آنچه در جلسه علنی مجلس گذشت؛ از ارائه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ تا ارسال گزارش تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان به قوه قضاییه
خبرگزاری میزان - سیونهمین نشست علنی مجلس شورای اسلامی، صبح امروز ۲۲ آبان ماه با حضور ۲۵۱ نفر از نمایندگان، به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در جلسه امروز مواردی از جمله گزارش کمیسیون عمران در مورد رسیدگی به تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیأت مدیره نظام مهندسی ساختمان، گزارش رئیس دیوان محاسبات کشور در مورد تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور، انتخاب نمایندگان مجلس با معرفی کمیسیون صنایع به عنوان ناظر در شورای معادن ۲ استان، انتخاب نمایندگان مجلس با معرفی کمیسیون امور داخلی کشور به عنوان ناظر در شورای حل اختلاف و رسیدگی به شکایات ۶ استان و انتخاب نمایندگان مجلس با معرفی کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان ناظر در شورای برنامه ریزی و توسعه ۳ استان در دستور کار نمایندگان قرار داشت.
همچنین انتخاب نمایندگان با معرفی کمیسیون آموزش به عنوان ناظر در شورای نظارت بر مدارس و مراکز آموزش و پرورشی غیردولتی ۲ استان، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در مورد طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان و گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد لایحه یک فوریتی موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان نیز در دستور کار قرار داشت.
گزارش تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان به قوه قضاییه ارسال شد
بعد از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید جلسه علنی مجلس شورای اسلامی رسما آغاز شد و نمایندگان در جریان گزارش کمیسیون عمران درباره تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان، با اعمال ماده ۲۳۴ قانون آییننامه داخلی این گزارش با ۲۰۰ رای موافق، ۳۴ رای مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۵۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که بر اساس آن، گزارش مذکور برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.
عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در جریان ارائه گزارش کمیسیون عمران در خصوص تخلفات در برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان عنوان کرد: پس از اطلاع مجلس شورای اسلامی و تذکر جمعی از نمایندگان به تخلفات وزارت راه و شهرسازی در نحوه برگزاری انتخابات هیئت مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان، کمیسیون عمران و کمیته نظامهای فنی، اجرایی و مهندسی طی نامه ۳۹۶۰۷ -۱۰/۷/۱۴۰۳ با وزیر راه و شهرسازی و اعلام مغایرت قانونی و تصمیمات خارج از حدود اختیار وزارتخانه که منجر به افزایش یافتن مدت هیئت مدیره سازمانهای نظام مهندسی شده است، درخواست لغو تصمیمات ابلاغی مزبور را کرد. یک روز بعد معاون مسکن و ساختمان وزیر و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی وزارتخانه در جلسه کمیته نظامهای فنی، اجرایی و مهندسی کمیسیون عمران با پذیرش تخلف و اقدام مغایر وزارتخانه رفع آن را نیازمند اعلام کتبی نتایج بررسی مشترک در جلسه کمیته به وزارتخانه کردند که نتایج این بررسی مشترک طی نامه شماره ۴۰۰۹ – ۱۱/۷/۱۴۰۳ به وزیر اعلام شد، اما با مخالفت وزیر راه و شهرسازی مورد اقدام قرار نگرفت.
وی ادامه داد: کمیسیون عمران با تشکیل جلسات متعدد با وزیر راه و شهرسازی و تببین مغایرت قانونی تصمیمات ابلاغی، تذکرات لازم به آثار استنکاف از اجرا و نقض قانون و فرصت لازم برای رفع مغایرتهای قانونی را داده است ولی وزیر راه و شهرسازی علیرغم قول مکرر به اصلاح و رفع مغایرت قانونی ابلاغیههای مذکور، هیچ اقدام موثری به عمل نیاورد.
ایری در جمعبندی گزارش کمیسیون عمران هم اشاره کرد: با توجه به مکاتبات و جلسات کمیسیون عمران با وزیر راه و شهرسازی و اعلام مغایرت ابلاغیه و خارج از حدود اختیار بودن تصمیماتی که منجر به افزایش غیرقانونی مدت هیئت مدیره سازمانهای نظام مهندسی ساختمان شده است و نیز تبیین آثار استنکاف از اجرا و نیز نقض قانون، موضوع جهت رسیدگی و برخورد مؤثر برای تضمین حاکمیت قانون، به قوه قضاییه ارجاع شود.
فرسودگی ۴۵ درصدی ناوگان باری جادهای میزان تصادفات را افزایش داده است
همچنین علی کشوری سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با تشریح گزارش کمیسیون متبوع خود در رابطه با طرحهای نوسازی ناوگان باری جادهای گفت: فرسودگی ۴۵ درصدی از ناوگان باری جادهای کشور منجر به مصرف سوخت و انتشار گازهای آلاینده بیشتر شده و هم از لحاظ ایمنی، مخاطرات زیادی بخصوص در شدت تصادفات ایجاد کرده است.
وی گزارش کمیسیون اصل نودم قانون اساسی درمورد «طرحهای نوسازی ناوگان باری جادهای» را قرائت کرد.
نمایندگان همچنین در نشست علنی امروز نمایندگان عضو و ناظر در مجامع و شوراها را انتخاب کردند.
در این بین ناظرین مجلس در شورای حل اختلاف و رسیدگی به شکایات استانهای فارس، اردبیل، کردستان، قزوین، سیستان و بلوچستان و همدان به شرح زیر انتخاب شد.
اردبیل: صدیف بدری/ محمد خوش سیما
فارس: ابراهیم عزیزی/ غلامرضا توکل
کردستان: محسن فتحی/ امید کریمیان
قزوین: فاطمه محمد بیگی/ بیگدلی
سیستان و بلوچستان: فدا حسین مالکی/ محمد نور دهانی
همدان: احد آزادیخواه / عباس صوفی
در جلسه علنی امروز برخی نمایندگان در تذکر شفاهی مطالبی را بیان کردند؛ از جمله موارد مهم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و همسانسازی بازنشستگان بود که چند سالی است در جلسات متعدد مجلس، شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت در رفت و آمد است و مخاطبان فراوانی همچنان در پی رسیدن به حقوق حقه خود سرگردان هستند.
نماینده مبارکه: باید برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و همسانسازی حقوق بازنشستگان فکری اساسی شود
زهرا سعیدی در نشست علنی امروز در تذکری شفاهی، گفت: در ابتدا از همه همکاران درخواست دارم که برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی تلاش کنیم چرا که پولی به صاحبان شرکتها پرداخت میشود در حالی که تفاوت قیمت آنچنانی ندارد بنابراین چرا باید این پول را صرفا به یک نفر بدهیم و از حق هر کدام از این هزاران نیرو ۱۰ درصد را بردارد لذا بهتر است این پول را به خود نیروها بدهیم تا حداقل دلشان کمی خوش شود بنابراین خواهش میکنم همه ما نمایندگان و حاکمیت کمک کنیم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی حل شود ضمن اینکه تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر مطابق قانون در برخی از سازمانها انجام شده و در برخی دیگر بلاتکلیف مانده است.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امید است همه عزیزان برای اجرای قانون همت کنند، افزود: تسریع در اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان مسئله دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد همچنین از این فرصت استفاده کرده و درود میفرستم به روح تمامی شهدای عزیز به ویژه شهید مدافع مرزها پویا صالحی متولد شهرستان مبارکه که تنها ۲ ماه از خدمت اش باقیمانده بود، اما در دفاع از مرزها به شهادت رسید.
نماینده خلخال و کوثر: رئیسجمهور در رابطه با اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان دستور ویژه صادر کند
وحید کنعانی نیز در نشست علنی طی تذکری شفاهی، گفت: از وزیر محترم آموزش و پرورش میخواهم در مورد نیروهای خرید خدمتی، نهضتیها، پیش دبستانیها و حق التدریسیها که سالها به امید استخدام بدون دریافت حق الزحمه و یا دریافت حداقل هزینهها، متقبل زحمت شده اند، اقدامات عاجلی انجام دهند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور گفت: جناب آقای رئیس جمهور، همیشه تاکید شما بر این بوده که نگذارید جوانان و نخبگان به خاطر سختگیریها، کشور را ترک کنند. همچنین از رئیس جمهور میخواهم در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان دستور ویژه صادر کند. کاری که در چند روزه اخیر در مورد پرداختیهای بازنشستگان انجام شده نه تنها آلام چند ساله آنها را کاهش نداده، بلکه شان و منزلت آنها را زیر سوال برده است. سزاوار نیست در حق این قشر نجیب که روزی حق استادی بر گردن ما داشتند و فرزندان ما را تربیت کردند، اجحاف شود.
وی تاکید کرد: اگر نمیتوانیم حقی را برای آنها محقق کنیم، لااقل دستور بفرمایید مطابق با شان آنها، با آنها برخورد شود و متناسبسازی مطابق مصوبه مجلس اجرایی شود.
انتهای پیام/