استفاده از برگ کاج برای تولید شیرین کننده و رنگ های خوراکی
حدود ۸۵ درصد از برگهای سوزنی درخت کاج از یک پلیمر پیچیده موسوم به لیگنوسلولز تشکیل شده است. پیچیدگی این پلیمر مانع استفاده از برگهای سوزنی کاج برای تولید سوخت از توده زیستی و بسیاری از مصارف صنعتی دیگر میشود.
تا کنون تلاشهای زیادی برای تجزیه لیگنوسلولز و تبدیل آن به مواد مفید دیگر صورت گرفته است. اکنون محققان انگلیسی با استفاده از گرما و حلالهایی مانند گلیسیرین که یک ماده ارزان قیمت و سازگار با محیط زیست است، توانستند ساختار شیمیایی برگهای سوزنی را به مایعی موسوم به روغن زیستی و یک ماده جامد موسوم به بیوچار تبدیل کنند.
روغن زیستی معمولا حاوی گلوکز، اسید استیک و فنول است که در بسیاری از صنایع از جمله شیرین کنندههای مواد غذایی، تولید رنگ، چسب و حتی سرکه کاربرد دارند.
این فرایند فاقد هرگونه ضایعات است و بیوچار که نوعی ذغال به دست آمده از توده زیستی است، در صنایع مختلف کاربرد دارد.
بر اساس تخمین محققان سالانه حدود ۸ میلیون درخت کاج طبیعی برای مراسم کریسمس مورد استفاده قرار میگیرد و پس از مراسم حدود ۷ میلیون اصله از آنها سر از زمینهای دفن زباله در میآورند.
استفاده از این شیوه جدید برای بازیافت برگ درختان کریمس موجب کاهش میزان کربن تولید شده و کاهش مصرف درختهای مصنوعی و پلاستیکی و همچنین کاهش دفن توده زیستی در محلهای دفن زباله میشود.
منبع:ایرنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.