امروز و در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی چه گذشت؟
خبرگزاری میزان - نشست علنی صبح امروز یکشنبه، ۲۰ آبان ماه مجلس شورای اسلامی با حضور ۲۰۹ نفر از نمایندگان و به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
دستور کار صحن امروز مواردی از جمله ادامه رسیدگی به ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون آئیننامه داخلی در مورد: طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد: لایحه یک فوریتی موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان، گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی در مورد: لایحه پیوست اصلاحی موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه بود.
در آغاز جلسه بعد از قرائت چند آیه از قرآن کریم محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور در واکنش به درباره انتخابات اخیر در ایالات متحدهی آمریکا گفت: بی تردید در شیوه دشمنی افرادی که بعنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب میشوند، تفاوتهای معناداری وجود دارد، اما نکتهی اصلی این است که آنچه رفتار دشمن را در قبال ما تعیین میکند، قدرت ملی و رفتار مقتدرانه و هوشمندانهی ما بر پایهی رویکرد عقلانیت انقلابی است.
رفتن و آمدن رؤسای جمهور کشورهای دیگر هیچ تاثیری در توانایی کشورمان نخواهد داشت
به گفته رئیس مجلس رفتن و آمدن رؤسای جمهور کشورهای دیگر تا زمانی که ما به توان داخلی و فکر و ارادهی ایرانی متکی باشیم هیچ تاثیری در توانایی کشورمان برای تامین منافع خود آنگونه که صلاح بداند نخواهد داشت. قدرتهای نوظهور و سلطهناپذیر همچون ایران که برقدرت درونزای خود تکیه دارند، در نظم آیندهی جهان نقشی موثرتر ایفا خواهندکرد و در همین راستا همکاریهای راهبردی جدیدی برای تامین منافع دوجانبه تدارک خواهد شد و نظم پیشین جهانی عمیقاً تحت تاثیر قرار خواهد گرفت؛ توان داخلی ایران که برآمده از قدرت ملت و ارادهی سلطهناپذیری ماست، قدرتهای جهانی را مجاب میکند تا مصالح ملت ایران را در تصمیمات خود لحاظ کنند.
آرای صادره هیئت تجدیدنظر هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان قطعی و غیرقابل اعتراض است
در ادامه نشست علنی امروز نمایندگان در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان، با ماده ۵ این طرح با ۲۱۳ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
به موجب ماده ۵ این طرح؛ در ماده ۸ قانون، عبارت «متشکل از اعضای هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای دائمی مجلس» حذف میشود و عبارت «آرای صادره هیئت تجدیدنظر، قطعی و غیرقابل اعتراض است»، به انتهای ماده اضافه میگردد.
در ماده ۸ اصلاحی آمده است؛ «تصمیمات هیأت درخصوص اعمال بندهای (الف)، (ب) و (ت) ماده (۶) این قانون قطعی است و در سایر موارد ظرف ده روز توسط نماینده مربوط قابل اعتراض میباشد. در این صورت موضوع در جلسه هیأت تجدیدنظر آرای صادره هیئت تجدیدنظر، قطعی و غیرقابل اعتراض است مورد رسیدگی قرار میگیرد.»
پیشنهاد حذف این بند از سوی مهرداد لاهوتی در صحن علنی مجلس ارائه شد که با مخالفت نمایندگان مواجه شد. برخی از نمایندگان مخالف با حذف این بند تاکید داشتند که وجود این بند میتواند هرگونه تعارض منافع در صدور رأی در هیئت تجدیدنظر را برطرف کند.
گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ روز سهشنبه بررسی میشود
همچنین در ادامه جلسه علنی مجلس حسینعلی حاجی دلیگانی با استناد به ماده ۱۸۲ آیین نامه داخلی گفت: دولت مکلف است گزارش عملکرد بودجه سال گذشته و صورتهای مالی حسابرسی شده، بودجه تفصیلی سال جاری و عملکرد بودجه مصوب ۶ ماه اول سال جاری تمامی شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت و شرکتها و موسساتی که مستلزم ذکر یا تصحیح نام است از قبیل شرکتهای تابع وزارت نفت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران، بیمه مرکزی ایران، شرکت سهامی بیمه ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بانک ملی، سازمان بنادر و دریانوردی و همچنین بودجه پیشنهادی سال آینده آنها و شاخصهای کلان کل بودجه را تا ۱۵ آبان ماه هر سال به همراه گزارش ارزیابی بر مبنای شاخصهای مالی و عملکرد به تفکیک به مجلس شورای اسلامی تسلیم کند.
قالیباف در پاسخ به این نماینده گفت: دولت گزارش مربوطه را به مجلس تسلیم کرده و در اختیار نمایندگان قرار میگیرد. روال اداری آن در حال انجام و بعد از این به کمیسیونها میآید و در کمیسیون تلفیق هم بررسی میشود و انشاءالله روز سهشنبه گزارش تفریغ ۱۴۰۲ و گزارش عملکرد بودجه ۱۴۰۳ تا الان را خواهیم داشت.
مجلس اراده محکمی در رفع مشکل تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی دارد
همچنین در جلسه امروز برخی نمایندگان طی تذکری با اشاره به اظهار نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی سخنانی مطرح کردند.
در این رابطه نوروزی خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شما فرمودید، این موضوع مخالف مصلحت و تشخیص است اما نفرمودید که اصل ماده واحده به تبع تبصره دو قابل ابلاغ نمیباشد و این نامه شما به آقای قالیباف است؛ بنابراین آقای لاریجانی شما فقط نسبت به تبصره ۲ طرح ورود نکردید. بلکه نسبت به کل ماده واحد اظهار نظر کردید، این در حالی است که اصل ماده واحده مورد ایراد نبوده است.
حمیدرضا حاجی بابایی در ادامه و در واکنش به تذکر نوروزی تاکید کرد: حتماً بحث نیروهای شرکتی در سراسر کشور و تبدیل وضعیت آنها از موضوعات مهمی است که مجلس شورای اسلامی اراده محکمی برای رفع مشکل این عزیزان دارد. انصافا در سراسر کشور هم ظلم بزرگی به آنها میشود و یک نوع بردهداری نوین است که انجام میپذیرد. ما شرکتهایی درست میکنیم و پولی از منابع عمومی در اختیار شرکتها قرار میگیرد، اما آنها قسمتی از این بودجه عمومی را در اختیار کسی قرار میدهند که میخواهند با این مبلغ کم زندگیاش را اداره کند.
وی بیان اینکه مجلس بر این موضوع اصرار دارد، گفت: ما باید این موضوع را مورد پیگیری قرار دهیم. همچنین رئیس مجلس حتماً پیگیر این مسئله هستند. ما باید با اعضای مجمع و دوستان دیگر صحبت کنیم تا راهکار اساسی برای رفع مشکل این جوانان عزیز در سراسر کشور پیدا شود.
انتهای پیام/