صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان یزد: هنر حقوقدان علاوه بر علم، تسلط بر نگارش حقوقی است

۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵:۱۵
کد خبر: ۴۸۰۴۶۹۲
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری استان یزد، رشد شخصیت را مهمترین مولفه موفقیت در علوم انسانی به ویژه رشته حقوق دانست و گفت: رشد و موفقیت در حوزه علوم انسانی و دانش حقوق، نیازمند شخصیت والا و وارسته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در سیزدهمین نشست نقد رأی با بیان اینکه هنر حقوقدان علاوه بر علم، تسلط بر نگارش فقهی و حقوقی است افزود: جامعه فقهی و حقوقی باید این هنر را در خود تقویت کند تا گفته‌ها، نوشته‌ها و آرا در عین اختصار، گویا و روشن و برای همه قابل فهم باشد.

وی تصریح کرد: آرای قضات باید به گونه‌ای باشد که در عین اینکه به حداقل ممکن اکتفا شده، روان و شیوا بوده و در آن ابعاد مختلف موضوع به وضوح تشریح شده باشد.

وی بیان کرد: روان نویسی، گویا نویسی و مختصر نویسی یک هنر است که در اساتید حقوق و فقه می‌توان نمونه‌های آن را مشاهده کرد.

رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: کسی که در وادی حقوق ورود می‌کند باید شخصیتش را تربیت کند و این تنها به معنی زیبا حرف زدن و خوش لباس بودن نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین طهماسبی خاطرنشان کرد: این خصیصه مختص مقام قضایی نیست و هر کسی که در این وادی فعالیت می‌کند باید آن را کسب کند و این مستلزم تلاش انسان برای ارتقاء تک تک خصیصه‌های انسانی است.

رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: انسان باید پا به پای دانشی که کسب می‌کند توجه به رشد شخصیتی خود داشته باشد و این رشد باید در رفتار و کردار و عملکرد فرد بروز و ظهور داشته باشد.

وی با بیان اینکه انسان با شخصیت جهت رسیدن به هدف خود متوسل به اموری مانند دروغ نمی‌شود افزود: جدا از آیین و مکتب، شخصیت انسان به او اجازه نمی‌دهد که دروغ بگوید و این امر یعنی مزین شدن به ملکات و شخصیت پیدا کردن نیاز به تمرین و ممارست دارد به گونه‌ای که حتی در خلوت‌های خانوادگی و در رفتار با نزدیکان هم باید مراقبت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین طهماسبی با تمسک به آیه ۸ سوره مائده اظهار داشت: مسیر تقوا به معنای توجه به باید‌ها و نباید‌ها و تحت تأثیر حب و بغض‌ها قرار نگرفتن است که در ادبیات حقوق به عنوان خارج نشدن از مسیر عدالت از آن یاد می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *