رئیس کل دادگستری استان کرمان: تحقق صلح و سازش در یک میلیون پرونده افتخاری برای شوراهای حل اختلاف است
خبرگزاری میزان - حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) گفت: از ابتدای تاسیس شوراهای حل اختلاف در استان کرمان تاکنون بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده در این شوراها مطرح شده که یک میلیون مورد از این پروندهها به صلح و سازش ختم شده است که بسیار با اهمیت و قابل تقدیر است.
وی ضمن اشاره به این مطلب که قضاوت در فرهنگ دینی ما از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است، گفت: صلح و سازش از اهمیت ویژهتری نسبت به قضاوت برخوردار است و در دین مبین اسلام نیز بر آن تاکید بسیار زیادی شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: انسان به حکم عقل و دستورات الهی نباید به سمت عداوت و خصومت حرکت کند و در حقیقت ایجاد صلح و سازش، استفاده بهینه از عقل انسان است.
حجتالاسلام و المسلمین حمیدی گفت: باید برنامهریزی شود تا بدانیم که اصلاح بینالناس و رفع اختلافات بین مردم از چه طریقی به بهترین نحو ممکن محقق میشود و نیل به این هدف، با برگزاری چنین جلساتی امکانپذیر است.
وی ایجاد شوراهای حل اختلاف از سوی مرحوم آیتالله شاهرودی را مورد اشاره قرار داد و گفت: شوراهای حل اختلاف تاسیس شدهاند که فرهنگ مقدس صلح و سازش را در جامعه ما نهادینه کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف، دادگاههای صلح در کشور و استان کرمان راهاندازی شده است، اظهارداشت: در این دادگاهها اصل بر صلح و سازش است و در کنار هر دادگاه، شوراهای حل اختلاف نیز فعالیت دارند.
حجتالاسلام والمسلمین حمیدی گفت: اعضای شوراهای حل اختلاف افرادی متنفذ، با تجربه، معتمد، ریش سفید و تحصیل کرده هستند و تحت عنوان صلح یار، میانجیگر و... میتوانند در جامعه نسبت به توسعه صلح و سازش اقدام کنند و اختلافات و نزاعها را نیز ریشهیابی و حل کنند.
وی از اقدامات اعضای شوراهای حل اختلاف استان کرمان نیز تقدیر کرد و گفت: زیبنده نیست که بگوییم در جامعه ما بسیاری از جرایم ناشی از خشونت رفتاری و گفتاری است و از این رو باید از ظرفیت شوراهای حل اختلاف برای توسعه صلح و سازش، رفع اختلافات و توسعه برادری استفاده شود.
شوراهای حل اختلاف به عنوان یکی از ارکان قوه قضاییه شناخته میشوند
معاون حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان ضمن اشاره به این مطلب که در دوره دوم شوراهای حل اختلاف و با تصویب قانون جدید شوراهای حل اختلاف، این شوراها به عنوان یکی از ارکان قوه قضاییه شناخته شدهاند، گفت: ایجاد صلح و سازش و توسعه آشتی در بین دلهای غمدیده و غمزده، راه اندازی داوری و میانجیگری، فعال کردن هیاتهای صلح و فعال سازی ستاد صبر در مساجد؛ ماموریتهای چهارگانه شوراهای حل اختلاف در دوره جدید این شوراها است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدامیر ابراهیمی در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت)؛ با اشاره به اولویتبندی انجام شده به منظور راه اندازی هیئتهای صلح در تمامی مساجد، گفت: تاکنون این کانونها در چند مسجد راه اندازی شده است تا با حل مشکلات اجتماعی و قضایی مردم با استفاده از ظرفیتهای این کانون ها، ازحجم ورودی پروندهها به دستگاها قضایی کاهش یابد.
وی بیان کرد: در دوره کوتاهی که دادگاههای صلح در استان کرمان راه اندازی شده است، حدود ۷۰۰ پرونده به این دادگاهها ارجاع داده ایم که برخی از این پروندهها که دعاوی جزئی دارند و تلاش میشود این موارد در هیاتهای صلح مساجد با صلح و سازش ختم شوند.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: طرح هر مسجد یک هیئت صلح از استان کرمان آغاز شده است و باید همت کنیم که این طرح در سطح کشوری مطرح و اجرا گردد.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیمی افزود: در کنار هر یک از دادگاههای صلح، دو شورای حل اختلاف فعال خواهد بود و قضات میتوانند موارد را جهت صلح و سازش به این شوراها ارجاع دهند.
وی بیان کرد: تعدادی از اعضای شوراهای حل اختلاف در هیاتهای صلح حضور مییابند و خدمات بزرگتری را به مردم ارائه میکنند.
ارجاع شش هزار و ۵۵۰ پرونده به دادگاههای صلح در استان کرمان
رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب کرمان با اشاره به این مطلب که دادگاههای صلح در استان راهاندازی شده است، گفت: در مرکز استان نیز ۱۷ شعبه دادگاه صلح از اول آبان ماه راهاندازی شده است که تاکنون شش هزار و ۵۵۰ پرونده به این دادگاهها ارجاع شده است.
اکبر مختاری در همایش استانی صبر فاطمی (صبر، بخشایش، رضایت) افزود: در صورت ادامه روند کنونی ارجاع پروندها به دادگاههای صلح، ماهیانه بیش از ۶۵۰۰ تا هفت هزار پرونده به این دادگاهها ارجاع میشود و این میزان پرونده از توان دادگاههای صلح خارج است و برای گرفتار نشدن در یک بحران اجتماعی و قضایی نیاز به همکاری شوراهای حل اختلاف با دادگاههای صلح داریم.
وی تاکید کرد: دادگاههای صلح زمانی موفق میشوند که از وجود شوراهای حل اختلاف برای ایجاد سازش در پروندهها استفاده کنند؛ و در قانون جدید شوراهای حل اختلاف نیز راهکارهایی برای ارجاع پروندهها از دادگاههای صلح به شوراهای حل اختلاف پیش بینی شده است.
انتهای پیام/