرد علیه روسیه، جنگ اوکراین را وارد مرحله‌ای جدید و ناشناخته کرده که چشم‌انداز آن مبهم به نظر می‌رسد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‎جمهور روسیه، به‎تازگی گفت که مسکو یک روز پس از شلیک موشک بالستیک مافوق‎صوت «اورشنیک» در «شرایط جنگی» به آزمایش این موشک ادامه خواهد داد.

وی در نشست تلویزیونی با فرماندهان ارتش روسیه تاکید کرد: ما به آزمایش جدیدترین سیستم ادامه خواهیم داد، لازم است تولید زنجیره‌ای ایجاد شود.

رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه سامانه‌های پدافندی قادر به رهگیری موشک بالستیک اورشنیک نیستند، یادآور شد: من اضافه می‌کنم که هیچ اقدام متقابلی برای چنین موشکی وجود ندارد و هیچ وسیله‌ای برای رهگیری آن در جهان امروز وجود نخواهد داشت و بار دیگر تاکید می‌کنم که ما به آزمایش این جدیدترین سامانه ادامه خواهیم داد.

پوتین تایید کرد که روسیه این موشک میان‌برد مافوق‎صوت را در حمله به شهر دنیپرو، اوکراین آزمایش کرده است.

کرملین یادآور شد که این حمله در واکنش به استفاده اخیر اوکراین از موشک‌های تدارکاتی آمریکا و انگلیس برای هدف قرار دادن خاک روسیه بوده است.

اقدام روسیه برای آزمایش این موشک پس از آن صورت گرفت که جو بایدن، رئیس‎جمهور آمریکا، به‎تازگی مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد ارسال‌شده ازسوی واشنگتن را برای هدف قرار دادن خاک روسیه به کی‎یف اعطا کرد.

این پرتاب همچنین پس از آن انجام شد که اوکراین برای اولین بار موشک‌های دوربرد آمریکا و انگلیس را به خاک روسیه شلیک کرد و تنش‌ها را در این درگیری ۳ ساله تشدید کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، درباره آزمایش موشک اورشنیک گفت: پیام اصلی این است که تصمیم‌ها و اقدام‌های بی‌ملاحظه کشور‌های غربی که موشک تولید می‌کنند، به اوکراین می‌رسانند و متعاقبا در حمله به خاک روسیه مشارکت می‌کنند، نمی‌تواند بدون واکنش طرف روسیه باقی بماند.

موشک‌هایی که آمریکا به اوکراین عرضه می‌کند، سامانه موشکی تاکتیکی ارتش (اتکمز) نام دارد؛ برد آنها ۳۰۰ کیلومتر است و اولین بار در دهه ۱۹۸۰ توسعه یافتند.

درباره موشک اورشنیک چه می‌دانیم؟

موشک‌های مافوق‎صوت با سرعت دست‌کم ۵ ماخ (۵ برابر سرعت صوت) حرکت می‌کنند و می‌توانند در میانه پرواز مانور دهند که این امر ردیابی و رهگیری آنها را دشوارتر می‌کند.

ایگور کوروتچنکو، سردبیر مجله دفاع ملی مستقر در مسکو، به خبرگزاری تاس گفت که براساس ویدیو‌های منتشر شده از حمله اخیر، اورشنیک چندین کلاهک جنگی هدایت‌شونده مستقل دارد.

در حالی که به‌طور علنی، مقام‌های آمریکایی می‌گویند روسیه احتمالا تنها تعداد انگشت‌شماری از این موشک‌های اورشنیک را در اختیار دارد، منابع می‌گویند این موشک‌های بالستیک یک تهدید منحصربه‌فرد هستند.

برد آنها می‌تواند به بیش از ۳ هزار مایل برسد و سیستم کلاهک چندگانه را حمل کنند؛ این سیستم‌ها برای حمل‎ و پرتاب چندین کلاهک و رهاسازی آنها در سرعت‌ها و جهت‌های مختلف، به‎طور بالقوه در منطقه‌ای بیش از هزار مایل طراحی شده‌اند.

این موشک همچنین قادر به حمل کلاهک هسته‌ای هستند؛ با تشدید نگرانی‌های آمریکا و ناتو، این اولین بار است که از چنین سیستمی استفاده می‌شود و هنوز اطلاعات زیادی در مورد استفاده از آنها ناشناخته مانده است.

سابرینا سینگ، سخنگوی پنتاگون گفت: می‌توان این موشک را برای حمل انواع مختلفی از کلاهک‌های هسته‌ای یا متعارف دوباره نصب کرد.

منابع آمریکایی و انگلیسی اشاره کردند که آنها معتقدند موشک شلیک‎شده به دنیپرو یک موشک بالستیک میان‎برد آزمایشی با قابلیت حمل هسته‌ای بوده است که برد نظری آن کمتر از ۳ هزار و ۴۲۰ مایل (۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر) است.

این برد برای رسیدن به اروپا از جایی که در جنوب غربی روسیه شلیک شد، کافی است.

چشم‌انداز جنگ اوکراین پس از شلیک موشک اورشنیک

یک منبع آگاه در ناتو گفت که این پیمان نظامی به‌زودی نشست اضطراری با اوکراین در مقر این ائتلاف در بروکسل برگزار خواهد کرد تا درباره استفاده مسکو از این موشک رایزنی کند.

ائتلاف نظامی غربی تایید کرد که شورای ناتو-اوکراین، که سفیران متحدان ناتو و همتایان اوکراینی آنها را تشکیل می‌دهد، بنا به درخواست کی‌یف تشکیل جلسه خواهد داد.

به گزارش الجزیره، به نظر می‌رسد اقدام‌های روسیه در چند ماه آینده و پیش از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و مذاکرات احتمالی با وی تشدید خواهد شد و بنابراین اوکراین به دنبال آن است که بتواند به برد بلندتری ضربه بزند تا توانایی‌های تهاجمی روسیه را خدشه‌دار کند.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *