صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش|

بسیاری از بیماری‌های تنفسی فصلی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارند/ توصیه‌هایی مهم برای درمان سرماخوردگی

۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴:۵۵
کد خبر: ۴۸۰۴۸۸۸
رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک‌ها ضمن اشاره به اینکه درمان بخش عمده‌ای از بیماری‌های تنفسی فصلی که از آنها با عنوان سرماخوردگی و یا آنفلوانزا یاد می‌شود نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد، گفت: همکاران ما باید دقت بیشتری در رعایت اصول علمی برای تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها داشته باشند.

مقاومت به آنتی‌بیوتیک به این معنی است که میکروب‌های بیماری‌زا که برای مبارزه با آن‌ها از آنتی‌بیوتیک استفاده می‌شود، با جهش ژنی نسبت به این دارو‌ها مقاومت پیدا می‌کنند و نسل‌های جدیدی به وجود می‌آید که نمی‌توان با آنها مبارزه کرد.

آنتی بیوتیک‌ها دارو‌هایی هستند که برای پیش‌گیری و درمان عفونت‌های باکتریایی از آن‌ها استفاده می‌شود و مقاومت آنتی‌بیوتیکی زمانی رخ می‌دهد که باکتری با استفاده نادرست از این دارو‌ها تغییر کند و باکتری‌ها (نه انسان‌ها یا حیوانات) نسبت به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند. این باکتری‌ها ممکن است انسان‌ها و حیوانات را آلوده کنند و درمان عفونت‌هایی که ایجاد می‌کنند سخت‌تر از عفونت‌های ناشی از باکتری‌های غیرمقاوم است و در نتیجه مقاومت آنتی بیوتیکی منجر به افزایش هزینه‌های پزشکی، بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان و افزایش مرگ و میر می‌شود و از این رو هر ساله از تاریخ ۱۸ الی ۲۴ اکتبر (۲۷ ابان لغایت ۳ آذر) به عنوان هفته جهانی اطلاع‌رسانی در زمینه مقاومت میکروبی اعلام شده است.

مصرف بی رویه آنتی‌بیوتیک‌ها موجب مقاومت میکروبی می‌شود

مینو محرز، متخصص بیماری‌های عفونی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران به در گفت‌وگو با میزان به مناسبت هفته جهانی هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مقاومت میکروبی ضمن اشاره به اینکه مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها موجب مقاومت میکروبی می‌شود، گفت: هنگامی که آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای درمان میکروب‌های مقاوم‌تر و بیمارستانی تولید شدند به صورت روزمره مصرف شوند، مقاومت میکروبی ایجاد می‌شود. آنتی‌بیوتیک‌ها بر روی بیماری‌های ویروسی موثر نیستند و این در حالیست که به هر فردی که سرما می‌خورد آنتی‌بیوتیک می‌دهیم و از این رو لازم است به پزشکان و متخصصان عمومی دائما این آموزش‌ها داده شود تا روی عملکردشان تاثیر بگذاریم.

وی با بیان اینکه مردم باید نسبت به مقاومت میکروبی آگاهی کافی داشته باشند، توضیح داد: مردم بسیاری از مباحث پزشکی را در اینترنت جست‌وجو می‌کنند و این مسئله در تعدادی از بیماران وسواس ایجاد کرده است و ما به دنبال این مسئله هستیم که در مورد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نیز وسواس ایجاد شود و خود مردم نسبت به ضرورت مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها حساسیت داشته باشند.

هنگام سرماخوردگی استراحت، تغذیه مناسب و مصرف مایعات بسیار مهم است

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه نباید در هر خانه‌ای داروخانه باشد و افراد دارو‌هایی که در خانه هست را به دیگران نیز توصیه کنند، عنوان کرد: هنگام سرماخوردگی رعایت ۲ اصل مهم استراحت، تغذیه مناسب و مصرف مایعات بسیار مهم است. یکی از بدترین اتفاق‌ها هنگام سرماخوردگی این است که فرد بیمار به مدرسه و یا محل کار برود چرا که هم موجب ابتلای افراد دیگر می‌شود و هم اینکه درمانش به تعویق می‌افتد.

بخش عمده‌ای از بیماری‌های تنفسی فصلی نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد

در همین رابطه همچنین محمدرضا صالحی، متخصص بیماری‌های عفونی و رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک‌ها نیز در گفت‌وگو با میزان بیان کرد: درمان بخش عمده‌ای از بیماری‌های تنفسی فصلی که از آنها با عنوان سرماخوردگی و یا آنفلوانزا یاد می‌شود نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و حتی برای درمان بسیاری از آنها نیاز به مراجعه به پزشک نیست و با استراحت و درمان علامتی بهبود پیدا می‌کند، افراد نباید در مواجهه با این نوع بیماری‌ها به سراغ آنتی‌بیوتیک‌های داخل خانه بروند و به صورت خودسرانه از آنها استفاده کنند و یا در مراجعه به مراکز درمانی پزشکان را مجبور به تجویز آنتی‌بیوتیک کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه در مواردی محدودی تجویز آنتی‌بیوتیک نیاز است، ادامه داد: بخش عمده‌ای از تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها توسط پزشکان ممکن است تحت تاثیر بیماران باشد، همکاران ما باید دقت بیشتری در رعایت اصول علمی برای تجویز آنتی‌بیوتیک داشته باشند البته مردم باید به پزشکشان اعتماد داشته باشند و چنانچه پزشکی دارویی را تجویز کند باید توسط بیمار مصرف شود.

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک‌ها با بیان اینکه لازم است همه به هم در جهت تجویز غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها کمک کنیم، افزود: هنگام بروز سرماخوردگی‌های خفیف در بالغان استفاده از قرص سرماخوردگی، استامینوفن، شربت دیفن هیدرامین و ویتامین C و همچنین استفاده از میوه‌ها و سبزیجات تازه، مایعات فراوان می‌تواند برای درمان کمک کننده باشد. درمان این بیماری‌های تنفسی فصلی نیاز به صبوری دارد چرا که طول دوره سرماخوردگی‌های فصلی معمولا از ۳ روز تا یک هفته است.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: مقاومت میکروبی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *