صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شیخ‌الاسلامی: ایران بزرگ‌ترین فرصت کنشگری را دارد

۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶:۴۷
کد خبر: ۴۸۰۳۶۰۲
همایش جهان‌شناسی و نظم نوین در افق ۲۰۵۰ با حضور معاون وزیر امور خارجه در حال برگزاری است.

خبرگزاری میزان - همایش «جهان‌شناسی و نظم نوین در افق ۲۰۵۰» با حضور و سخنرانی رئیس مرکز مطالعات سیاسی و معاون وزیر امور خارجه، سه‌شنبه، ۲۲ آبان در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه برگزار شد.

محمدحسن‌ شیخ‌الاسلامی، رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و معاون وزیر امور خارجه، در ابتدای سخنرانی ضمن قدردانی از حضور اندیشمندان و کارشناسان، گفت: کنشگران سیاست خارجی بخواهند یا نخواهند باید درون محیطی بزرگ‌تر عمل کنند که بر نتایج عمل آنها تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اهمیت محیط‌شناسی و جهان‌شناسی برای سیاست خارحی، گفت: ناآگاهی از تغییر‌ها و سمت‌وسوی آن واکنش را برای کنشگران سیاست خارجی دشوار می‌کند؛ نظام تصمیم سازی در سیاست خارجی و البته وزارت خارجه باید درک درستی از سناریو‌های محتمل داشته باشد. 

به‌گفته شیخ‌الاسلامی، ایران به‌عنوان کنشگر کلیدی در تراز منطقه‌ای و جهانی از این ضرورت مستثنی نیست. 

وی در ادامه به پنج رویکرد در این زمینه اشاره و توضیحاتی درباره هرکدام از رویکرد‌ها ارائه کرد و مشخصات آنها را برشمرد.

شیخ‌الاسلامی در ادامه به عناصر مشترک میان رویکرد‌ها اشاره کرد و گفت: اهمیت یافتن مناطق جغرافیایی، امکان اتخاذ رویکرد‌های متکثرتر و شرکای متنوع‌تر بر مبنای همکاری‌های موضوعی، افزایش احتمال سیاست‌های حمایت‌گرایانه، تمرکز بر نئوناسیونالیسم و تحول در مفهوم سلسله مراتب ازجمله آنها هستند.

رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه و معاون وزیر امور خارجه در پایان گفت: براساس این رویکردها، سیاست‌خارجی براساس این مولفه‌ها باید تصمیم‌گیری کرده و کنش نشان دهند؛ در مرحله بعد آن‌ها باید قدرت کنشگری خود را توسعه دهند؛ ایران بزرگ‌ترین فرصت کنشگری در بازی‌های برگ یعنی استقلال سیاسی را دارد؛ بنابراین مهم است که درک درستی از چشم‌انداز جهان در دهه‌های آینده داشته باشیم؛ دولت چهاردهم بر این اساس سیاست خارحی کشور را پیش خواهد برد و امنیت و منافع ملی خط قرمز آن خواهد بود.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *