صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تخصیص مالیات با نظر مردم بیشترین میزان شفافیت و رضایت را به همراه دارد

۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱:۳۷
کد خبر: ۴۸۰۵۱۷۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی با اشاره با اشاره به اقدام دولت در نحوه مصرف مالیات رابه انتخاب و نظر خود مودیان مالیاتی، گفت: با این روش مالیات پرداختی مودیان در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم در پروژه‌های عمرانی تخصیص خواهد یافت و بیشترین میزان شفافیت مطابق با میل و نظر مردم رخ می‌دهد.

همایون علی‌اکبری کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو بامیزان، در رابطه با اهمیت ایجاد اطلاعات کامل و شفاف در زمینه هزینه‌کرد مالیات اظهار کرد: شفافیت در مصرف مالیات نقش اساسی در ایجاد اعتماد بین دولت و شهروندان دارد. هنگامی که مالیات دهندگان درک می‌کنند که چگونه از پول آنها استفاده می‌شود - خواه برای زیرساخت ها، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی یا رفاه اجتماعی باشد، بسیار بیشتر به ساختار حاکمیت مالیاتی کشور اعتماد خواهند داشت.

وی افزود: این اعتماد در تشویق داوطلبانه تمکین مالیاتی، تقویت احساس وظیفه مدنی و در نهایت افزایش درآمد‌های مالیاتی بسیار مهم است.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت در اقدامی رو به جلو، نه تنها خود مالیات‌های پرداختی به مردم را تخصیص نمی‌دهد بلکه نحوه مصرف مالیات را به انتخاب و نظر خود مودیان مالیاتی و به میزان مالیات پرداختی مودیان در تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم در پروژه‌های عمرانی تخصیص خواهد داد و به این ترتیب با کامل‌ترین روش موجود یعنی انتخاب نحوه مصرف مالیات توسط خود مودیان مالیاتی، بیشترین میزان شفافیت مطابق با میل و نظر مردم رخ می‌دهد. این طرح جدید مالیاتی در زمینه کاهش شکاف بین مردم و نظام مالیاتی با مشارکت دادن مردم در تخصیص مالیات پرداختی خود، طرح نشان‌دارکردن مالیات است.

علی‌اکبری در مورد تخصیص ۱۲ همت از منابع مالیاتی در سال جاری در طرح نشان‌دار کردن مالیات اظهار کرد: در طرح نشان‌دار کردن مالیات به مودیان مالیاتی اجازه داده شده تا مالیات خود را به پروژه‌ها و بخش‌های خاصی تخصیص دهند. این ابتکار با اشتیاق قابل توجهی مواجه شده است و بیش از ۳۵۰۰۰۰ مؤدی مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۳۲۳ پروژه اختصاص داده اند. این پروژه‌ها بخش‌های مختلفی از جمله حمل و نقل، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی و توسعه زیرساخت‌ها را در بر می‌گیرد. دولت با دادن قدرت انتخاب نحوه تخصیص مالیات به مالیات دهندگان، احساس مسئولیت پذیری و شفافیت در فرآیند جمع آوری مالیات را ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که شفافیت همچنین به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر فرار مالیاتی عمل می‌کند. وقتی مردم از نحوه حمایت مستقیم درآمد‌های مالیاتی از برنامه‌های رفاهی جامعه، پروژه‌های زیربنایی و خدمات عمومی آگاه باشند و همچنین خود را درگیر کنند، دلیل فرار از آن کاهش می‌یابد. دانش باعث ایجاد احساس مالکیت و مسئولیت در قبال توسعه ملی می‌شود و انطباق بهتر را تشویق می‌کند. امکان دادن به مودیان برای انتخاب نحوه خرج کردن مالیات نه تنها آن‌ها را در مسیر شناسایی نیازمندی‌های کشور توانمند می‌کند، بلکه سیستم مالیه عمومی را نیز دموکراتیک می‌کند. از طریق بودجه بندی مشارکتی و استراتژی‌های مشارکت جامعه در نظام مالیاتی در طرح نشان‌دار کردن مالیات، مودیان می‌توانند خود با توجه به نظر خود به پروژه‌های مختلف اولویت بندی شده توسط خود آنها، مالیات را تخصیص دهند.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: ایجاد شفافیت مالیاتی در ایران فرصتی متحول کننده برای بهبود تعامل مالیات دهندگان با سیستم مالی دولت است. با اجازه دادن به مالیات دهندگان برای تأثیرگذاری بر نحوه خرج کردن کمک‌های خود، دولت ایران می‌تواند حس مالکیت را تقویت کند، مسئولیت مدنی را تقویت کند و تعامل مثبتی بین شهروندان و دولت ایجاد کند. این رویکرد مشارکتی برای مالیات نه تنها شهروندان را توانمند می‌کند، بلکه سیستم مالی عمومی را از طریق بهبود پاسخگویی و اعتماد تقویت می‌کند. در نهایت، اجرای این استراتژی‌ها تضمین می‌کند که فرآیند مالیات با اولویت‌های جمعی جامعه همسو می‌شود و منجر به تخصیص بهینه منابع و افزایش انطباق می‌شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: مالیات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *