صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نجات بیمار مشهدی از مسمومیت بوتولیسم ناشی از کنسرو ماهی؛ توصیه‌های پیشگیری و درمان

۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱:۲۰
کد خبر: ۴۸۰۴۷۰۵
بیمار ۴۴ ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت (نجوشیده)، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم شده بود، پس از بستری در بخش ICU بیمارستان قائم (عج) مشهد و تلاش ٢۶ روزه کادر درمان، با حال مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

به گزارش وبدا، رضا بصیری، فوق تخصص بیماری‌های ریه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پزشک معالج گفت: بیمار ۴۴ ساله مشهدی که در پی مصرف کنسرو ماهی بدون حرارت (نجوشیده)، دچار مسمومیت با سم بوتولیسم و علائمی همچون؛ ضعف عضلانی شدید، تاری دید، دو بینی، پتوز پلک ها، دیسفاژی، گسترش ضعف عضلانی و نارسایی تنفسی شده بود، پس از بستری در بخش ICU بیمارستان قائم (عج) مشهد و تلاش ٢۶ روزه کادر درمان، با حال مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

وی پیرامون پروسه درمانی این بیمار اظهار کرد: طبق علائم ظاهر شده در پی مصرف کنسرو ماهی، بررسی مسمومیت با بوتولیسم، با استفاده از آزمایش مدفوع برای بیمار انجام شد و نتایج حاصله مسمومیت با سم بوتولیسم را تأیید کرد.

وی افزود: خوشبختانه بیمار با قرار گرفتن تحت درمان‌های حمایتی، پس از چند روز از دستگاه مکانیکال ونتیلاسیون جدا و تنفس، ضعف عضلانی و توانایی حرکت چهار اندام و دو بینی و پتوز پلک (افتادگی پلک) او در روند بهبودی قرار گرفت، اما با توجه به اینکه، مدت ٢۶ روز در بیمارستان بستری بود، فیزیوتراپی تنفسی و اندام‌ها برای وی تجویز شد.

بصیری با اشاره به سابقه بیماری عصبی این بیمار، گفت: پس از مشورت با متخصصین نولوروژیست، سی تی اسکن و ام آر آی برای وی انجام شد که ضایعه خاصی گزارش نشد. همچنین با توجه به عدم وجود تب و شواهدی مبنی بر عفونت واضح، بیماری عفونی مطرح نشد و با انجام آندوسکوپی مشکل خاصی در مری وی وجود نداشت.

فوق تخصص بیماری‌های ریه به رضایت بیمار از درمان‌های حمایتی انجام شده و بهبودی شرایط وی اشاره و تاکید کرد: با توجه به اینکه این بیمار متأسفانه به دلیل مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، دچار علائم مسمومیت ناشی از سم بوتولیسم قوطی کنسرو شده بود، لذا به مردم توصیه می‌شود جهت پیشگیری از بروز این نوع از مسمومیت حتما غذا‌های کنسرو را به مدت لازم جوشانده و سپس مصرف کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *