صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترامپ در محاصره چالش‌های داخلی و خارجی

۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۳۱۲۰
دونالد ترامپ به‎‌عنوان چهل‌و‎هفتمین رئیس‎جمهور آمریکا و در دومین دوره حضور در کاخ سفید با چالش‎های عمده‎ای در داخل و خارج از آمریکا مواجه خواهد بود.

خبرگزاری میزانانتخابات ریاست‎جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در روز سه شنبه ۵ نوامبر (۱۵ آبان) برگزار شد و ترامپ با عبور از حد نصب آرای الکترال لازم به‎عنوان چهل‎و‎هفتمین رئیس‎جمهور این کشور پیروزی خود را قطعی کرد.

های هونگ نگوین، مدرس ارشد در دانشگاه وین در هانوی و محقق مدعو فولبرایت در دانشگاه آمریکایی واشنگتن دی‎سی با اشاره به چالش‌های پیش روی ترامپ پس از انتخابات گفت: در واقع، رئیس‌جمهور سابقی که در انتخابات گذشته شکست خورد، از دو سوءقصد جان سالم به در برد، دو استیضاح و ده‌ها اتهام قانونی را پشت سر گذاشت و پیروزی او به تفرقه‌انگیزترین و پرهزینه‌ترین انتخابات تاریخ آمریکا تا کنون پایان داد.

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود مدعی شده که دولت او به همه مردم آمریکا خدمت خواهد کرد؛ با این حال، با توجه به شکاف در جهت‌گیری‌های سیاست در مورد بسیاری از مسائل داخلی بین دو طرف، از جمله تغییرات اقلیمی، انرژی، اقتصاد، مراقبت‌های بهداشتی، مهاجرت، جرم و جنایت، این یک وظیفه چالش‎برانگیز برای ترامپ است تا این کشور را متحد کند.

چالش‌های پیش روی ترامپ در زمینه مهاجرت

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود وعده بزرگ‌ترین اخراج مهاجران را در تاریخ آمریکا داد و همچنین متعهد شد که ساخت دیوار در مرز با مکزیک را که در اولین دوره ریاست جمهوری او آغاز شده بود، تکمیل کند..

تعداد عبور پناهجویان در مرز جنوبی آمریکا قبل از کاهش در سال ۲۰۲۴، به رکورد بی‎سابقه‌ای رسید و  کارشناسان بر این عقیده هستند که اخراج‌ها در مقیاسی که ترامپ وعده داده با چالش‌های قانونی و لجستیکی بزرگی مواجه خواهد شد و می‌تواند رشد اقتصادی را کاهش دهد.

موضوع تعرفه‌ها و مالیات در آمریکا

داده‌های نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد یک مسئله کلیدی برای رای‎دهندگان است و ترامپ وعده داده است که به تورم پایان دهد؛ تورمی که در دوران ریاست‎جمهوری جو بایدن پیش از سقوط دوباره به سطوح بالایی رسید.

 اما قدرت رئیس‎جمهور آمریکا برای تأثیر مستقیم بر قیمت‌ها محدود است و او همچنین وعده کاهش گسترده مالیات، تمدید تغییر‌های اساسی خود را از سال ۲۰۱۷ داده است.

برخی از اقتصاددانان هشدار داده‎اند که چنین حرکاتی از سوی ترامپ می‌تواند قیمت‌ها را برای مردم عادی آمریکا افزایش دهد.

ترامپ و موضوع تغییر‌های اقلیمی

ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود صد‌ها قانون حفاظت از محیط زیست را لغو کرد و آمریکا را به اولین کشوری تبدیل کرد که از توافق‌نامه آب و هوایی پاریس خارج شد.

این بار، او دوباره قول داده است که مقررات را کاهش دهد، به‌ویژه به‌عنوان راهی برای کمک به صنعت خودروی آمریکا.

وعده‌هایی که ترامپ وعده آنها را داده با بدبینی تحلیلگران و کارشناسان زیست‌محیطی همراه شده است.

آیا ترامپ قادر به حل بحران اوکراین خواهد بود؟

ترامپ از ده‌ها میلیارد دلار هزینه شده ازسوی آمریکا برای حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه انتقاد کرد و متعهد شده است که از طریق یک توافق مذاکره شده به بحران اوکراین در طول ۲۴ ساعت پایان می‌دهد.

ترامپ گفته است که جنگ بین اوکراین و روسیه را ظرف ۲۴ ساعت پس از بازگشت به قدرت حل خواهد کرد؛ او سال گذشته به سی‌ان‌ان گفت: اگر رئیس‌جمهور باشم، این جنگ در یک روز حل می‌شود.

با وجود این، ترامپ جزئیاتی را درباره این وعده خود و اینکه چگونه می‌خواهد به بحران اوکراین پایان دهد ارائه نکرده است.

در حالی که بین آنچه ترامپ می‌گوید و آنچه که واقعا قادر به انجام آن است فاصله وجود دارد، کارشناسان هشدار می‌دهند که باید تا حد زیادی به وعده‌های او توجه شود.

ادعای ترامپ درباره منطقه

به گزارش الجزیره، بنیامین نتانیاهو، نخست‎وزیر رژیم صهیونیستی، پیش از این ترامپ را «بهترین دوستی که اسرائیل تا به حال در کاخ سفید داشته» توصیف کرد.

ترامپ در زمان ریاست‌جمهوری خود، سفارت آمریکا را در اراضی اشغالی از تل‌آویو به قدس اشغالی منتقل کرد، اقدامی که به‌طور گسترده ازسوی فلسطینی‌ها و کارشناسان حقوق بین‎الملل محکوم شد.

وی همچنین ادعای رژیم صهیونیستی در مورد بلندی‌های جولان اشغالی را در سوریه به رسمیت شناخت.

دولت او میانجی‌گری به‌اصطلاح توافق‌نامه‌های ابراهیم را انجام داد، مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌هایی که روابط دیپلماتیک و اقتصادی بین رژیم صهیونیستی و تعداد انگشت شماری از کشور‌های عربی را رسمیت بخشید.

اما برخلاف ادعای ترامپ درباره اینکه آرامش را در منطقه به ارمغان خواهد آورد، منتقدان می‌گویند چارچوب «سلاح برای صلح» او شکست خورده است.

همان‌‎طور که لشکرکشی‌های نظامی ویرانگر رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان نشان می‌دهد که خاورمیانه را تحت فشار قرار داده است تا در آستانه یک جنگ تمام عیار قرار بگیرد.

آمریکا پیش از این نقشی در پیش‌برد این درگیری‌ها ایفا کرده است، عمدتا از طریق تامین مداوم تسلیحات و حمایت دیپلماتیک از رژیم صهیونیستی.

دوره پیشین ریاست‌‎جمهوری ترامپ با غیرقابل پیش‌بینی بودن او تعریف می‌شد و چهار سال دیگر نوسان‌ها در کاخ سفید می‌تواند پیامد‌های جدی داشته باشد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *