صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حجت‌الاسلام والمسلمین رجایی‌نسب: شعب شورا‌های حل اختلاف همچنان محور صلح و سازش در پرونده‌های قضایی باشند

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۸:۲۴
کد خبر: ۴۸۰۴۶۲۱
دسته بندی‌: قضایی ، دادگستری
رئیس کل دادگستری استان فارس تاکید کرد: تلاش در جهت تقویت جایگاه سازش و مصالحه در شعب شورا‌های حل اختلاف علیرغم تغییر تشکیلات شورا‌های حل اختلاف نباید متوقف شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید صدر اله رجایی نسب، رئیس کل دادگستری استان فارس در نشست شورای سیاستگذاری شورا‌های حل اختلاف استان فارس تأکید کرد: با اجرای قانون جدید شورا‌های حل اختلاف و تشکیل دادگاه‌های صلح نباید اجازه دهیم جایگاه شورا‌های حل اختلاف متزلزل و صلح و سازش به حاشیه برود.

حجت الاسلام و المسلمین سید صدر اله رجایی نسب با بیان اینکه برنامه‌ها و تدابیر روسا و دادستان‌ها در حوزه‌های قضایی در خصوص مصالحه پیش از ورود پرونده به محکمه در دستور کار قرار گیرد گفت: توصیه به صلح و سازش و اصلاح ذات البین در اختلافات و دعاوی از جمله اقداماتی است که در رسیدگی‌ها تأکید شده است و همین امر باید با جدیت و با دیدگاه وسیع‌تر و خلاقانه تری با رعایت جوانب تأکید شده در قانون جدید شورا‌های حل اختلاف و تشکیل دادگاه‌های صلح انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات ریاست قوه قضاییه مبنی بر اینکه قانون جدید شورا‌های حل اختلاف مصداق واقعی تحول در دستگاه قضایی است گفت: بی تردید نتایج هر تحولی نیازمند استمرار و جدیت در اجرای برنامه‌های پیش بینی شده است و قانون جدید و روند شکل گیری دادگاه‌های صلح و اصلاح موقعیت سازمانی شورا‌های حل اختلاف نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رئیس شورای قضایی استان فارس در بخشی دیگری از سخنان خود تصریح کرد: اجرای سند تحول و برنامه‌های عملیاتی ابلاغی از سوی معاونت راهبردی قوه قضاییه قراردادی بین همه مجموعه‌های استانی با قوه قضائیه است و باید به اجرای دقیق و صحیح آن در همه سطوح متعهد و پایبند باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین رجایی نسب به بخشی از این برنامه‌های ابلاغی یعنی اجرای الگوی مدل تعالی توسعه حل اختلاف اشاره کرد و با تقدیر از اهتمام صورت گرفته در مرکز توسعه حل اختلاف استان فارس و دستیابی به بالاترین امتیاز برای سومین سال متوالی در کشور گفت: برای ادامه روند برتری دادگستری استان فارس در این حوزه لازم است همه روسا و دادستان‌ها به برنامه‌های ابلاغی توجه کنند و با دقت و حساسیت اجرای برنامه‌های مدل تعالی را در دستور کار قرار دهند.

وی خاطر نشان کرد اجرای برنامه‌های ابلاغی از این دست را زمینه ساز تقویت کار‌های گروهی و مدیریت اجرایی مرکز دانست و خاطر نشان کرد: در کاری گروهی، هر عضوی از گروه که عملکرد ضعیفی ارائه دهد بر نتیجه کلی و دستاورد نهایی اثر گذار است بنابراین برای حفظ عملکرد مثبت همه مدیران در حوزه‌های قضایی باید همدل و منسجم اجرای برنامه‌های ابلاغی بخصوص در الگوی مدل تعالی را در دستور کار قرار دهیم.

گفتنی است در این جلسه رئیس شورای حل اختلاف استان فارس ضمن ارائه گزارشی از اجرای قانون جدید و فعالیت شعب شورا‌های حل اختلاف در معیت دادگاه‌های صلح گفت: شعب شورا در کنار دادگاه‌های صلح در مرکز استان و حوزه‌های قضایی سراسر استان فعال است. 

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی توانی  اظهار امیدواری کرد: با اجرای قانون جدید، ارتقاء میزان مصالحه در پرونده‌ها و کاهش زمان فرایند دادرسی شاهد افزایش و در نهایت رضایتمندی عمومی از دستگاه قضایی شاهد باشیم.

رئیس شورای حل اختلاف استان فارس با تاکید بر ارجاع پرونده‌ها به شورا‌های حل اختلاف خاطر نشان کرد: فعالیت دادگاه صلح می‌تواند مکمل فعالیت شورا‌های حل اختلاف باشد و نه تنها خللی در روند رسیدگی‌ها ایجاد نمی‌کند بلکه باعث تقویت پشتوانه مردمی شورا‌های حل اختلاف می‌شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *