صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پنج درس جنگ عراق برای آمریکا؛ دخالت آمریکا در جنگ یمن به افزایش فعالیت تروریسم کمک کرد

۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۳۱۱
"پنج درس از جنگ عراق برای آنچه که آمریکا باید در یمن انجام دهد"، عنوان یادداشتی است که نشنال اینترست براساس تجربه کنگره آمریکا در مورد انتقال سیاسی در عراق در دهه گذشته و نیز محدودیت‌های دامنه تاثیرگذاری کنگره در تحولات یمن منتشر کرده است.
به گزارش گروه بین الملل ، "پنج درس از جنگ عراق برای آنچه که آمریکا باید در یمن انجام دهد"، عنوان یادداشتی است که نشنال اینترست براساس تجربه کنگره آمریکا در مورد انتقال سیاسی در عراق در دهه گذشته و نیز محدودیت‌های دامنه تاثیرگذاری کنگره در تحولات یمن منتشر کرده است.

در این یادداشت آمده است: تصویب قطعنامه پایان حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی در جنگ یمن در سنای آمریکا، صرفا مقدمه‌ای از بحث و جریانی طولانی است. این اقدام مشترک بی سابقه دو حزب رقیب کنگره، در پی نگرانی یکسان جمهوریخواهان و دموکرات‌ها از افزایش اقدامات نامطلوب عربستان در پی قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی روی داد.
 
 
اگر آمریکا در مورد پایان جنگ یمن واقعا جدی است، باید در نظر داشته باشد که جنگ تنها در نتیجه انجام اقدامات قانونی پایان نمی‌یابد بلکه براساس درس‌هایی که از جنگ عراق آموخته، باید طیف وسیعی از ابزار‌های امنیت ملی خود را به کار بندد. در مورد یمن تنها اتکا به ابزار‌های نظامی برای پایان دادن به جنگ کافی نیست.

تجربه پایان جنگ عراق باید در یمن مورد توجه قرار گیرد. پنج درسی که پایان جنگ عراق برای آمریکا داشت عبارتند از:

نخست، بین پایان دادن به مشارکت آمریکا و همدلی اخلاقی در جنگ و پایان دادن به جنگ تفاوت وجود دارد.

با پایان مداخله آمریکا در جنگ یمن و نیز عدم حمایت از ائتلاف سعودی در حملات علیه یمن و پایان درگیری‌ها در این کشور، رنج‌های ناشی از آن برای میلیون‌ها یمنی، پایان نخواهد یافت.

دو، تروریسم همچنان تهدیدی پایدار است و باید با آن مبارزه شود. پس از خروج آمریکا از عراق، دولت اوباما توجهی به تهدیدات تروریستی داعش نداشت. در حالی که این گروه تاثیرات ویرانگری بر زندگی مردم خاورمیانه داشت دولت آمریکا علیرغم ادعاهای فراوان در مورد مبارزه با تروریسم، این اقدام را در دستور سیاست خارجی خود نمی‌دید.
 
 
 
گروه‌هایی مانند القاعده عربستان، امروز در یمن فعال هستند که تهدید بزرگی برای جهان محسوب می‌شوند.

سه، حمایت آمریکا از مذاکرات سیاسی بین طرفین درگیر جنگ ضروری است. مذاکرات صلح در جریان یمن تحت نظارت مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن، باید از سوی همه کشور‌ها از جمله آمریکا مورد حمایت قرار بگیرد.

چهار، تلاش آمریکا برای کاهش تنش‌های استراتژیک در منطقه. جنگ یمن مانند جنگ عراق کشور‌های زیادی را متاثر کرده است. کاهش تنش میان کشور‌های منطقه تاثیر زیادی در ثبات یمن پسا جنگ دارد. متاسفانه سیاست های ترامپ، عمدتا بر آتش تنش‌ها و بی ثباتی‌های منطقه‌ای دامن می‌زند.

پنج، تصویب قطعنامه پایان جنگ در آمریکا لازم، اما ناکافی است. آمریکا باید با استفاده از ابزار‌های اقتصادی دولتی خود اقدامات فوری در مورد فاجعه بشردوستانه و نیز چالش‌های اقتصادی بلند مدت در یمن انجام دهد. حمایت مالی از یمن در آمریکا حامیان اندکی دارد. اقدام سناتور‌های آمریکایی مبنی بر مقصر اعلام کردن عربستان در جنگ یمن، باید منجر به تعلیق فروش تسلیحات به عربستان، تحریم ریاض به دلیل مسدود کردن کمک‌های بشردوستانه و نیز پاسخگویی به دلیل ارتکاب جنایات جنگی شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *