حضور هیئت نظارت دیوان عالی کشور در استان کرمان / ۱۹۷ هزار پرونده در ۷ ماهه ابتدا سال جاری توسط قضات رسیدگی شد
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در نشست شورای معاونان دادگستری که با حضور هیئت عالی نظارت دیوان عالی کشور در محل سالن شهید نصیری لاری برگزار شد، گفت:حضور هیئتهای نظارتی در استانها و بازدید و سرکشی از شعب از اقدامات ارزشمند قوه قضاییه در جهت رشد و تعالی این قوه است.
وی افزود: از نقاط مثبت این بازدیدها این است که در کنار شناسایی قضات و کارمندان توانمند و نمونه، کمبودها، مشکلات نیز شناسایی میشود و به استحضار مسئولان عالی قوه قضاییه خواهد رسید.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان به عنوان پهناورترین استان کشور بیش از یازده درصد خاک کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: در حال حاضر ۳۳ حوزه قضایی فعال در استان کرمان داریم که به شهروندان خدمات قضایی ارائه میکنند.
وی ادامه داد:از این تعداد ۱۸ حوزه قضایی دارای دادسرا و دادگستری هستند شامل ۱۷ شهرستان و بخش ماهان و همچنین ۱۵ حوزه قضایی دیگر ساختار تشکیلات قضایی آنها دادگاه عمومی است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: طی هفت ماههی ابتدای سال جاری بیش از ۲۰۷ هزار پرونده به ۱۵۲ شعبه در محاکم و دادگاههای استان (بدون احتساب شعب اجرای احکام) وارد شده است و در مقابل بیش از ۱۹۷ هزار پرونده مختومه و مورد رسیدگی قرار گرفته است.
با راه اندازی دادگاه روداب شرقی و اسماعیلی تعداد حوزههای قضایی به ۳۵ افزایش مییابد
رئیس کل دادگستری استان کرمان همچنین خاطرنشان کرد: بزودی دادگاه روداب شرقی و دادگاه اسماعیلی در جیرفت راه اندازی خواهند شد و حوزههای قضایی استان تا پایان سال به ۳۵ حوزه قضایی افزایش خواهند یافت.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدی اعلام کرد:در کل استان کرمان و بدون احتساب شعب دادگاه صلح در حال حاضر ۱۵۲ شعبه فعال در محاکم اعم از دادگاههای بدوی و تجدیدنظر داریم که ۶۱ شعبه مربوط به دادگاه حقوقی، شعبه ۴۶ کیفری دو، ۱۰ دادگاه انقلاب، ۲۷ شعبه دادگاه عمومی بخش، ۷ شعبه کیفری یک و ۲۰ شعبه مربوط به دادگاههای تجدیدنظر استان است و ۹۴ شعبه اجرای احکام فعال نیز در سراسر استان داریم.
کرمان با کمبود شدید فضای اداری و قاضی مواجه است
رئیس کل دادگستری استان کرمان به کمبود کادر قضایی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: متاسفانه علیرغم نیازهایی که داریم با کمبود شدید فضای اداری به ویژه در مرکز استان کرمان مواجه هستیم.
وی میانگین نرخ رسیدگی در محاکم استان را ۹۵ درصد اعلام کرد و بیان داشت:در این بین بشترین نرخ رسیدگی مربوط به شعب دادگاه تجدیدنظر استان با بیش از ۱۰۱ درصد نرخ رسیدگی است.
محمدنقی صوفی در جلسه شورای برنامه ریزی و معاونان دادگستری کرمان که باحضور ویدئوکنفراس روسای حوزههای قضایی سراسر استان کرمان برگزار شد، اظهار کرد: قوه قضاییه ملجا و پناهگاه مردم است و این موضوع زمانی محقق میشود که دادرسیها عادلانه، به موقع و متقن باشند.
مستشار و مدیرکل نظارت و ارزیابی آرای قضایی دیوان عالی کشور گفت: پیرو بازدیدهای دورهای و مستمر دیوان عالی کشور به دنبال شناسایی قضات شاخص و نمونه و معرفی آنان به ریاست قوه قضاییه هستیم و در کنار آن شناسایی مشکلات و رفع موانع با رویکرد آموزش محور، از وظایف این هیئت است.
وی ضمن گرامیداشت هفته بسیج و جانفشانی شهدا و بسیجیان در طول ۸ سال جنگ تحمیلی، افزود: ما قضات در قوه قضاییه باید از آرمانهای امام راحل و شهدا محافظت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در قوانین کشور به کررات به موضوع نظارت دیوان عالی کشور بر حسن اجرای قوانین در محاکم قضایی تاکید شده است و علاوه بر ایجاد وحدت رویه؛ نظارت بر محاکم از دیگر وظایف دیوان عالی کشور است.
مستشار و مدیرکل نظارت و ارزیابی آراء قضایی دیوان عالی کشور گفت: در این بازدیدها بیشتر بدنبال ارتقای دادرسیها و آموزش به همکاران در سراسر کشور هستیم.
وی بر تاسیس و تقویت مراکز مشاوره خانواده تاکید کرد و افزود: رشد آمار پروندههای طلاق در کشور نگران کننده است و باید تدابیری اندیشیده شود تا پروندههای طلاق به سمت صلح و سازش سوق داده شوند و طبق آمارها در شهرستان کهنوج در استان کرمان با اتخاذ سازوکارهایی بیش از ۴۶ درصد پروندههای خانواده به صلح و سازش منتهی شده اند که خبر امیدوار کنندهای است.
۱۳ مرکز مشاوره مرتبط با قوه قضاییه در استان کرمان راه اندازی شده است
یکی از اقدامات مهم و اولویت دار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در راستای تحکیم و پایداری بنیان خانواده و همسو با اهداف قانون حمایت از خانواده استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره خانواده در استان بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: در حال حاضر ۷۸ مشاور دارای مجوز از قوه قضاییه در استان کرمان حضور دارند و ۱۳ مرکز مشاوره مرتبط با قوه قضاییه در این استان راه اندازی شده است.
سید مهدی قویدل در تشریح اقدامات انجام شده در راستای توسعه مراکز مشاوره در استان کرمان ضمن اشاره به همکاری ۱۳۵ مشاور با دستگاه قضایی استان کرمان، افزود: در حال حاضر با احتساب مراکز تصمیم و غیره، ۷۲ مرکز مشاوره کار ارائه آموزشهای لازم مرتبط با ازدواج را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: سامانه تصمیم در هشت شهرستان استان کرمان دایر شده بود که از سال ۹۹ تا کنون بیش از ۵۰ هزار مورد مشاوره از این طریق انجام شده است که میانگین ۲۱.۱۴ درصد آنها به سازش رسیده است.
معاون قضایی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اشاره به ارجاع شش هزار و ۱۰۰ مورد پرونده به مراکز تصمیم تا پایان مهرماه سال جاری، یادآور شد: ۲۴.۴ درصد از این موارد ارجاعی به مراکز تصمیم به سازش ختم شده است.
قویدل ضمن اشاره به اینکه میانگین کلی سازش در پروندههای مربوط به طلاق از سال ۹۹ تا کنون ۲۱ درصد بوده است، تصریح کرد: شهرستان کهنوج با تحقق سازش میانگین حدود ۳۲ درصدی در پروندههای طلاق رتبه نخست در این زمینه را به خود اختصاص داده است.
وی به برگزاری ۵۲ جلسه شورای مشورتی طی سالیان گذشته با هدف ارتقاء سطح عملکرد مراکز مشاوره استان نیز اشاره و بیان کرد: ۸۰ درصد مصوبات این شورا تا کنون به مرحله اجرا درآمده است.
وی افزود: در آینده نزدیک با ارائه مجوز از سوی مرکز مشاوران خانواده قوه قضاییه تمامی حوزههای قضایی در راستای موضوع ۱۶ قانون حمایت خانواده از این مراکز بهرهمند خواهند شد.
انتهای پیام/