صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استفاده از ظرفیت‌های مردمی برای گسترش کتاب و کتابخوانی / آمار سرانه مطالعه کودکان در کانون خانواده بیشتر از مدرسه‌ها است

۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲:۴۹
کد خبر: ۴۸۰۳۵۲۴
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مشارکت و مردمی‌سازی را رویکرد اثر گذار در گسترش کتاب و کتاب خوانی خواند و آمارمطالعه کتاب در کودکان و نوجوانان هنگامی که در کانون خانواده هستند را بیشتر از زمان حضور آنها در مدرسه دانست.

خبرگزاری میزان - «نشست خبری دبیر محترم هفته کتاب نهاد»، با حضورمهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمدرضا هراتی معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد و علی رمضانی مدیر خانه کتاب و ادبیات به منظور تشریح این فعالیت‌ها و رونمایی از پوستر هفته کتاب نهاد دوشنبه ۲۱ آبان ماه در سالن جلسات ستاد مرکزی نهاد کتابخانه‌های عمومی برگزارشد.

مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی و گسترش آن در سطح کشور گفت: حوزه فرهنگ باید به سمت مردمی‌سازی حرکت کند تجربه نشان داده است که هر زمان که تصمیم گیری و مشارکت در طرح‌ها را به واسطه و کمک مردم پیش برده‌ایم موفق عمل کردیم، بنابراین ضرورت اجرای برنامه‌های فرهنگی به واسطه مردم نکته مهم است و وظیفه ما تنها تسهیلگری در این زمینه است.

وی طرح سند ملی خواندن اشاره و بیان کرد: سند خواندن که متکی به پژوهش است، اصلاحاتی در نظر گرفته شده که باید به مرحله اجرا گذاشته شود بدین ترتیب سهولت در فرهنگ کتاب و کتابخوانی به واسطه روش‌های و مهارت‌های خاص و اثر گذار به نسل جدید انتقال پیدا می‌کند نکته مهم این است که ما باید در ابتدا «اختلال درخواندن» را شناسایی و در جهت رفع آن بر بیاییم.

رمضانی ادامه داد: وقتی فضا در مدارس برای روی کتابخانه بسته است، نمی‌توان انتظار داشت که اهمیت و ارزش کتاب و کتابخوانی در نهاد کودکان و نوجوانان شکل بگیرد. نکته جالب اینجا است که آمار نشان می‌دهد پرفروش‌ترین کتاب‌ها متعلق به کودکان و نوجوانان قرار دارد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تاکید کرد: بررسی‌ها نشان داده، کودکان هنگامی که در کانون خانواده قرار دادند بیشتر کتاب مطالعه می‌کنند تا زمانی که به مدارس می‌روند و این نیاز به آسیب‌شناسی دارد. حتی خود آموزش و پرورش متوجه این آسیب شده است پس باید توجه داشت که زنگ کتابخوانی که به صورت یک مصوبه مطرح شده باید به اجرا گذاشته شود.

نقش غیر قابل انکار انسان رسانه‌ها

وی گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی را تنها به معرفی کتاب منحصر ندانست و افزود: کتاب‌های زیادی هستند که معرفی می‌شوند، اما مورد اقبال قرار نمی‌گیرند. اینکه کتاب چگونه و از زبان چه کسی مطرح شود؟ نکته بسیار مهم است از طرف دیگر استفاده و بکار گیری انسان رسانه‌ها در جامعه امروز بسیار ضروری و مهم است و می‌تواند در افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی تاثیری قابل توجه داشته باشد با این حال نمی‌توان نقش رسانه‌ها را در این مهم کمرنگ دانست رسانه فعال و دغدغه‌مند می‌تواند به حل مشکل کتاب و کتابخوانی کمک کند.

رمضانی تصریح کرد: مردم در مقابل کتاب هیچ گونه ایستادگی نمی‌کنند بنابراین نمی‌توان گفت که مردم ایران کتاب نخوان هستند. باید توجه داشت که وفاق از فرهنگ آن هم با مدیریت کتاب می‌تواند شکل گرفته توسعه پیدا کند و اثرگذاریش در جامعه دیده شود، بنابراین حوزه کتاب و کتابخوانی از اهمیت ویژه برخوردار بوده و باید نسبت به آن توجه داشت.

هفته کتاب واجرای جهاد فرهنگی 

در این نشست محمد رضا هراتی ضمن تاکید بر شعارهفته کتاب «خواندن برای همدلی» گفت: برگزاری هفته کتاب و کتابخوانی را باید یکی از مهم‌ترین رویداد‌های فرهنگی به شمار آورده، زیرا یک جهاد فرهنگی در سراسر کشور کلید می‌خورد که در نوع خود بی‌نظیر و قابل توجه است.

وی به برنامه‌های متعدد هفته کتاب توسط کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره و بیان کرد: حددود ۱۷و دویست برنامه در ایام هفته کتاب اجرا گذاشته می‌شود که بیشترین این برنامه‌ها متعلق به استان فارس اصفهان و خوزستان است. نهاد کتابخانه‌های کشور با ۳۷۰۰ کتابخانه و ۷۶۰۰ پرسنل جهادگر تلاش دارد تا بیشترین خدمات را به جامعه ارائه کند.

هراتی به تعدادی از برنامه‌های برگزار شده در هفته کتاب اشاره و تصریح کرد: اختتامیه ششمین دوره از کارتون کتاب، نشست کتاب‌سازی و بررسی آسیب‌های آن، رویداد مددجویان نویسنده که با همکاری کمیته امداد به اجرا گذاشته می‌شود و برگزاری ۲۰ کمیته کسب و کار اجرایی در کنار برنامه اهدای دانایی در قالب کتاب‌ها خواندنی و برگزاری محفل «گعد امین» همچنین طرح عضویت در کتابخانه‌های از دیگر برنامه‌هایی است که در این هفته در نظر گرفته شده است. بدین ترتیب حدود ۱۲و پانصد متر مربع به فضای کتابخانه‌ها اضافه شده است.

وی به پویش قلم بیدار اشاره و بیان کرد: برنامه‌های ویژه‌ای در حوزه تلویزیون به اجرا گذاشته می‌شود که سری دوم «هدهد سفید» و «کتابگرد» را شامل شده تا بدین ترتیب اهمیت و ارزش کتاب و کتابداری برای مردم مطرح شود. در بخش دیگری از برنامه‌های هفته کتاب، کتابخانه‌های عمومی کشور از همکاران قصه‌گو استفاده شده تا بتوانند قصه‌هایی ویژه و مختص این ایام را به مخاطبان ارائه کنند، همچنین برگزاری پویش «نویسنده شو» که زمینه را برای استعدادیابی‌های قدرتمند فراهم می‌کند بخش دیگری از برنامه‌ها محسوب می‌شود.

وی به بهره‌برداری نهاد کتابخانه‌ها از فناوری روز دنیا اشاره و بیان کرد: نگاه نهاد کتابخانه‌ها به فناوری نوین استفاده از هوش مصنوعی در فضای مجازی برای توسعه و گسترش مقوله کتاب و کتابخوانی نکته مهم است و همواره مد نظر این نهاد قرار گرفته، بنابراین سکو و پلتفرمی جدید طراحی شده که به واسطه آن هوش مصنوعی به ارائه خدماتی جدید به کاربران خواهد پرداخت بدین ترتیب مردم با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانند نزدیک‌ترین کتابخانه نسبت به محل سکونت خود به راحتی جستجو کنند در عین حال می‌توانند کتاب‌هایشان را به اشتراک گذاشته و پویش‌های متفاوتی را خلق کنند. 

 در انتهای از پوستر هفته کتاب در نهاد کتابخانه‌ها عمومی کشور پرده برداری شد.


انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *