کشتار خبرنگاران لبنانی با مهمات آمریکایی؛ جنایت جنگی احتمالی باید بررسی شود
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه و پس از آن لبنان طی بیش از یک سال گذشته، کارزارهای جنایت کارانهای را بهصورت همزمان پیش برده است؛ یکی از این کارزارها، کارزار کشتار و قتلعام خبرنگاران است که با هدف سرپوش نهادن بر جنایتهای گسترده ازسوی رژیم صهیونیستی طراحی و اجرا شد.
براساس آخرین آمارها، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون حدود ۱۹۰ خبرنگار فلسطینی به شهادت رسیدند؛ در لبنان نیز بیش از ۱۰ خبرنگار به شهادت رسیدند.
رژیم صهیونیستی کارزار مشابهی را علیه اهالی رسانه در لبنان درپی آغاز جنگ علیه این کشور اجرایی کرده است.
به گزارش گاردین، بررسیها نشان میدهند که رژیم صهیونیستی از مهمات آمریکایی برای هدف قرار دادن و به شهادت رساندن سه خبرنگار در لبنان در حمله ۲۵ اکتبر (چهارم آبان) به جنوب استفاده کرده است.
کارشناسان حقوقی از حمله یادشده بهعنوان یک جنایت جنگی احتمالی یاد کردند.
حمله رژیم صهیونیستی به خبرنگاران در لبنان چگونه اتفاق افتاد؟
رژیم صهیونیستی در ساعت ۳:۱۹ روز ۲۵ اکتبر با یک جنگنده به محل سکونت اهالی رسانه در جنوب لبنان حمله کرد؛ بر اثر این حمله، سه نفر از کارکنان رسانههای المنار و المیادین به شهادت رسیده و سه خبرنگار رسانههای دیگر که در نزدیکی این محل بودند، مجروح شدند.
براساس گزارشها، پیش از این حمله، منطقه یادشده شاهد هیچ درگیری فعالی نبود.
سه کارشناس حقوق بشردوستانه بینالمللی اعلام کردند که این حمله میتواند جنایت جنگی باشد و به همین دلیل باید تحقیقات بیشتری درباره آن انجام شود.
ندیم حوری، وکیل حقوق بشری و مدیر اجرایی ابتکار اصلاحات عربی گفت: همه نشانهها نشان میدهند که این حمله، هدف قرار دادن عمدی روزنامهنگاران و جنایت جنگی است، زیرا اینجا بهوضوح بهعنوان مکانی که خبرنگاران در آن اقامت داشتند، مشخص شده بود.
بررسیهای مختلف نشان میدهند که برخلاف ادعای ارتش رژیم صهیونیستی، در محل حمله انجامشده علیه خبرنگاران، هیچ زیرساخت نظامی حزبالله وجود نداشت و خبرنگاران همگی غیرنظامی بودند.
ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه به درخواستها برای شفافسازی درباره ادعاهای مطرحشده ازجمله نظامی بودن خبرنگاران پاسخ نداد.
همسر یکی از خبرنگاران شهید گفت: سلاح همسرم، دوربینش بود.
محل اقامت خبرنگاران شهید کجا بود؟
یک روز پس از آغاز حملههای زمینی رژیم صهیونیستی به داخل لبنان در ماه اکتبر، گروهی متشکل از ۱۸ خبرنگار وارد یک مهمانسرا در جنوب لبنان شدند، اما پیشروی رژیم صهیونیستی آنها را مجبور به نقل مکان به شهری دیگر کرد که در ۱۱ ماه گذشته برای پوشش حملههای رژیم صهیونیستی علیه حزبالله مورد استفاده قرار گرفته بود.
به گفته خبرنگار شبکه لبنانی امتیوی که در روز حمله حضور داشت، محل اقامت دوم به دلیل اکثریت دروزی و نبود سابقه حمله رژیم صهیونیستی به آن، انتخاب شده بود؛ بقیه خبرنگاران هم گفتند که همیشه شاهد حضور پهپادهای شناسایی رژیم صهیونیستی بودند.
خبرنگاران ۲۳ روز از این محل برای پوشش اخبار استفاده کردند و هر روز با رانندگی ۱۰ دقیقهای به بالای تپهای میرفتند که از آنجا قادر به تصویربرداری از حملهها بودند؛ آنها همواره جلیقه «پرس» بر تن داشتند و خودرویشان هم با این علامت مشخص شده بود.
مدیر مهمانسرای محل اقامت خبرنگاران گفت: پس از حمله، خانه و ماشین خبرنگاران را با دقت بازرسی کردیم، اما هیچ چیز مشکوکی نیافتیم.
قوانین بینالمللی درباره کشتار خبرنگاران چه میگویند؟
کشتار خبرنگاران براساس قوانین بینالمللی صرفنظر از وابستگیهای سیاسی آنها تا زمانی که وارد درگیری مسلحانه نشده باشند، غیرقانونی است.
جانینا دیل، یکی از مدیران موسسه آکسفورد برای اخلاق، قانون و درگیریهای مسلحانه، میگوید: این یک روند خطرناک است که قبلا در غزه شاهد بودیم که خبرنگاران به دلیل وابستگی فرضی یا تمایلات سیاسی خود با عملیات نظامی مرتبط شده و سپس به هدف تبدیل میشوند؛ چنین حملههایی با قوانین بین المللی سازگار نیست.
- بیشتر بخوانید:
- حملههای هدفمند رژیم صهیونیستی به اصحاب رسانه در لبنان
- عادیسازی جنایت علیه خبرنگاران؛ گامی در مسیر تداوم مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات
جنایت علیه خبرنگاران با مهمات آمریکایی
بقایای مهمات یافتشده در محل حمله به خبرنگاران لبنانی نشان داد که دستکم یکی از سلاحها یک بمب ۵۰۰ پوندی سری MK-۸۰ بود که توسط یک JDAM ساخت آمریکا هدایت میشد؛ یک متخصص سابق خنثیسازی بمب در ارتش آمریکا این موضوع را تایید کرد.
شرکتهای آمریکایی بوئینگ و وودوارد به درخواستها برای اظهارنظر درباره استفاده رژیم صهیونیستی از تولیداتشان در حمله به خبرنگاران در لبنان پاسخ ندادند.
استفاده رژیم صهیونیستی از دستکم یک بمب هدایتشونده دقیق به این معنی است که ارتش این رژیم محل حمله را از قبل بهعنوان هدف تعیین کرده بود.
وجود پهپادها و برجهای دیدهبانی مشرف بر محل اقامت گروه خبرنگاران مشخص شده در ۲۳ روز گذشته، این احتمال را ایجاد میکند که نظامیان صهیونیست از محل اقامت و هویت آنها بهعنوان خبرنگار آگاهی داشتند.
استفاده رژیم صهیونیستی از مهمات آمریکایی در حمله به خبرنگاران در حالی رخ میدهد که براساس قوانین آمریکا اگر خریدار تسلیحات آمریکایی از این تسلیحات برای جنایت جنگی استفاده کند، کمک نظامی آمریکا به آن باید به حالت تعلیق دربیاید.
با وجود شواهد متعددی مبنی بر استفاده رژیم صهیونیستی از مهمات آمریکایی برای ارتکاب جنایتهای جنگی احتمالی، کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی ادامه داشته است.
آمارهایی درباره کشتار خبرنگاران و اهالی رسانه در غزه و لبنان
براساس اعلام کمیته حمایت از خبرنگاران، رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شش خبرنگار را در لبنان و دستکم ۱۲۲ خبرنگار را در غزه و کرانه باختری به شهادت رسانده است که مرگبارترین دوره برای خبرنگاران در چهار دهه گذشته محسوب میشود.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه ترویج و حمایت از حق آزادی عقیده و بیان، در این باره گفت: مقامهای اسرائیلی بیوقفه تعهدهای حقوقی بینالمللی خود را در قبال حمایت از اهالی رسانه نادیده میگیرند.
به گفته وی، آنچه در جنوب لبنان رخ داد با الگوی کشتار و حمله نظامیان صهیونیست به خبرنگاران در غزه مطابقت دارد؛ این گزارشگر سازمان ملل تصریح کرد: به نظر میرسد کشتارهای هدفمند و عدم انجام تحقیقات کامل، همگی بخشی از استراتژی عمدی ارتش اسرائیل برای سرکوب گزارشهای انتقادی در مورد جنگ است و مانع از مستندسازی جنایتهای جنگی احتمالی بینالمللی میشود.
رژیم صهیونیستی با وجود انتشار بیانیههایی درباره انجام تحقیقات در موضوع حمله به خبرنگاران، هنوز هیچ اطلاعاتی درباره این تحقیقات منتشر نکرده است.
کارشناسان میگویند که سکوت جامعه جهانی به جنایت رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران تداوم بخشیده است.
انتهای پیام/