صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سهم بالای افراد آسیب‌پذیر از مرگ‌ومیر‌های مرتبط با خشونت پلیس در اروپا

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۶:۲۴
کد خبر: ۴۸۰۴۵۷۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
آمار‌ها نشان می‌دهند که مرگ‌ومیر افراد مرتبط با اقدام‌های پلیس در کشور‌های اروپایی یک چالش جدی، اما نادیده گرفته شده است.

خبرگزاری میزان – مرگ شهروندان در بازداشت پلیس یا در جریان عملیات پلیس در کشور‌های اروپایی بحرانی جدی است که تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته است.

مرگ و میر‌های یادشده در شرایطی رخ می‌دهند که خانواده‌ها و بستگان قربانیان عمدتا از اقشار آسیب پذیر، دسترسی به عدالت و احقاق حق ندارند و پرونده‌های شکایتشان در پیچ و خم دادگاه‌ها به فراموشی سپرده می‌شود.

به گزارش balcanicaucaso، براساس داده‌های موجود، بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، حدود ۱۳ کشور اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا، فرانسه و آلمان دست کم ۴۸۸ مورد مرگ را در بازداشت یا عملیات پلیس ثبت کردند.

فرانسه در میان کشور‌های اروپایی بالاترین میزان مرگ و میر‌های در بازداشت پلیس یا در جریان عملیات پلیس را دارد؛ بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲، فرانسه ۱۰۷ مورد مرگ در بازداشت یا عملیات پلیس را ثبت کرد.

ایرلند، اسپانیا و آلمان به ترتیب با ۷۱، ۶۶ و ۶۰ مورد در رده‌های بعدی قرار دارند.

در عین حال، براساس جمعیت، ایرلند کشوری است که بیشترین موارد مرگ ومیر در بازداشت پلیس یا در جریان عملیات آن را دارد؛ ایرلند ۱.۳۴ مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر را ثبت کرده است.

در حالی که سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ از کشور‌های مختلف خواست اطلاعات مربوط به همه موارد مرگ و میر مرتبط با پلیس را ارائه کنند، پرتغال در سال ۱۹۹۷، دانمارک در سال ۲۰۱۲، ایرلند در سال ۲۰۰۸ و فرانسه در سال ۲۰۱۸ اقدام به انتشار اطلاعات یادشده کردند.

برخی از کشور‌ها مانند هلند نیز فقط مواردی را گزارش می‌کند که دادستانی عمومی آن‌ها را بررسی کرده است؛ آژانس پزشکی قانونی سوئد نیز مرگ‌های رخ داده ازسوی پلیس که این نهاد خودش اعلام کرده، گزارش می‌دهد؛ اسلوونی هم در نهایت به جمع کشور‌های ارائه دهنده اطلاعات در این باره پیوست؛ کشور‌های دیگر اتحادیه اروپا همچنان از ارائه اطلاعات مربوط به مرگ و میر‌های در بازداشت پلیس یا در جریان عملیات پلیس را گزارش نمی‌دهند.

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ درخواست مشابهی را مطرح کرد؛ شورای اروپا در پاسخ به این درخواست مدعی شد از آنجا که تعریف و روش مشترکی در اتحادیه اروپا در موضوع موردبحث وجود ندارد، اطلاعاتی در این زمینه ندارد.

در عین حال، هیچ یک از کشور‌های اتحادیه اروپا از پروتکل مینه سوتا پیروی می‌کند؛ پروتکل مینه سوتا، راهنمایی است که سازمان ملل برای بررسی مرگ و میر‌ها در بازداشت پلیس یا در جریان عملیات پلیس ارائه کرده است؛ براساس این پروتکل همه موارد مشکوک در چنین شرایطی بررسی شوند و اقدام‌های لازم برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه انجام شود.

منتقدان خشونت پلیس در کشور‌های اروپایی می‌گویند که به محض انتقاد و اعتراض به خشونت پلیس به اقدام علیه این نهاد متهم می‌شوند و نمی‌توانند کاری برای مقابله با این روند مرگبار انجام دهند.

مهاجران و افراد مبتلا به بیماری‌های روانی؛ قربانیان اصلی

از ۱۳ کشوری که بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ اطلاعات مربوط به مرگ و میر مربوط شهروندان در ارتباط با عملکرد پلیس را منتشر کرده اند، تعداد محدودی اطلاعات مربوط به ملیت قربانیان را مشخص کرده اند؛ با وجود این، ملیت نیمی از قربانیان پلیس در اتحادیه اروپا اتباع خارجی بودند.

یک جامعه شناس مستقل فرانسوی با مرتبط دانستن مرگ و میر جمعیت‌های مهاجر به دست پلیس با تاریخ استعماری کشور‌های اروپایی ازجمله انگلیس، فرانسه و اسپانیا می‌گوید: جنایت‌های پلیس در اروپا بر جمعیت آسیب پذیر غیرسفیدپوست متمرکز است؛ آداما ترائوره از والدین مالیایی و متولد فرانسه که در سال ۲۰۱۶ به دست پلیس این کشور کشته شد، یک نمونه است.

در حال تکمیل ...


برچسب ها: خشونت پلیس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *