۱۰۰ کارآموز به کادر قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه شدند
محبوب افراسیاب در نشست تخصصی نقش و تاثیر نماز در کاهش آسیبهای اجتماعی ویژه قضات، اظهار کرد: ۱۰۰ نفر از کارآموزان دوره اول کارآموزی قضایی قبول و به کادر قضایی استان اضافه شدند.
وی در ادامه به راهاندازی دادگاههای صلح در استان اشاره و عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد از اولین استانهایی بود که دادگاه صلح را راه اندازی کرد و این اقدام یک جهش بسیار بزرگی بود.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: از ابتدای حضورم در استان، با تعداد زیادی از پروندههای معوق و مُسن مواجه بودیم.
افراسیاب ابراز کرد: بخش زیادی از نارضایتی مردم معطوف به این نکته بود که، مردم ۳ تا ۵ سال با پروندهای مواجه بودند و این به علت کمبود کادر قضایی بود که با تخصیص این تعداد قاضی به قضات استان، کمبود کادر قضایی تأمین شد.
وی یادآور شد: دوره دوم تربیت کادر قضایی از طلاب حوزههای علمیه هستند و از ابتدای آذر ماه دروس عمومی آنان شروع خواهد شد که مدت آن ۶ ماه است.
رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: دروس تخصصی این کارآموزان از اوایل فروردین سال آینده شروع میشود و بعد از فارغالتحصیل شدن و تزریق آنها به دادگستری، در استان بیماری اطاله دادرسی نخواهیم داشت.
وی در پایان به کارآموزان قضایی توصیه کرد و افزود: حضور شما جنبه جهادی دارد. جهاد بدون تسلط به ابزار موفقیتآمیز نخواهد بود در نتیجه اولین و آخرین توصیه این است که به قواعد حقوقی اعم از کیفری و حقوقی و فرایند دادرسیها آشنایی پیدا کرده و مهارت پیدا کنید.
در ادامه این نشست آیتالله سید نصیر حسینی نماینده مقام معظم رهبری در استان کهگیلویه و بویراحمد، برای قاضی و قضاوت شرایط خاصی را بیان کرد.
وی بیان کرد: قضاوت به حق بدون علم، جایگاه آن آتش جهنم است.
آیتالله حسینی اضافه کرد: قاضی باید شرایط اخلاقی داشته باشد و مجاهدت با نفس کند.
وی اظهار کرد: قضاوت جایگاه رفیع و بلندی در جامعه اسلامی و فرهنگ دینی دارد. جایگاهی که مربوط به انبیاست و در شرایط خاص به افراد خاص واگذار میشود.
نماینده مقام معظم رهبری در کهگیلویه و بویراحمد گفت: قاضی برای قضاوت کردن باید مبارزه با نفس خود داشته باشد و همیشه باید این مبارزه با نفس وجود داشته باشد و هم باید به درستی انشای حکم کند.
امام جمعه یاسوج در ادامه عنوان کرد: اخلاق و معنویت انسان را هدایت و گرهها را باز میکند و علم هم گرههای کور را باز میکند و انسان را زود به مقصد میرساند. قاضی که پرونده جامعه را رسیدگی میکند، باید هم نسبت به مسائل جامعه شناخت داشته باشد.
وی در ادامه به نقش و آثار نماز در کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه اشاره و تصریح کرد: اگر بخواهیم ورودی پروندهها به دادگستری و محاکم کم شود، باید فاصلههای اجتماعی را کم کنیم. چون خیلی از مباحث به مشکلات اجتماعی برمیگردد.
در این نشست معاون قضایی رئیس کل دادگستری، معاون توسعه شوراهای حل اختلاف، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان حضور داشتند.
انتهای پیام/