صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توصیه‌هایی برای پیشگیری و درمان خانگی سرماخوردگی و آنفلوآنزا؛ از دمنوش‌ها و سوپ‌های مفید تا دارو‌های موثر

۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۹:۱۷
کد خبر: ۴۸۰۳۲۳۰
یک متخصص بیماری‌های عفونی و یک متخصص طب ایرانی به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری و درمان خانگی عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی پرداختند و انواع داورها، دمنوش‌ها، مواد غذایی و راه‌های موثر برای پبشگیری و درمان این بیماری‌ها را معرفی کردند.

خبرگزاری میزان - با توجه به افزایش بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا دانستن راه‌های پیشگیری و درمان خانگی عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی ضروری است. از این رو به گفت‌وگو با یک متخصص بیماری‌های عفونی و همچنین یک متخصص طب ایرانی درباره راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی پرداختیم.

شست‌وشوی مکرر دست‌ها سبب قطع زنجیره عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ فوق تخصصی عفونی در بیماران نقص ایمنی در گفت‌وگو با میزان به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های نظیر سرماخوردگی و آنفلوآنزا پرداخت و بیان کرد: از آنجایی که در حال حاضر با شیوع بیماری‌های عفونی دستگاه تنفسی فوقانی مواجه هستیم مهم‌ترین مسئله این است که افراد در معرض خطر نظیر افراد بالای ۶۰ سال، کودکان ۶ ماه تا ۶ سال، مبتلایان به بیماری‌هی قلبی، ریوی و دیابت و همچنین افرادی که شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌شوند از شرکت در مجامع خودداری کنند و در صورت به الزام حتما از ماسک استفاده کنند.

وی ضمن تاکید به شست‌وشوی مکرر دست‌ها ادامه داد: این اقدام سبب قطع زنجیره عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: توصیه می‌شود افرادی که به این عفونت‌ها مبتلا شدند به محیط کار، دانشگاه و مدرسه نروند و در خانه استراحت کنند و بیشتر مایعات، میوه‌های و سبزیجات تازه و ویتامین C مصرف کنند. این افراد می‌توانند برای کنترل تب و درد از قرص استامینوفن و در صورت داشتن سرفه از آنتی هیستامین استفاده کنند.

تاثیر خواب سرشب در کاهش عوارض عفونت‌های ویروسی

همچنین مرتضی مجاهدی، متخصص طب ایرانی در گفت‌وگو با میزان درباره راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی در فصل سرما ضمن اشاره به اینکه لازم است سبک زندگی سلامت که می‌تواند ابتلا به بیماری‌ها و عوارض ناشی از آن‌ را کاهش دهد داشته باشیم، گفت: یکی از بهترین راه‌های پیشگیری و یا کاهش عوارض عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی که به ویژه در فصل پاییز شایع می‌شوند، خواب سر شب است و توصیه می‌شود افراد از ساعت ۱۰ شب یا حداکثر ۱۱ شب تا ساعت حدود ساعت ۴ و ۵ بخوابند.

آرامش کافی ایمنی بدن را افزایش می‌دهد

وی با بیان اینکه توصیه دیگر داشتن آرامش کافی است، افزود: داشتن آرامش کافی و نداشتن استرس و اضطراب موجب می‌شود بدن ایمنی لازم را برای مبتلا نشدن و کاهش عوارض این بیماری‌ها را داشته باشد. همچنین استفاده از سوپ‌هایی که دارای آویشن، کمی زنجبیل و لیموی تازه هستند برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی توصیه می‌شود؛ به سوپ جو همراه چند تکه گوشت مرغ، کمی هویج، گشنیز، جعفری و مقدار کمی برنج، لیموی تازه، آویشن و کمی زنجبیل اضافه کنید، این سوپ یکی از بهترین غذا‌ها برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی است.

دمنوش‌های پیشگیری کننده از سرماخوردگی 

این متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه دمنوش آویشن، دمنوش بابونه، دمنوش سرخارگل که به آن اکیناسه نیز گفته می‌شود و دمنوش زنجبیل البته نه به مقدار زیاد، برای پیشگیری از ابتلا به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی توصیه می‌شود، ادامه داد: بهتر است این دمنوش‌ها یک یا ۲ بار در روز استفاده شوند البته استفاده از آنها برای افراد با مزاج گرم توصیه نمی‌شود چرا که ممکن است برایشان مضر باشد.

بهترین درمان برای عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی استراحت است

این پزشک متخصص همچنین به بیان توصیه‌هایی برای افرادی که دچار سرماخوردگی شدند، پرداخت و ضمن بیان اینکه بهترین درمان برای افرادی به عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی شدند استراحت است، توضیح داد: توصیه ما این است که افراد به جزء در صورت اثبات عفونت باکتریایی به هیچ عنوان به صورت خودسرانه از آنتی بیوتیک استفاده نکنند چرا که این اقدام هیچ تاثیری در درمان عفونت‌های ویروسی ندارد. اصلی‌ترین درمان عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی پس از استراحت مصرف مواد غذایی آبکی نظیر انواع شوربا و سوپ و استفاده از بخور ملایم مثل بخور بابوبه و آویشن و همچنین اجتباب از مصرف سرخ کردنی‌ها، غذا‌های خشک و محرک است.  

وی عنوان کرد: توصیه می‌شود افرادی که دچار عفونت‌های ویروسی مجاری تنفسی فوقانی شدند هر ۱۲ ساعت یک لیموترش تازه را به دو قسمت تقسیم کنند و سپس آبش را بگیرند و همراه با یک قاشق عسل و یک قاشق آب جوش میل کنند. افرادی که طبع گرمی دارند می‌توانند آن را با آب خنک بخورند.  

انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *