صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی: حقوق بشر ریشه در فلسفه اخلاق دارد

۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸:۳۵
کد خبر: ۴۸۰۳۵۱۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعریف علم و حقوق بشر آسان نیست، تایکد کرد که همه این تعاریف به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمی‌گردد.

خبرگزاری میزان - نشست واکاوی جایگاه علم در ارتقای صلح و حقوق بشر در دانشگاه علمی کاربردی محمد رسول‌الله به همت موسسه صیانت از حقوق زنان و با حضور علاقه‌مندان به موضوع حقوق و علم و با سخنرانی حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در این برنامه رحیم‌پور ازغدی با اشاره با موضوع نشست، گفت: پاسخ به پرسش‌های مربوط به ارتباط علم و صلح و پرسش‌های درباره این موضوع همه به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمی‌گردد؛ اینکه چه کسی چه حقوقی دارد، منشاء حقوق و اخلاق کجاست، حقوق بشر، حقوق زن، حقوق مرد چه‌طور تعیین می‌شود، همه مرتبط با فلسفه اخلاق است.

وی در ادامه با بیان پرسش‌های متعدد در این باره که چرا این‌همه تناقض درباب حقوق بشر وجود دارد، بیان کرد: عده‌ای خودکشی، ارتکاب انواع مفاسد جنسی و حتی استفاده از بمب‌ها اتمی و شیمیایی را جزء حقوق بشر برای دارندگانشان می‌دانند و در عین حال عده‌ای معتقد هستند که این‌ها جزء حدود بشر است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: اینکه علم چه نقشی در پیشرفت دارد به این موضوع مرتبط است که چه تعریفی از حق و حقوق و علم دارید؛ ما ده‌ها نظریه توسعه در غرب داریم که هیچ‌یک دیگری را قبول ندارند؛ اگر این تعاریف ریاضی و ثابت بود که این قدر اختلاف وجود نداشت، اما می‌بینیم که هر استدلالی بدون درنظر گرفتن همه وجوه بشر، به راهی رفته است و حتی پیشرفت مادی هم در اندیشه غرب در چندین مکتب تعریف شده است.

ازغدی گفت: عده‌ای معتقد هستند که بعضی از نژاد‌ها برتر از دیگر نژاد‌ها و اقوام هستند و همین باعث پیشرفت یا عقب‌ماندگی کشور‌های مختلف شده است و در مقابل عده‌ای معتقد هستند که اینهمه نابرابری و تبعیض در سطح جهان ربطی به نژاد ندارد و محصول اتفاقات ظالمانه یا جاهلانه‌ای است که پیش از این ازسوی دولت‌ها یا کشور‌هایی رخ داده است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تعریف علم و حقوق بشر آسان نیست، تاکید کرد: همه این تعاریف به فلسفه اخلاق و فلسفه حقوق برمی‌گردد و همه این‌ها ریشه در معرفت و معرفت شناسی دارد.

ازغدی همچنین به پرسش‌های مطرح‌شده در این نشست پاسخ داد و به تفصیل به تشریح موضوع واکاوی جایگاه علم در ارتقای صلح و حقوق بشر پرداخت.

انتهای پیام/


برچسب ها: حقوق بشر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *