صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موج اسلام‌هراسی در اروپا؛ نتیجه قابل پیش‌بینی حمایت قاره اروپا از رژیم صهیونیستی

۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۸۰۴۷۹۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
افزایش اسلام‌هراسی در اروپا در سایه حمایت دولت‌های این قاره یکی پس از دیگری زندگی مسلمانان را تحت تاثیر قرار داده و آن‌ها را با چالش‌های بزرگی مواجه می‌کنند.

بیش از ۱۳ میلیون مسلمان در سراسر اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند؛ مسلمانان، دومین گروه مذهبی بزرگ در اتحادیه اروپا هستند؛ در عین حال، اتحادیه اروپا به شکل فزاینده‌ای در مسیر نابردباری و افزایش تدریجی اسلام‌هراسی پیش می‌رود؛ براساس بررسی‌ها، از هر ۲ مسلمان یک نفر قربانی تبعیض در زندگی روزمره است.

براساس نظرسنجی آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا، یک‌سوم شهروندان مسلمان در کشور‌های عضو این اتحادیه در یافتن شغل و مسکن مشکل دارند؛ اتریش اسلام‌هراس‌ترین کشور عضو اتحادیه اروپا است و اسپانیا و ایتالیا کمترین نژادپرستی نسبت به مسلمانان را دارند.

در قیاس با آخرین نظرسنجی انجام شده در این باره در سال ۲۰۱۶، شمار مسلمانانی که در اروپا تبعیض را تجربه می‌کنند، از ۳۹ درصد به ۴۷ درصد افزایش یافته است.

در عین حال، براساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، در سال ۲۰۱۶ تعداد ۲۶ میلیون مسلمان در سراسر اروپا وجود داشت؛ بین اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) و اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۱)، ۹ هزار و ۶۰۴ مسلمان را در ۱۳ کشور اتحادیه اروپا شامل اتریش، بلژیک، دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورگ، هلند، اسپانیا و سوئد رصد شدند.

این گزارش تفاوت‌های قابل‌توجهی را در ۱۳ کشور عضو مورد بررسی نشان می‌دهد: اتریش اسلام‌هراس‌ترین کشور است و پس از آن آلمان و فنلاند قرار دارند.

به‌طور کلی، بیشترین آسیب را جوانان و زنان مسلمان از اسلام‌هراسی در کشورهای اروپایی می‌بینند؛ در رفتار اسلام‌هراسانه شهروندان اتحادیه اروپا نه تنها عناصر مذهبی بلکه رنگ پوست و پیشینه قومی یا مهاجر بودن جمعیت مسلمان اروپا نیز در هم تنیده شده است.

سیرپا رائوتیو، مدیر آژانس اتحادیه اروپا گفت: اسلام‌هراسی پدیده‌ای است که با تنش‌ها در غرب آسیا و لفاظی‌های غیرانسانی ضداسلامی قابل مشاهده در سراسر قاره اروپا، بدتر شده است.

اسلام‌هراسی عمدتا خود را در حوزه‌های حقوق اشتغال و مسکن نشان می‌دهد.

خشونت آمستردام، ابعاد اسلام‌هراسی ضدمهاجر در هلند را افشا کرد

خشونت اخیر هواداران صهیونیست تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در آمستردام هلند، تضاد هویتی را در این کشور رقم زد و سبب شد برخی از مردم این کشور از جایگاه خود و تعلقشان به جامعه نامطمئن شوند.

این خشونت به تقویت موج اسلام‌هراسی و مهاجرستیزی ازسوی مقام‌های هلندی دامن زد؛ آن‌ها در موضع‌گیری‌های خود با گرفتن انگشت اتهام به سمت مسلمانان و مهاجران، گفتند که هلند مشکل ادغام دارد.

براساس گزارشی که ازسوی آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا منتشر شده، ۵۰ درصد از مسلمانان هلند در سال گذشته با تبعیض مواجه شده‌اند که به‌طور قابل توجهی بالاتر از میانگین ۳۸ درصدی اروپایی است.

استعفای یک وزیر مراکشی‌الاصل، شکاف‌های عمیق در هلند را از خیابان‌ها تا اتاق‌های دفتر کابینه آشکار کرده و دولت را در بحران قرار داده است.

وزیر دارایی کابینه هلند، در اعتراض به شنیدن اظهارات نژادپرستانه در جلسه غیرعلنی کابینه این کشور از مقام خود استعفا کرد و همین امر دولت این کشور با راست‌ترین جناح در تاریخ این کشور را با چالشی بزرگ مواجه کرد.

در عین حال، اعتراض‌های گسترده‌ای به موضع دولت هلند در قبال اتخاذ رویکرد‌های اسلام‌هراسانه وارد شده است؛ رئیس یک کلیسای پروتستان در آمستردام، گفت که اشاره دولت به ادغام ناموفق مسلمانان در هلند روایتی یک طرفه از ماجرا است؛ بسیاری از این جوانان در بازار کار با مشکلاتی مواجه می‌شوند؛ شما زمانی می‌توانید به ادغام اشاره کنید که مسئولیت دولت و جامعه را در این باره بپذیرید.

ناامیدی در جامعه مسلمانان در هلند از مدت‌ها قبل از جنگ غزه، روی کار آمدن دولت دست راستی و خشونت‌های اخیر آغاز شده است.

یک استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه Vrije در آمستردام، در این باره به نابرابری‌های سیستمی اشاره و تاکید کرد.

مدیرعامل Contactorgaan Muslims en Overheid (CMO)، یک سازمان مشارکت هلندی با مسئولیت کنترل بیش از ۳۸۰ مسجد در هلند، گفت که سیاستمداران هلندی از هرج‌ومرج ناشی از خشونت‌ها برای تشدید اسلام‌هراسی سوءاستفاده کردند، این در حالی است که آن‌ها باید سعی کنند به جای دامن زدن به دسته‌بندی‌ها، شرایط را آرام کنند.

مسلمانان انگلیس با موجی از پیامد‌های اسلام‌هراسی مواجه هستند

اسلام‌هراسی در انگلیس روندی عمیقا نگران‌کننده دارد؛ این موضوع پیامد‌های شدید اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی دارد؛ با وجود جنایت‌های ناشی از نفرت که مسلمانان را در سطوح بی‌سابقه هدف قرار می‌دهند و لفاظی‌های سیاسی تفرقه‌انگیز این موضوع را تشدید می‌کنند، این افزایش احساسات ضدمسلمانان نه تنها یک چالش داخلی است، بلکه پیامد‌های گسترده‌تری برای اروپا و جامعه جهانی نیز دارد.

انگلیس وارد مرحله خطرناکی شده است که در آن گفتمان اسلام‌هراسانه محیط را برای زندگی مسلمانان دشوار می‌کند.

مدیر اجرایی Runnymede Trust، با اشاره به اینکه اسلام‌هراسی از نظر اجتماعی در انگلیس به موضوعی قابل قبول شده است، گفت: امروز زبان تحقیرآمیز و تفرقه‌افکنانه برای هدف قرار دادن مسلمانان در گفت‌وگو‌های سیاسی رایج است.

آمار‌ها تصویری تلخ از اسلام‌هراسی در انگلیس ترسیم می‌کنند؛ داده‌های Tell Mama، سازمانی که حمله‌های اسلام‌هراسانه را رصد می‌کند، نشان می‌دهد که در چهار ماه منتهی به فوریه ۲۰۲۴ (بهمن سال گذشته)، موارد جنایت‌های نفرت محور ۳۳۵ درصد افزایش یافته است.

در عین حال، داده‌های پلیس نشان می‌دهد که نزدیک به ۳۸ درصد از جرایم ناشی از نفرت مذهبی مسلمانان را هدف قرار داده که آن‌ها را به آسیب‌دیده‌ترین قشر تبدیل می‌کند؛ زنان مسلمان نیز به شکل نامتناسبی هدف قرار می‌گیرند.

اسلام‌هراسی در انگلیس موضوعی فراتر از جنایت‌های ناشی از نفرت است؛ سیاست‌ها و شیوه‌های نهادی اغلب مسلمانان را به حاشیه می‌برند و آن‌ها را به‌عنوان تهدید معرفی می‌کند.

افزایش اسلام‌هراسی در انگلیس منعکس‌کننده روند‌های گسترده‌تری در سراسر اروپا است، جایی که پوپولیسم جناح راست و احساسات ضدمهاجرتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؛ کشور‌هایی مانند فرانسه، آلمان و هلند با مسائل مشابهی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و مسلمانان اغلب در لفاظی‌های سیاسی و جنایت‌های ناشی از نفرت هدف قرار می‌گیرند.

عادی‌سازی اسلام‌هراسی در انگلیس می‌تواند گروه‌های راست افراطی را در سراسر اروپا جسور کند و منجر به افزایش حاشیه‌نشینی جوامع مسلمان و تهدید انسجام اجتماعی شود؛ همچنین خطر تشدید شکاف‌های موجود در اتحادیه اروپا را به همراه دارد، جایی که بحث‌های مربوط به مهاجرت و ادغام همچنان بحث‌برانگیز است.

پیامد‌های جهانی رشد اسلام‌هراسی در اروپا

اسلام‌هراسی فزاینده در کشور‌های اروپایی با اهداف خاص پیامد‌هایی فراتر از قاره اروپا، به‌ویژه در کشور‌هایی با جمعیت قابل توجه مسلمان دارد؛ لفاظی‌ها و سیاست‌های ضدمسلمانان در کشور‌های غربی اغلب بر افکار عمومی و سیاست‌های جهانی تاثیر می‌گذارد و محیطی خصمانه را برای مسلمانان در سراسر جهان ایجاد می‌کند.

سیاست‌ها و لفاظی‌های اسلام‌هراسانه می‌تواند روابط دیپلماتیک اروپا با کشور‌های دارای اکثریت مسلمان را تحت تاثیر قرار دهد و بر تجارت، امنیت و همکاری تاثیر بگذارد.

در عین حال، اسلام‌هراسی اغلب با مسائل گسترده‌تری مانند مهاجرت اجباری و بحران پناهجویی تلاقی می‌کند.

انتهای پیام/


برچسب ها: اسلام هراسی غرب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *