صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه از دادگستری شهرستان فیروزکوه بازدید کرد/ تاکید بر لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی و قضایی برای رفع مشکلات مردم

۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵:۱۸
کد خبر: ۴۸۰۴۷۱۳
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه در جریان سفر به شهرستان فیروزکوه در استان تهران بر لزوم همدلی و وفاق دستگاه‌های اجرایی و قضایی برای رفع مشکلات مردم تاکید کرد.

خبرگزاری میزان- حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در جریان سفر اعضای شورای قضایی قوه قضاییه به شهرستان‌های تابعه استان تهران و در راستای نظارت بر عملکرد دستگاه قضایی در این استان، ضمن حضور در حوزه قضایی شهرستان فیروزکوه از دادگستری و سازمان‌های تابعه قوه قضاییه در این شهرستان بازدید کرد.

وی در این بازدید ضمن حضور در جلسه ستاد تسهیل شهرستان که با حضور محمد عباس یوسفوند رئیس دادگستری، توحید مظفری دادستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدری امام جمعه، محمد حیدری‌منش فرماندار، حسینی رئیس اداره صمت، سرهنگ شاکری فرمانده انتظامی، سرگرد حسن غلامی فرمانده سپاه و جمعی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی این شهرستان برگزار شد به مشکلات و چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان و صاحبان صنایع در این شهرستان رسیدگی کرد.

بر پایه این گزارش؛ در این جلسه به مشکلات شرکت شایان شیمی، رزشتاک (آپادانا مهر) و شرکت تامین ماسه و ریخته‌گری رسیدگی شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از همکاری همدلانه مسئولان قضایی و اجرایی این شهرستان در جهت رفع مشکلات مردم، اظهار کرد: تلاش برای بهبود وضعیت و رفاه مردم باید بیشتر باشد و مشکلاتی که وجود دارد تا مرحله پایانی و رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری شود.

وی همدلی و همفکری را راه حل و چاره بسیاری از مشکلات برشمرد و تصریح کرد: قوه قضاییه تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات این شهرستان و به ویژه تولیدکنندگان آن به کار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی اضافه کرد: با روی کار آمدن دولت همدلی و وفاق باید شاهد همدلی و همکاری هرچه بیشتر دستگاه‌های خدمت‌رسان باشیم چرا که این همدلی و وفاق مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

وی عنوان کرد: اگر همدلی دستگاه‌های اجرایی نباشد مشکلات حل نخواهد شد.

بر اساس این گزارش؛ مشکل تامین آب، واگذاری زمین برای احداث اماکن و سوله‌های تولیدی، مشکلات مالیاتی و بانکی و مشکلات زیست محیطی از جمله موانع و مشکلاتی بود که تولید کنندگان و صاحبان صنایع در شهرستان فیروزکوه در این جلسه مطرح کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی ضمن استماع مشکلات این واحد‌های تولیدی در جهت پیگیری برای رفع این مشکلات و طرح در شورای عالی قوه قضاییه قول مساعد داد. 

وی سپس به صورت میدانی در شرکت تامین ماسه و ریخته‌گری شهرستان فیروزکوه حضور یافت و ضمن دیدار چهره به چهره با کارکنان و کارگران این شرکت پای صحبت‌ها و مطالبات آنها نشست و مشکلات پیش روی این شرکت تولیدی را به صورت میدانی و مستقیم مورد ارزیابی قرار داد.

بازدید رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه از اداره ثبت و پزشکی قانونی شهرستان فیروزکوه/ حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی به مشکلات ثبتی مراجعان رسیدگی کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی در جریان بازدید اعضای شورای قضایی قوه قضاییه از بخش‌ها و شهرستان‌های تابعه استان تهران، به همراه رئیس دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه از اداره ثبت اسناد و املاک و پزشکی قانونی این شهرستان بازدید کرد و در جریان امور جاری و نحوه خدمت‌رسانی به مردم در این مراکز قرار گرفت.

وی ابتدا در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان حضور یافت و ضمن دیدار و گپ و گفت صمیمی با کارکنان این واحد به مشکلات و چالش‌های پیش روی آنان رسیدگی و راهکار‌هایی را برای خدمت‌رسانی مطلوب‌تر به مردم ارائه کرد.

گفتنی است؛ رئیس شورای حل اختلاف کشور در حاشیه این بازدید به مشکلات جمعی از مراجعان به اداره ثبت شهرستان فیروزکوه رسیدگی و در مواردی دستورات مقتضی را برای رفع مشکلات آنان صادر کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی سپس در جمع قضات، اعضای شورای حل اختلاف و کارکنان دادگستری فیروزکوه حاضر شد و پاسخگوی مشکلات و مطالبات آنان شد.

وی در این دیدار ضمن تقدیر و تشکر از زحمات و خدمات دادگستری و اعضای شورای حل اختلاف شهرستان فیروزکوه، اظهار کرد: مزد و اجر خدمات و زحمات شما نزد پرورگار محفوظ است.

وی با تاکید بر ایجاد رابطه خالصانه با خداوند، عنوان کرد: رابطه خالصانه و معنوی با پروردگار و راز و نیاز با او جز آموزه‌های دینی ماست که موجب موفقیت در مسیر کاری، شخصی و اجتماعی می‌شود.

رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه، اضافه کرد: در سفر به شهرستان فیروزکوه مشکلات این شهرستان احصا شده و به شورای عالی قوه قضاییه منتقل می‌شود.

تاکید بر ارجاع پرونده‌های محاکم صلح به شورای حل اختلاف

حجت الاسلام والمسلمین صادقی از وجود یک شعبه دادگاه صلح در این شهرستان خبر داد و گفت: کارکنان این دادگاه باید تلاش کنند تا پرونده‌ها را تا حد ممکن به شورای حل اختلاف ارجاع دهند تا از حجم کاری در شعب کاسته شود.

وی با تاکید بر اینکه اصل کار قاضی دادگاه صلح در واقع ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف است، یادآور شد: اخذ رضایت از مردم برای ارجاع این پرونده‌ها به شورا اهمیت دارد. باید با در نظر گرفتن شرایط مطلوب و توضیحات قانع کننده، رضایت مردم برای ارجاع پرونده‌ها به شورای حل اختلاف اخذ شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی در ادامه تاکید کرد: شعب حقوقی و کیفری نیز باید برخی پرونده‌ها را به شورای حل اختلاف ارجاع دهند تا در فضایی آکنده از صلح، سازش در پرونده‌ها حاصل شود. اگر پرونده‌ای در شورای حل اختلاف منجر به سازش نشد سپس باید در محاکم رسیدگی شود.

قانون جدید شورای حل اختلاف کار قضات را راحت‌تر کرده است

وی اضافه کرد: بر اساس قانون جدید؛ تحقیقات، معاینات محل و سایر استعلامات در شورای حل اختلاف انجام می‌شود که این امر باعث می‌شود کار قضات راحت‌تر شود.

رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه با بیان اینکه صدور گزارش اصلاحی موجب تضمین حقوق مردم توسط قوه قضاییه می‌شود، گفت: تمام حقوق و تعهدات طرفین باید در گزارش اصلاحی ذکر شود. همچنین امکان اعتراض ثالث در گزارش اصلاحی وجود دارد و دادگاه باید به این موضوع رسیدگی می‌کند.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم بسیاری موارد را از طریق گزارش اصلاحی مرتفع کنیم. تلاش ما بر این است که فضا و مفهوم دادگستری به سوی صلح و سازش پیش برود؛ البته موارد و جرایم خطرناک نیز کما فی السابق باید توسط دادگستری رسیدگی و با مجرمان خطرناک با اشد مجازات برخورد شود.

وی با تاکید بر اینکه حجم ارجاعات ما در دادگاه‌ها و ورودی پرونده‌ها در دستگاه قضایی بسیار زیاد است، گفت: به علت تراکم پرونده‌ها گاهی رسیدگی‌ها با مشکل مواجه می‌شود بنابراین باید تلاش کنیم بخش عمده‌ای از این پرونده‌ها به شورای حل اختلاف ارجاع و منجر به سازش شود.

تاکید بر استفاده از نهاد داوری و میانجیگری برای ایجاد سازش در پرونده‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی همچنین بر استفاده از نهاد داوری و میانجیگری در شورای حل اختلاف تاکید کرد و گفت: اگر با تلاش این عزیزان سازش حاصل نشد، پرونده به محاکم قضایی ارجاع می‌شود.

وی سپس به تبیین و تشریح اقدامات و برنامه‌ریزی‌ها برای استخدام کارکنان در شورای حل اختلاف پرداخت و خطاب به کارکنان این شورا، گفت: تمهیدات و امتیازات مناسبی برای جدب شما در دستگاه قضایی و شورای حل اختلاف در نظر گرفته شده است.

در ادامه این دیدار برخی از کارکنان دادگستری شهرستان فیروزکوه مسائل و مشکلات خود را با معاون قوه قضاییه مطرح کردند و پاسخ مقتضی را دریافت کردند.

رئیس دادگستری فیروزکوه: از ابتدای آبان ماه جاری ۳۲۰ پرونده به دادگاه صلح شهرستان ارجاع شده است

محمد عباس یوسفوند رئیس دادگستری شهرستان فیروزکوه نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دادگستری این شهرستان، اظهار کرد: دادگستری شهرستان فیروزکوه دارای ۲ شعبه کیفری، ۲شعبه حقوقی و یک شعبه دادگاه صلح هست که از ابتدای آبان ماه سال جاری تاکنون ۳۲۰ پرونده به شعبه دادگاه صلح این شهرستان ارجاع شده است.

وی اضافه کرد: همچنین ۲ شعبه بازپرسی و ۲ شعبه دادیاری در دادسرا و ۳ شعبه شورای حل اختلاف نیز در دادگستری شهرستان فیروزکوه فعال هستند.

یوسفوند در ادامه تصریح کرد: تدبیری کردیم که پرونده‌هایی که در صلاحیت محاکم صلح است قبل از ارجاع به این محاکم در شورای حل اختلاف بررسی و استعلامات لازم در خصوص این پرونده‌ها انجام و سپس به شعبه دادگاه صلح ارجاع شوند تا این پرونده‌ها از آمار پرونده‌های ما کسر شود.

وی اضافه کرد: امید داریم با تلاش همکارانمان در دادگاه صلح و شورای حل اختلاف پرونده‌ها را تا حد ممکن در محاکم صلح به سرانجام برسانیم.

بازدید رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه از اداره پزشکی قانونی شهرستان فیروزکوه

رئیس شورای حل اختلاف کشور در ادامه حضور در شهرستان فیروزکوه اداره پزشکی قانونی این شهرستان بازدید کرد و در جریان این بازدید پای صحبت همکاران در این واحد قضایی نشست به بررسی مشکلات آنان پرداخت.

 بر پایه این گزارش؛ نبود سالن تشریح و سردخانه در شهرستان، کمبود نیروی تخصصی و پزشکی و نیروی خدماتی و حفاظتی در این مرکز، از مهم‌ترین مشکلات و مطالبات مسئولان و کارکنان این مرکز بود که رئیس شورای حل اختلاف قوه قضاییه جهت پیگیری برای رفع این مشکلات در شورای عالی قوه قضاییه قول مساعد داد.

وی در حاشیه این بازدید در گفت‌وگو با میزان، حضور مسئولان قضایی در استان‌ها و حوزه‌های قضایی را موجب دلگرمی مردم و کارکنان قضایی برشمرد و تصریح کرد: در جریان این سفر‌ها و بازدید‌ها مسئولان قضایی به صورت میدانی با مسائل و مشکلات مردم آشنا می‌شوند و چه بسا این مشکلات در همان جلسات و آن بازدید‌ها حل می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی یادآور شد: در برخی موارد نیز نیاز است که مشکلات مردم در شورای عالی قضایی منعکس شود تا در جلسه سران قوا بررسی و مرتفع شود؛ بنابراین حل مسائل و مشکلات مردم از مهمترین اهداف انجام سفر‌های استانی است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *