اخراج مهاجران از آمریکا؛ ترامپ متوسل به ارتش میشود
دونالد ترامپ بهتازگی تایید کرد که قصد دارد بهمحض روی کار آمدن در ۲۰ ژانویه آینده (اول بهمن ۱۴۰۳)، وضعیت اضطراری ملی اعلام کرده و از ارتش آمریکا برای اخراج میلیونها مهاجر استفاده کند.
ترامپ این موضوع را در تایید پیام تام فیتون، رئیس گروه راست افراطی Judicial Watch در پلتفرم تروتسوشیال مطرح کرد.
فیتون در پیام خود نوشته بود: ترامپ آماده اعلام وضعیت اضطراری ملی است و از داراییهای نظامی برای معکوس کردن سیاستهای بایدن از طریق برنامه اخراج دستهجمعی (مهاجران) استفاده خواهد کرد.
دونالد ترامپ این پیام را با تایید یک کلمهای پاسخ داد: درست است.
از زمانی که ترامپ این موضع ترامپ را عنوان کرد، رگبار گزارشهای رسانهای مبنی بر برنامهریزی گستردهای که در حال حاضر برای تدارک یک حمله بیسابقه علیه مهاجران و خانوادههایشان در جریان است، منتشر شده است.
این سیاست شامل بحثهای مفصل درمورد گسترش مراکز بازداشت مهاجران است که در حال حاضر ازسوی اداره مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) اداره میشود. بازداشتگاههای موجود قبلا با بازداشتهای گسترده در دولت بایدن-هریس، بهویژه در سال گذشته، پر شده بودند؛ دموکراتها در این دوره زمانی بهدنبال رقابت با ترامپ در اجرای اقدامهای سرکوبگرانه علیه مهاجران بودند.
اداره مهاجرت و گمرک آمریکا کارکنان مورد نیاز را برای راهاندازی مراکز جدید بازداشت در مقیاس پیشنهادی ترامپ و مشاور ارشد مهاجرت او، یعنی استیون میلر، ندارد. برخی منابع میگویند که مدیریت این مراکز بازداشت بهطور اجتنابناپذیری در اختیار پنتاگون قرار میگیرد.
کارشناسان میگویند که طرح ترامپ (برای استفاده از ارتش جهت اخراج مهاجران) نقض قانون Posse Comitatus است که ارتش آمریکا را از انجام عملیات اجرای قانون در داخل مرزهای آمریکا منع میکند.
دولتهای قبلی آمریکا، ازجمله دولت نخست ترامپ، تعداد کل مهاجران غیرقانونی را ۱۱ تا ۱۲ میلیون تخمین زدهاند. دستکم نیمی از آنها بیش از یک دهه است که در آمریکا زندگی میکنند و دارای فرزندان با شهروندی آمریکا هستند. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی ریاستجمهوری خود بهطور مداوم تعداد مهاجرانی را که برای اخراج آنها اقدام خواهد کرد افزایش داده و آن را به ۱۵ میلیون و سپس به ۲۰ میلیون رساند.
- بیشتر بخوانید:
- دولت ترامپ مهاجران را به رواندا منتقل میکند؟
- کابینه ترامپ؛ حیاط خلوت ناقضان حقوق بشر
از طرحهای ترامپ برای اخراج مهاجران چه میدانیم؟
براساس طرح ترامپ، هر کسی که مظنون باشد که مهاجر غیرقانونی است، صرف نظر از وضعیت واقعی خود، در شبکه پلیسی-نظامی گرفتار شده، زندانی میشود و با هواپیما به کشورهای دیگر منتقل میشود.
سابقه تلاشها برای اخراج دستهجمعی مهاجران از آمریکا، خیرهکننده است. بیشترین تعداد مهاجرانی که تاکنون در یک سال اخراج شدهاند، ۴۳۰ هزار مهاجر است که در سال ۲۰۱۳ ازسوی دولت باراک اوباما اخراج شدهاند.
ترامپ اشاره کرده است که اولین هدف او ۱.۲ میلیون مهاجری خواهد بود که با حکم اخراج نهایی از سوی قاضیهای فدرال مواجه شدهاند. همچنین تلاشهایی برای بیرون راندن ۵۳۰ هزار مهاجر مواجهشده با مقررات لغو روادید برای پناهندگان از کشورهایی مانند کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه، انجام خواهد شد. اقدام دیگر لغو وضعیت حفاظتشده موقت برای ۸۶۰ هزار نفر دیگر است که عمدتا اهل ونزوئلا، هائیتی، السالوادور، هندوراس و اوکراین هستند.
ترامپ و میلر همچنین در حال برنامهریزی برای به چالش کشیدن یک ماده کلیدی مربوط به زمان پس از جنگ داخلی آمریکا، یعنی حق شهروندی براساس تولد در این کشور هستند. این حق که در متمم چهاردهم قانون اساسی آمریکا آمده است، اعلام میکند که هر کودکی که در خاک آمریکا متولد شود بهطور خودکار حق شهروندی آمریکا را دارد.
ترامپ همچنین تهدید کرده که قانون ۱۷۹۸ «دشمنان بیگانه» را مورد استناد قرار خواهد داد که به دولت فدرال اجازه میدهد تا افرادی را که بیگانه و دشمن تشخیص میدهد، بازداشت کند؛ اما نکته این است که استفاده از این قانون اساسا به منزله اعلان جنگ علیه همه کشورهایی است که شهروندان آنها بهدنبال عبور از مرز آمریکا و مکزیک یا ماندن بیش از حد ویزای خود در این کشور هستند؛ یعنی در واقع، اعلان جنگ علیه کل جهان.
دولت جدید آمریکا همچنین در اسرع وقت از نظر قانونی، تمام برنامههایی را که اجازه آزادی مشروط ویزا یا وضعیت موقت را برای پناهندگان از کشورهای مشخص میدهد، حذف خواهد کرد.
ازجمله این کشورها میتوان به کوبا، هائیتی، ونزوئلا و بیشتر کشورهای آمریکای مرکزی، و همچنین گروههای کوچکتر از افغانستان، عراق و سایر کشورهایی که هدف حملههای آمریکا قرار گرفتهاند، اشاره کرد.
نخستین تلاش گسترده پس از ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید احتمالا ساخت بازداشتگاههای جدید، ازجمله تاسیس چندین مرکز در نزدیکی مناطق بزرگ شهری مانند نیویورک، شیکاگو و هیوستون خواهد بود؛ گفته میشود که جمعیت زیادی از مهاجران قانونی و غیرقانونی در این شهرها وجود دارند.
وکلای ترامپ در حال حاضر مشغول تهیه پیشنویس دستورهای اجرایی هستند که رئیسجمهور جدید میتواند به محض ادای سوگند در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) صادر کند. این موارد شامل لغو وضعیت حفاظتشده موقت برای مهاجران از چندین کشور میشود.
انتهای پیام/