صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزینه‌های تیم سیاست خارجی و امنیت ملی ترامپ؛ دستور کار کاخ سفید چیست؟

۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۳۳۲۲
گمانه‌زنی محافل سیاسی آمریکا درباره گزینه‌های دونالد ترامپ برای دولت دوم در روزهای اخیر بالا گرفته است.

خبرگزاری میزاندونالد ترامپ با اتمام شمارش آرای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با ۳۱۲ رای الکترال رئیس جمهور این کشور شد.

اکنون گزینه‌های دونالد ترامپ برای کابینه جدید وی، مهم‌ترین موضوع مورد بحث در محافل سیاسی آمریکا به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند سیاست خارجی به شمار می‌رود.

به گزارش گاردین، تشکیلات سیاست خارجی آمریکا برای یکی از بزرگ‌ترین دگرگونی‌ها در سال‌های اخیر آماده است، زیرا دونالد ترامپ وعده داده است هم سیاست آمریکا را در خارج از این کشور تغییر دهد و هم با اخراج هزاران کارمند دولتی -از جمله کارکنان دولت- به‎اصطلاح «دولت عمیق» را ریشه‌کن کند.

تحلیلگران، دیپلمات‌های سابق و مقام‌های خارجی آمریکا می‌گویند که وقتی ترامپ قدرت را در ژانویه به‌دست می‌گیرد، جدا کردن ترامپ از برنامه‌های واقعی‌اش دشوار است؛ آنچه واضح است اینکه اولویت ترامپ از بین بردن و تغییر سیاست‌های دولت جو بایدن است.

دستور کار سیاست خارجی دونالد ترامپ

مشاوران دونالد ترامپ به‌سرعت در حال کار برای تشکیل یک دولت جدید هستند و افرادی که او برای کمک به دستور کار «نخست آمریکا» برای سیاست خارجی، مقررات و اجرای قانون انتخاب می‌کند، سرنخ‌هایی از عمق این سیاست ارائه خواهند داد.

سیاست خارجی آمریکا حتی غیرقابل پیش‌بینی‌تر از دوره اول ریاست‌‎جمهوری ترامپ خواهد بود؛ وی جزئیات کمی در مورد برنامه‌های خود در مورد بسیاری از موضوعات کلیدی ارائه کرده است.

با این حال، دستیاران نزدیک برخی از گزینه‌های احتمالی، از جمله جدایی کامل اقتصادی از چین، استقرار نزدیک به ۲۰۰ هزار تفنگدار دریایی آمریکا در آسیا و از سرگیری آزمایش تسلیحات هسته‌ای را مطرح کرده‌اند.

گزینه‌های سیاست خارجی و امنیت ملی ترامپ چه کسانی هستند؟

کارولین لیویت، سخنگوی تیم انتقالی ترامپ، گفت: رئیس‌جمهور منتخب به‌زودی تصمیم‌گیری در مورد اینکه چه کسی در دولت دومش خدمت خواهد کرد، را اتخاذ می‌کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید برای هماهنگی سیاست‌های دارای اولویت بسیار مهم است؛ ۳ نام برای این سمت تاکنون مطرح شده است: فرِد فلیتز از موسسه سیاست اول آمریکا وفادار به ترامپ، کیت کلوگ، نظامی بازنشسته ارتش آمریکا که در اولین دولت ترامپ کار می‌کرد و مایکل والتز.

همچنین در میان نزدیک‌ترین دستیاران ترامپ در سیاست خارجی، ریچارد گرنل به‌عنوان گزینه‌ای بالقوه برای مشاور امنیت ملی شناخته می‌شود.

روابط خصوصی او با سران خارجی و شخصیت غالبا تندخو او را به چهره‌ای بحث‌برانگیز تبدیل کرده است، اما او می‌تواند بخشی از دولت دوم ترامپ باشد.

به گزارش سی‌ان‌ان، انتظار می‌رود برایان هوک که در دولت اول ترامپ به‌عنوان مدیر برنامه‌ریزی سیاست و فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور ایران فعالیت می‌کرد، تیم انتقالی را در وزارت خارجه مدیریت کند.

ریک گرنل، بیل هاگرتی، مارکو روبیو و رابرت اوبرایان  از دیگر گزینه های احتمالی برای سمت وزیر خارجه آمریکا به‌شمار می‌روند.

پیش از این ترامپ با انتشار پیامی در رسانه اجتماعی خود نوشت که از مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا، برای حضور در دولت جدید دعوت نخواهد کرد.

ماهیت سیاست خارجی ترامپ

به گزارش فارن افرز، رویکرد ترامپ به سیاست خارجی بدون تغییر باقی می‌ماند، اما زمینه‌ای که او تلاش می‌کند در آن شکل خاص خود از معامله‌گری را اجرا کند به‌طور چشمگیری تغییر کرده است.

جهان امروز مکان بسیار خطرناک‌تری نسبت به دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ است؛ زمانی که دونالد ترامپ دوباره در ژانویه ۲۰۲۵ ریاست جمهوری را برعهده بگیرد، اگر به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کند، سیاست بین‎المللی را به‌شدت تغییر خواهد داد.

ترامپ در جریان مبارزه‌های انتخاباتی به‌‎صراحت گفته که معتقد است تغییرهای اساسی در سیاست خارجی آمریکا ضروری است.

ترامپ پیش از این و در یک رویداد کمپین انتخاباتی خود به حضار گفت: با ما بسیار بد رفتار شده است، عمدتا ازسوی متحدان... متحدان ما در واقع بدتر از به‌اصطلاح دشمنانمان با ما رفتار می‌کنند. در ارتش، ما از آنها محافظت می‌کنیم و سپس آنها ما را به تجارت می‌کشانند و ما دیگر اجازه نمی‌دهیم این اتفاق بیفتد.

اینها وعده‌های توخالی نیستند و رؤسای جمهور آمریکا اختیارهای گسترده‌ای در زمینه سیاست خارجی دارند و می‌توانند بسیاری از موافقت‌نامه‌های بین‌المللی را به صورت یکجانبه لغو و یا وارد شوند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *