صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی مقایسه‌ای کابینه پیشین و آتی ترامپ؛ دولت آمریکا به چه سویی می‌رود؟

۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲:۵۱
کد خبر: ۴۸۰۴۱۷۸
ورود ترامپ به کاخ سفید برای دومین بار، بررسی مقایسه‌ای میان اعضای کابینه‌اش را در ۲ دوره ریاست جمهوری برای درک نسبی از سمت‌وسوی دولت بعدی آمریکا ضروری می‌کند.

خبرگزاری میزان – معرفی نامزد‌های تصدی سمت‌های مختلف در دومین کابینه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که طی چند هفته آینده وارد کاخ سفید می‌شود، لزوم مقایسه با کابینه وی در هشت سال پیش‌رو را ضروری می‌کند.

به گزارش گاردین، ترامپ بدون اتلاف وقت در حالی جمع‌آوری کابینه خود است و این هفته اسامی زیادی را اعلام کرده است؛ اسامی که نگرانی درباره تشدید افراطی‌گری در بازگشت ترامپ به کاخ سفید را درپی داشته است.

بررسی اسامی ارائه‌شده و معرفی‌شده ازسوی ترامپ در سال ۲۰۱۶ پس از انتخاب شدن به‌عنوان رئیس جمهور، نشان می‌دهد که وی در دوره پیش انتخاب‌های متعارفی داشت و کابینه‌اش به‌طور کلی با کابینه یک جمهوری‌خواه سنتی همخوانی داشت.

در عین حال، معرفی نامزد‌های جدید سمت‌های مختلف کابینه بعدی سبب بروز نگرانی‌های جدی در آمریکا شده است؛ برخی از سناتور‌ها ابراز تردید کردند که برخی از نامزد‌های ترامپ رای کافی را برای تایید کسب کنند، حتی مجلس با اکثریت جمهوری‌خواه قدرت انکار انتصاب‌های او را دارد.

اما این مقایسه چه نتایجی به دست می‌دهد؟

وزارت بهداشت و خدمات انسانی: ترامپ در سال ۲۰۱۶ تام پرایس، منتقد برجسته اوباماکِر را منصوب و یک سال بعد وی را به دلیل رسوایی مالی برکنار کرد؛ الکس آزار جایگزین او شد که اعتراض‌های گسترده را درپی داشت؛ وزیر بهداشت معرفی‌شده ازسوی ترامپ در سال ۲۰۲۴ رابرت‌اف‌کندی جونیور است که رسانه‌های آمریکایی او را به‌عنوان یک چهره ضدواکسن معرفی می‌کنند.

رابرت‌اف‌کندی جونیور همچنین اظهارنظر‌های جنجال‌برانگیزی درباره اوتیسم کودکان، ایدز، افسردگی و افزایش تیراندازی‌ها در مدارس داشته است.

وزارت دفاع: انتخاب جیمز ماتیس برای وزارت دفاع ازسوی ترامپ در سال ۲۰۱۶ با حمایت کنگره مواجه شده بود؛ خود ترامپ نیز مدعی بود که تحت تاثیر استدلال قوی متیس علیه شکنجه قرار گرفته است؛ استعفای او کمتر از ۲ سال پس از آغاز نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نیز گمانه‌زنی‌های مختلفی درپی داشت.

ترامپ این هفته پیت هگزا، کهنه سرباز گارد ملی و مجری فاکس‌نیوز را به‌عنوان نامزد وزارت دفاع معرفی کرد؛ هگزا پیشتر به‌عنوان نگهبان زندان در اردوگاه بدنام گوانتانامو و همچنین در عراق و افغانستان خدمت می‌کرد؛ گفته می‌شود که مقام‌های پنتاگون از این انتخاب چندان راضی نیستند و آرمی تایمز به نقل از یک افسر ارشد نظامی ناشناس گفته است که نگرانی‌هایی وجود دارد که هگزا که دارای حداقل تجربه مدیریتی است، بتواند یک بخش دولتی با بودجه بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار را مدیریت کند.

وزارت خارجه: در سال ۲۰۱۶، تصمیم دونالد ترامپ برای نامزدی رکس تیلرسون، رئیس بزرگ‌ترین شرکت نفتی در جهان به‌عنوان وزیر خارجه، زنگ خطری را در میان طرفداران محیط زیست به صدا درآورد؛ مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه در ۲۰۲۴ نیز در آن زمان نگرانی خود را از انتخاب تیلرسون اعلام کرده بود؛ ترامپ در ۲۰۱۸ تیلرسون را برکنار کرد؛ انتخاب مارکو روبیو برای ایفای نقش به‌عنوان وزیر دفاع در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا جنگ‌طلب‌ترین گزینه فهرست خود را برگزیده است.

دادستان کل: انتخاب ترامپ برای سمت دادستان کل در سال ۲۰۱۶، سناتور جف سشنز بود که مورد حمایت بسیاری از جمهوری‌خواهان قرار گرفت، اما گروه‌های حقوقی وی را به اظهارنظر‌های نژادپرستانه در گذشته متهم کردند و مورد انتقاد قرار دادند؛ او درپی بروز اختلاف‌هایی با ترامپ در سال ۲۰۱۸ برکنار شد.

نامزدی مت گاتز، نماینده کنگره در این هفته به‌طور متفاوتی «احمقانه‌ترین»، «بدترین در تاریخ آمریکا» توصیف شده است و بعید است که ازسوی سنا تایید شود؛ نامزدی گاتز که از پیروان وفادار ترامپ است، کمی بیش از یک سال پس از آن صورت گرفت که وزارت دادگستری تصمیم گرفت او را به‌عنوان بخشی از تحقیقات قاچاق جنسی متهم نکند.

گاتز همچنین ازسوی کمیته اخلاق مجلس آمریکا به دلیل اتهام‌هایی درباره «رسوایی جنسی و مصرف غیرقانونی مواد مخدر» مورد بازجویی قرار گرفت.

مشاور امنیت ملی: ترامپ در سال ۲۰۱۶، مایکل فلین، ژنرال بازنشسته ارتش را برای سمت مشاور امنیت ملی معرفی کرد؛ انتخاب وی به دلیل موضع‌گیری‌هایش ازجمله علیه مسلمانان به‌شدت با انتقاد مواجه شد؛ فلین فقط ۲۳ روز در این سمت بود و ناچار به استعفا شد؛ مایک والتز، نماینده کنگره، به‌عنوان گزینه‌ای متعارف‌تر برای این نقش در سال ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده است.

مدیر اطلاعات ملی: انتخاب دن کوتس، سناتور سابق، سفیر و لابی‌گر، به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی در سال ۲۰۱۶ ازسوی بسیاری از جمهوری‌خواهان به‌عنوان ارتقای یک صدای محافظه‌کار قابل اعتماد تلقی شد؛ کوتس در چندین موضوع با رئیس خود درگیر شد و در نهایت سه روز پس از تماس تلفنی جنجالی ترامپ با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین که منجر به نخستین استیضاح وی شد، اخراج شد؛ ترامپ در سال ۲۰۲۴، تولسی گابارد، نماینده سابق دموکرات که در سال ۲۰۲۲ این حزب را ترک کرد و تجربه مستقیم کمی در کار اطلاعاتی دارد، برای این نقش معرفی کرد.

گابارد از ماه آگوست (شهریور) از ترامپ برای ریاست جمهوری حمایت کرد؛ مقام‌های اطلاعاتی آمریکا از این انتخاب ناراضی هستند.

وزیر امنیت داخلی: ترامپ در سال ۲۰۱۶، جان کلی، تفنگداران سابق نیروی دریایی را برای اداره بخش کابینه مسئول اجرای قوانین مهاجرت و همچنین تعدادی از آژانس‌های مهم از جمله گارد ساحلی و سرویس مخفی آمریکا برگزید؛ نامزدی او با استقبال گرم هر دو جناح سیاسی، از جمله دموکرات‌ها مواجه شد.

وی در ادامه به دلیل درگیری با ترامپ کنار گذشته شد؛ کلی ماه گذشته گفت که ترامپ در تعریف کلی فاشیست قرار می‌گیرد و به یاد آورد که رئیس‌جمهور سابق در زمانی که در کاخ سفید بود، بار‌ها از دستاورد‌های هیتلر تمجید می‌کرد.

ترامپ این هفته کریستی نوم، فرماندار داکوتای جنوبی را برای این نقش انتخاب کرد؛ وی پس از امتناع از اعمال دستور ماسک در سراسر آمریکا در طول همه‌گیری کرونا، به شهرت ملی رسید؛ نوم در ژانویه (دی سال گذشته) گفت که آمریکا با تهاجم مواجه شده و پیشنهاد فرستادن سیم خاردار و عواملی برای کمک به تقویت مرز‌ها را داد؛ بنا به گزارش‌ها، نوم در فهرست نهایی ترامپ برای معاونت رئیس‌جمهور قرار داشت، اما خشونت‌های اعمال‌شده ازسوی وی، سبب خروجش از این فهرست شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: دولت ترامپ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *