صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفتگو|

مفهوم بلند «چائوسن» در تایلند را کشف کنید

۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۸۰۵۲۰۸
نویسنده کتاب «محله چائوسن‌ها»، بیان روایت از زندگی مردی که اسلام شیعه را برای اولین بار به تایلند صادر کرد را خواندنی دانسته و معنای کلمه «چائوسن» نشانه مفهومی خاص برای مردم تایلند می‌داند.

«محله چائوسن‌ها» به قلم سیدسعید هاشمی و با موضوع داستان زندگی شیخ‌احمد قمی، مؤسس اولین حسینیۀ تایلند توسط انتشارات کتاب جمکران منتشر شد.

شیخ احمد قمی یکی از شخصیت‌های مهم در تاریخ تشیع در کشور تایلند است. او به عنوان موسس اولین حسینیه در تایلند شناخته می‌شود و نقش مهمی در گسترش فرهنگ و معارف اسلامی در این کشور داشته است.

سید سعید هاشمی در گفت‌وگو با میزان درباره مضمون کتاب«محله چائوسن‌ها» گفت: این اثر روایتی داستانی از زندگی شیخ احمد قمی موسس اولین حسینیه تایلند در دوران صفویه است. روایت مردی که اسلام و عشق به سیدالشهدا (ع) را ازایران تا فرسنگ‌ها آن سوتر یعنی تایلند صادر کرد.

وی علت انتخاب این سوژه برای نگارش را معرفی یک شخصیت ارزنده دانست و بیان کرد: از آنجایی که شیخ احمد قمی یکی از همشهریان خوب من است و تا به حال هیچ گونه اطلاعات و یا کتابی درباره وی نوشته نشده بود، زمان را مغتم دانسته و اقدام به پژوهش در این زمینه کردم. برای کسب اطلاعات بیشتر علاوه بر پژوهش کتاب‌های نوشته شده درباره این عالم با طلبه‌هایی که عموماً از منطقه شرق آسیا و تایلند به قم برای تحصیل آمده بودند گفت‌وگو کردم.

هاشمی به بخش‌هایی از کتاب «محله چائوسن‌ها» اشاره و اظهارکرد: از آنجایی که شیخ احمد قمی در قالب یک تاجر، زعفران و برخی از اقلام دیگر تولیدی ایرانی را به تایلند می‌برد و از آنجا برنج تایلندی را به ایران وارد می‌کرد؛ به عنوان یکی از اولین تجار در منطقه تایلند شناخته شده و توانست به جز محصولات ایرانی بخشی از اعتقادات ایران زمین را نیز به آنجا صادر کند.

این نویسنده کتاب ادامه داد: هرگاه که او به تایلند می‌رفت همراهان او خانواده‌اش و برخی از دوستانش نیز همراهش برد، همزمانی حضورش در تایلند با ماه محرم سبب می‌شد او در آنجا به برگزاری مجالس روضه برای سیدالشهدا (ع) در منزلش اقدام کند.

وی به بخش‌های دیگر کتاب «محله چائوسن‌ها» پرداخت و تاکید کرد: این اثر به شیوه رمان نوشته شده و هیجانات و حادثه دوره تاریخی خاصی از تایلند را در کنار داستان زندگی شیخ احمد قمی روایت می‌کند. آداب و رسوم مردم آن منطقه در زمان ۴۰۰ سال پیش و کودتای برمی‌ها در تایلند همچنین دسیسه‌های چینی‌ها برای تحت فشار قرار دادن پادشاه تایلند از جمله نکاتی که در کتاب بیان شده است نکته قابل توجه کمک گرفتن پادشان آن دوره تایلند از شیخ احمد قمی است، زیرا این شخصیت توانسته بود طی سال‌ها زندگیش در آن منطقه جایگاه خاص اجتماعی و مردمی پیدا کند و با اتکا به قدرت مردم بسیاری بسیار از آسیب‌ها در منطقه جغرافیایی تایلند را خاموش کند.

هاشمی ویژگی‌های کتاب «محله چائوسن‌ها» را برشمرد و تصریح کرد: در کنار روایتی از زندگی شیخ احمد قمی منطقه جغرافیایی قم بیان شده است. این شیخ در منطقه چهل اختران زندگی می‌کرد و فضای محیطی آن دوران، باغ‌ها، محله‌ها و روستا‌های آن به خوبی مطرح و ترسیم شده است از سوی دیگر ارادت ویژه شیخ احمد قمی به حضرت معصومه (س) قبل از رفتنش به مدرسه و حوزه از جمله ویژگی‌های است که در کتاب است. 
وی درباره نامگذاری کتاب «محله چائوسن‌ها» بیان کرد: کلمه «چائوسن» در واقع همان «یا حسین» خودمان است که در ایام عزاداری بیان می‌شود. تایلندی‌ها این جمله را از خاندان قمی آموخته و به دین اسلام و شیعه گرایش پیدا کردند. این کلمه برای مسلمانان تایلند مفهومی خاص دارد.

هاشمی در پایان ظرفیت‌های کتاب «محله چائوسن‌ها» را برشمرد و افزود: این کتاب با زبانی ساده روان نوشته شده و در کنار بررسی داستان شیخ احمد قمی روایتی از مناطق و آداب و رسوم همچنین جغرافیای منطقه جنوب شرقی آسیا را مطرح می‌کند از سوی دیگر اثر به شیوه دراماتیک نوشته شده و امکان ساخت فیلم و یا سریال از آن وجود دارد. 


انتهای پیام/


برچسب ها: معرفی کتاب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *