صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش گزارشگر ویژه سازمان ملل به انکار وقوع نسل‌کشی در غزه ازسوی انگلیس

۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸:۱۳
کد خبر: ۴۸۰۴۷۵۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در فلسطین ضمن زیر سوال بردن موضع نخست‌وزیر انگلیس در انکار نسل‌کشی در غزه، خواستار ایستادگی در مقابل سیاسی شدن قوانین بین‌المللی شد.

خبرگزاری میزان – فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در فلسطین با انتشار پیامی به ادعای کی‌یِر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس درباره رخ دادن نسل‌کشی در غزه واکنش نشان داد.

وی نوشت: بیانیه کوتاه نخست‌وزیر استارمر در مورد نسل‌کشی غزه دست‌کم از ۲ جنبه مشکل‌ساز است؛ نخست: این تصور را ایجاد می‌کند که آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، می‌تواند اقدام نظامی را که در پی داشته است، توجیه کند (که به هیچ‌وجه چنین نیست)؛ دو: بر کار در حال انجام دیوان بین‌المللی دادگستری ICJ (شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل و نیکاراگوئه علیه آلمان) سایه افکنده است، آن هم پس از اینکه دادگاه جهانی خطر محتمل نسل‌کشی را ظرف ۱۵ روز از شروع رسیدگی به رسمیت شناخت (سرعت پاسخ دیوان بین‌المللی دادگستری به وضوح بر جدی بودن پرونده تاکید می‌کند).

آلبانیز همچنین تصریح کرد: من اطمینان دارم که دانشمندان و متخصصان حقوق بین‌الملل انگلیس صدای خود را به گوش می‌رسانند و قاطعانه در برابر سیاسی شدن قوانین بین‌المللی می‌ایستند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در فلسطین پیشتر هم در واکنش به موضع‌گیری دیوید لمی، وزیر خارجه انگلیس درباره رخ ندادن نسل‌کشی در غزه، گفته بود که انگلیس برای توقف این روند هیچ کاری نکرده است.

وی ضمن متهم کردن لمی به انکار نسل‌کشی در غزه، گفت: من نمی‌دانستم که لمی وکیل است؛ یک سیاستمدار به راحتی می‌تواند این ادعا را بکند؛ تعداد کشته‌شدگان، وقوع نسل‌کشی را ثابت نمی‌کند؛ احتمالا برخی رویه‌های قضایی لمی را به چنین نتیجه‌گیری متمایل کرده است.

آلبانیز تصریح کرد که لمی با این موضع‌گیری نسل‌کشی بومیان در استرالیا، کانادا یا آمریکا به دست جامعه استعمارگر اروپا را انکار کرد؛ وی گفت: دیوان بین‌المللی دادگستری محتمل بودن نسل‌کشی را به رسمیت شناخته است؛ سوال از لمی این است که انگلیس برای توقف نسل‌کشی چه اقدام‌هایی انجام داده است؟ تخریب کامل خانه‌ها، مسجدها، کلیساها، بیمارستان‌ها، نانوایی‌ها در غزه را چگونه توصیف می‌کند؟ چرا ۱۷ هزار کودک زیر نظر ما کشته شدند؟ انگلیس برای جلوگیری از آن چه کرده است؟ هیچ چیز؛ هیچ چیز.

لمی در ۲۹ اکتبر (۸ آبان ۱۴۰۳) در پارلمان انگلیس اعلام کرد از آنجا که در غزه میلیون‌ها نفر کشته نشدند پس نسل‌کشی رخ نداده است.

وزیر خارجه انگلیس، اظهار کرد: اصطلاحاتی مانند نسل‌کشی عمدتا زمانی به کار می‌رفتند که میلیون‌ها نفر در بحران‌هایی مانند رواندا، جنگ جهانی دوم، ... جان خود را از دست دادند و نحوه استفاده از این اصطلاح اکنون جدیت آن را تضعیف می‌کند.

یک حکم موقت دیوان بین‌المللی دادگستری در ژانویه (دی سال گذشته) اعلام کرد که دلایل قابل قبولی وجود دارد که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ را نقض کرده باشد.

این دیوان به‌عنوان یک اقدام اضطراری، به رژیم صهیونیستی دستور داد تا اطمینان حاصل کند که ارتشش از اقدام‌های نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها خودداری کند؛ ممکن است چندین سال طول بکشد تا دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد پرونده‌ای که آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی در غزه در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) ارائه کرده است، قضاوت کند.

تاکنون چندین کارشناس و گروه تحقیقاتی در زمینه پیشگیری از نسل‌کشی اعلام کردند که اقدام‌های رژیم صهیونیستی در غزه یک نسل‌کشی است.

آلبانیز در ماه مارس (اسفند سال گذشته) گزارشی با عنوان «آناتومی یک نسل‌کشی» در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد که در آن نتیجه‌گیری شد: اقدام‌های نسل‌کشی [در غزه] پس از بیانیه‌ها و اظهاراتی مبنی بر قصد نسل‌کشی که ازسوی مقام‌های ارشد نظامی و دولتی صادر شده بود، تایید و اجرایی شدند.

گزارش دیگری در ماه اکتبر (مهر) اضافه کرد که اقدام‌های نسل‌کشی در غزه باید در چارچوب دهه‌ها استعمار شهرک‌نشینان درک شود و رژیم صهیونیستی باید به دلیل سازمان‌دهی و کوتاهی در جلوگیری از چنین اقدام‌هایی پاسخگو باشد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *