شلیکهای مرگبار پلیس آمریکا؛ شهروند درخواستکننده کمک قربانی شد
خبرگزاری میزان – پلیس شهر لاسوگاس ایالت نوادا آمریکا با شلیک به یک مرد بیگناه، وی را به قتل رساند.
به گزارش ایندیپندنت، براندون دورهام، شهروند ۴۳ ساله آمریکایی که برای مقابله با مزاحمت ازسوی یک زن مسلح به سلاح سرد با پلیس تماس گرفت، بر اثر تیراندازی یک افسر پلیس جان خود را از دست داد.
این حادثه سهشنبه، ۱۲ نوامبر (۲۲ آبان) پس از آن رخ داد که دورهام طی تماس با پلیس اعلام کرد که فردی مسلح به چاقو قصد ورود به ملکش را دارد؛ وی در آن زمان به همراه دختر ۱۵ سالهاش در خانه بود.
افسر پلیس پس از ورود به خانه دورهام و مشاهده درگیری وی با زن مسلح به چاقو چند بار به وی شلیک کرده و او را به قتل رساند.
ویدیوی منتشرشده از حادثه نشان میدهد که افسر پلیس پس از شلیک به دورهام و مشاهده افتادنش روی زمین، پنج بار دیگر هم به او شلیک کرد؛ ویدیوی این حادثه پنجشنبه گذشته منتشر شد.
پلیس لاسوگاس اعلام کرد که با وجود انجام اقدامهای نجاتبخش، دورهام در صحنه تیراندازی جان خود را از دست داد.
رئیس پلیس لاسوگاس همچنین در پاسخ به پرسشی درباره چرایی چندین شلیک به دورهام، گفت که از افسران خواسته میشود براساس تصور خود از تهدیدها تصمیم بگیرند و افسر مورد نظر فرصت لازم را برای حدس زدن جزئیات نداشت.
افسر دخیل در این حادثه در مرخصی اداری با حقوق قرار گرفته است.
- بیشتر بخوانید:
- قتل زن باردار سیاهپوست در آمریکا؛ پلیس متهم شد
- تیراندازی مرگبار پلیس آمریکا به نوجوانی از اقلیت قومی
مرگ دورهام بر اثر سیزدهمین تیراندازی پلیس متروپولیتن آمریکا در سال ۲۰۲۴ رخ داد؛ از این تعداد تیراندازی، هشت مورد به مرگ منجر شدند.
تیراندازی منجر به مرگ دورهام در شرایطی رخ داد که در ماه جولای (تیر/ مرداد) نیز پلیس آمریکا یک زن سیاهپوست را که از پلیس درخواست کمک کرده بود، هدف قرار داد.
افسر شلیککننده به سونیا مسی در نهایت به سوءرفتار، بدرفتاری با استفاده از سلاح گرم و قتل درجه یک متهم شد.
تیراندازیهای مرگبار پلیس آمریکا به شهروندان این کشور، چالش مهمی است که همچنان ادامه دارد.
گزارشهای تحلیلی نشان میدهند که پلیس آمریکا سالانه بیش از هزار نفر را با تیراندازی مرگبار به قتل میرساند.
بررسیها نشان میدهند که پلیس آمریکا از سال ۲۰۱۵ تاکنون ۹ هزار و ۱۲۹ تیراندازی مرگبار را انجام داده است؛ دلیل جمعآوری اطلاعات مربوط از سال ۲۰۱۵ به کشته شدن مایکل براون، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست پلیس در سال ۲۰۱۴ باز میگردد.
با وجود این، تحقیقات انجام شده تاکید دارند که تیراندازیهای مرگبار پلیس کمتر از نصف گزارش میشوند و این شکاف همچنان در حال افزایش است.
تا سال ۲۰۲۱، تنها یکسوم از تیراندازیهای مرگبار در پایگاه دادههای افبیآی ثبت شدند؛ مقامهای آمریکایی میگویند که دلیل این امر، ملزم نبودن ادارههای پلیس محلی به گزارش این حوادث به دولت فدرال است.
تیراندازی پلیس آمریکا به شهروندان این کشور ویژگیهای مهمی دارد که نقض حقوق بشر ازسوی این آژانس را مورد تاکید قرار میدهد؛ مهمترین ویژگی در این رابطه، این است که سیاهپوستان آمریکایی و اقلیتهای قومی و نژادی دیگر با نرخ بسیار بالاتری از آمریکاییهای سفیدپوست کشته میشوند.
انتهای پیام/