صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آنچه امروز در جلسه علنی مجلس گذشت؛ از تعیین شرایط ثبت‌نام داوطلبان در انتخابات شوراهای شهر و روستا تا هشدار به گروهک جیش‌الظلم

۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴:۵۲
کد خبر: ۴۸۰۵۱۱۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
چهل و دومین نشست علنی مجلس شورای اسلامی در حالی برگزار شد که نمایندگان مردم در خانه ملت شرایط ثبت نام داوطلبان در انتخابات شورا‌های شهر و روستا را تعیین کردند.

چهل و دومین نشست علنی مجلس شورای اسلامی، صبح امروز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه با حضور ۲۰۱ نفر از نمایندگان، به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

روح‌الله متفکرآزاد، عضو هیأت رئیسه مجلس دستور کار صحن امروز را قرائت کرد که مواردی چون ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شورا‌ها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد: طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد: طرح فهرست تصویب نامه‌های قانونی نامعتبر دوره فترت و گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت و همین طور انتخاب نمایندگان مجلس شورای اسلامی با معرفی کمیسیون فرهنگی به عنوان عضو در شورای فرهنگ عمومی استان (۳ استان) بود.

قالیباف: تنظیم دستور کار صحن علنی بر اساس قانون بر عهده هیئت رئیسه است

حمید رسایی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با استناد به ماده ۱۰۰ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی گفت: دستور هفتگی مجلس باید به ترتیب وصول طرح‌ها و لوایح از کمیسیون‌ها و سایر موضوعات طبق آیین‌نامه توسط هیئت رئیسه مجلس تهیه و پس از چاپ و توزیع در تابلو مخصوص نصب و رعایت ترتیب مذکور الزامی است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در دستور هفتگی جلسه علنی همانگونه که اعلام شده مقرر بود که امروز گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره درخواست حدود ۴۰ نفر از نمایندگان محترم که درخواست ماده ۲۳۴ مبنی بر نقض و استنکاف از اجرای قانون توسط رئیس جمهور کرده بودند قرائت شود.

وی افزود: همانگونه که ماده ۲۳۴ تاکید بر سرعت عمل در موضوعات را دارد چرا این موضوع از دستور خارج شده است، آقای قالیباف شما به من گفتید که در سه‌شنبه‌های نظارتی بررسی می‌شود. شما در آیین‌نامه به من نشان دهید در کجای آن صحبت از سه‌شنبه‌های نظارتی، چهارشنبه‌های درایتی و دوشنبه‌های ملاقاتی وجود دارد. آیین‌نامه می‌گوید دستور به ترتیب باید اعلام شود و هیئت رئیسه ملزم است که طبق آیین‌نامه ترتیب مذکور را رعایت کند و نباید این موضوع از دستور خارج می‌شد.

رسایی ادامه داد: شما در جایی گفتید که سه شنبه هفته آینده باید بودجه مورد بررسی قرار گیرد، این وضع به این معنا است که این موضوع مهم نادیده گرفته خواهد شد، همکاران، این موضوع در خصوص یک نفر نیست، بلکه مسئله یک جریان است که هشت سال کشور را به قهقرا برد و امروز در کنار رئیس جمهور ایستاده و همه چیز در حال گران شدن است و این مسئله نشان می‌دهد که یک عده به دنبال این هستند که نشان دهند که باید دست خود را جلوی غرب دراز کنیم.

محمدباقر قالیباف نیز درباره این تذکر گفت: جایی در آیین‌نامه درخصوص سه شنبه نظارتی و چهارشنبه قانون‌گذاری نوشته نشده است، اما در بند ۶ ماده ۲۲ آیین‌نامه داخلی مجلس نوشته شده است که تهیه و تنظیم برنامه هفتگی مجلس که برعهده رئیس و هیئت رئیسه مجلس است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر شما دستور این هفته را مشاهده کنید، دستورات نظارتی و دستور‌های قوانین نوشته شده است. دستور‌های نظارتی همیشه سه شنبه‌ها بوده و دستورات قوانین در روز‌های یک شنبه و چهارشنبه مطرح و بررسی می‌شود، لذا آیین‌نامه داخلی مجلس این اختیار را به رئیس و هیئت رئیسه مجلس داده و براساس این تنظیم شده است. بررسی موضوعات نظارتی در سه شنبه هفته آینده بر قوت خود باقی است.

وی افزود: زمانی که گزارش‌های کمیسیون اصل ۹۰ آماده شد، خارج از نوبت در روز‌های سه شنبه در دستور قرار می‌گیرد، اما تشخیص ماده ۲۳۴ آیین نامه با هیئت رئیسه مجلس است.

اعضای شورا‌های شهر و روستا باید در محدوده شهرستان و بخش حوزه انتخابیه خود ساکن باشند

نمایندگان مردم در خانه ملت در جریان بررسی ماده ۱۴ طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورا‌های اسلامی کشور، با این ماده موافقت کردند که بر اساس آن ماده ۳۰ قانون مورد اصلاح قرار می‌گیرد و به این ترتیب شرایط ثبت نام داوطلبان در انتخابات شورا‌های شهر و روستا را تعیین کردند.

در ماده ۳۰ اصلاحی آمده است؛

انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:

الف ـ تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

ب ـ حداقل سن ۲۵ سال تمام.

ج ـ اعتقاد به اسلام

-التزام عملی به اسلام

د ـ ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

- اعتقاد و التزام عملی به نظام جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه

هـ ـ دارا بودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستا‌های تا دویست خانوار و داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستا‌های بالای دویست خانوار، داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای شورای شهر‌های تا بیست هزار نفر جمعیت، داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهر‌های بالای بیست هزار نفر جمعیت.

تبصره کسانی که سابقه یک دوره کامل عضویت اصلی شورا را دارا باشند به شرطی که در همان حوزه انتخابیه نامزد شود از شرط مدرک تحصیلی معاف هستند؛ و ـ دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.

تبصره- متعهدین خدمت به دولت در هنگام ایفای تعهد با تایید محل خدمت، از ارائه کارت مذکور مستثنی می‌باشند.

ز ـ داشتن سلامت جسمانی در حد برخورداری از نعمت شنوایی و گویایی و سلامت روانی، حسب مورد با گواهی پزشکی قانونی.

تبصره ۱ ـ اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.

تبصره ۲- اعضای شورا‌های اسلامی روستا باید در محدوده بخش و شورا‌های اسلامی شهر در محدوده شهرستان حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت توسط هر یک از اعضای شورا از محدوده تعیین شده به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد. دستورالعمل نحوه و چگونگی سکونت اعضای شورای اسلامی بر اساس معیار‌هایی همچون مدت، فرآیند و چگونگی احراز سکونت توسط شورای عالی استان‌ها و وزارت کشور تهیه و توسط وزیر کشور ابلاغ می‌شود.

تبصره ۳ ـ ارائه گواهی عدم سوء پیشینه که از تاریخ صدور آن بیش از سه ماه نگذشته باشد در هنگام ثبت نام الزامی است.

تبصره ۴- هر یک از داوطلبان شورا‌های اسلامی شخصاً یا از طریق نماینده تام الاختیار با احراز اصالت امضا و به‌صورت کتبی می‌توانند حداکثر تا ۷۲ ساعت قبل از شروع اخذ رای، انصراف خود از داوطلبی را به هیات‌های اجرایی اعلام نمایند. مراتب انصراف توسط هیأت اجرایی فوراً به اطلاع هیأت نظارت مربوط می‌رسد. بازگشت از انصراف پذیرفته نمی‌شود.

تبصره ۵- داوطلبانی که در یکی از حوزه‌های انتخابیه ثبت نام نموده اند و صلاحیت آنها تأیید شده است، فقط برای یک بار می‌توانند تا پانزده روز قبل از روز اخذ رأی، حوزه انتخابیه شهر و روستای خود را در محدوده همان شهرستان و با احراز شرایط مندرج در مواد ۳۰، ۳۲ و ۳۳ این قانون بصورت کتبی از طریق هیأت اجرایی تغییر دهند. این دسته از داوطلبان نیاز به ثبت نام مجدد نداشته و به جز در مواردی که مدارک جدیدی در حوزه انتخابیه جدید به دست آمده است، نیاز به بررسی مجدد صلاحیت آنها نمی‌باشد.

نیکزاد: برخورد جدی و پشیمان‌کننده‌ای در انتظار گروهک جیش‌الظلم خواهد بود

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی گروهک جیش‌الظلم و به شهادت رسیدن دو نفر و زخمی شدن یک نفر از نیرو‌های بسیجی طرح امنیت شهرستان سراوان، گفت: برخورد جدی و پشیمان‌کننده‌ای در انتظار این گروهک خواهد بود.

علی نیکزاد همچنین تأکید کرد: برخورد جدی و پشیمان کننده‌ای در انتظار گروهک تروریستی خواهد بود.

گرانی یک شبه خودرو محصول بی‌برنامگی وزارت صمت است

مصطفی نخعی در نشست علنی امروز (چهار‌شنبه، ۳۰ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خطاب به وزیر صمت و شورای رقابت گفت: این روز‌ها شاهد گرانی‌های افسار گسیخته به ویژه افزایش ۳۰ درصدی و یک شبه قیمت خودرو در کشور هستیم. افرادی که قبلا برای خودرو ثبت نام کرده بودند و در قرعه کشی برنده شده و در حال تامین مالی بودند به اینها نیز این افزایش قیمت تسری پیدا کرده است و الان به آنها گفته‌اند مبلغ ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان باید اضافه پرداخت نمایند و نمی‌دانم این چه نوع برنامه ریزی است.

نماینده مردم سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی افزود: همین تصمیمات است که باعث افزایش بی‌اعتمادی و ناامیدی در جامعه می‌شود، امیدوارم در خصوص این تصمیم هرچه سریع‌تر تدبیری اندیشیده شود. بی‌برنامگی وزارت صمت درخصوص اقدامات غیرقیمتی برای رفع ناترازی بنزین مشهود است، یکی از مهمترین حل چنین مساله مهمی از رده خارج کردن خودرو‌های فرسوده است که وزارت صمت هیچ برنامه‌ای برای آنها ندارد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *