احداث شهرک علم و نوآوری در راستای ایجاد فضای کسبوکار/اولویتی در انتخاب شرکتهای دانش بنیان وجود ندارد
وی افزود: پیش ازاین نیز این آستان دارای دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه بین المللی امام رضا و همچنین بنیاد پژوهشهای اسلامی سه نهادی بوده و هستند که در زمینه آموزش خبرگان اسلامی در حوزههای مختلف گروه مورد نیاز خود آستان فعال بوده و هستند ودرکنار این نهاد سازمان اقتصادی رضوی مجموعه فعالیتهای اقتصادی متنوعی را در بردارد که امروزه با نگاه به بحثهای اقتصاد مقاومتی باید به سمت و سوی اقتصاد دانش بنیان حرکت و حمایت کند از فعالیتهایی که ناظر بر بحثهای دانشی هستند.
مهدی نژاد نوری گفت: بحث محرومیت زدایی و کمک به محرومیت زدایی همیشه ایجاد ظرفیت و ایجاد کسب وکار مناسب بهترین انتخاب است تا بتوانیم برای جامعه وایجاد فرصهای شغلی و اثرگذارترین آنها برای دانش آموختگان دانشگاه وحوزه است.
وی بیان کرد: اگر به استقبال آینده برویم و در شکل گیری آینده تاثیر گذار باشیم میتوانیم آینده را به نحوی که خودمان میخواهیم بسازیم و تاثیر گذاری بالایی را در سطح منطقه و بین المللی داشته باشیم.
مهدی نژاد نوری افزود: با چنین نگاهی بحث تاسیس شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد (ص) دردستور کار قرار گرفت که طرح مطالعاتی آن حدود سه سال زمان برد تا به این جمع بندی برسیم که چنین ظرفیتی را رو به سوی آینده ایجاد کنیم.
معاونت علمی آستان قدس رضوی درادامه به اهداف وکارکردهای این شهرک اشاره اظهار کرد: تحول در آموزش و پژوهش هدفمند و حرکت به سمت کارآفرینی واشتغال دانش بنیان با تکیه بر علوم و فرهنگ رضوی، افزایش اشتغال مفید، دانش آموختگان دانشگاهی وایجاد فضای مناسب کار برای افراد خلاق و مبتکر، توسعه ظرفیت و زیرساختها برای پاسخ گویی به حجم متقاضیان با نگاه به آینده، نمونهای از این اهداف است.
وی در ادامه به سایر اهداف اشاره کرد و گفت: شتاب بخشی به پیشرفت علمی به معنای واقعی وکسب سرآمدی علمی درمنطقه و جهان مبتنی بر چشم انداز والگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سرمایه گذاری در مسیری که دستاورد وبهره فراوان خواهد داشت و قدرت رقابت ما را ارتقا خواهد داد، توجه به زیرساختهای فرهنگی وارزشهای بنیادی در طراحی و پیاده سازی شهرک با نگاه تمدنی و شبکه سازی ظرفیتهای موجود با ظرفیتهای تاسیسی به صورت هدفمند به عنوان یک کارکرد مهم و هدایتگر از دیگرویژگیهای این طرح خواهد بود.
مهدی نژاد نوری در خصوص تفاوت این شهرک با پارکهای علم وفناوری گفت: پارکهای علم وفناوری در سراسر کشور ظرفیت پاسخگویی به تمام نیازهای حوزوی ودانشگاهی را ندارد و اکثر پارکهای علم و فناوری دولتی هستند که امکان توسعه این فضاها از سوی دولت فراهم نیست به همین خاطر باید نهادهای دیگر حضور یابند وبه صورت موازی ظرفیتهایی را ایجاد کنند تا بتوانند پاسخگوی این حجم عظیم از تقاضا باشند.
معاونت علمی آستان قدس رضوی بیان کرد: تنها در استان خراسان رضوی ۲۵۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که ۵۰ هزار نفر از آنها در مقاطع ارشد و دکتری تحصیل میکنند و ۲۰ هزار نفرسالانه فارغ التحصیل میشوند گفتنی است این آمار به جز دانش آموختگان حوزوی است.
وی تصریح کرد: سفارش ثابت مقام معظم رهبری به تمام ما حفظ شتاب پیشرفت علمی کشور است و میفرمایند علم و اقتصاد و فرهنگ سه پایه اساسی اقتدار ملی است و بلکه علم پایه سایردو عامل دیگر نیز خواهد بود. به همین خاطرآستان قدس رضوی با ماموریتی که دارد در این زمینه میتواند جزو مخاطبین مهم این فرمایش قرار گیرد که این شهرک میتواند یکی از بازوهای مهمی باشد که این کار را انجام دهد، با نگاه به این که این علم صرفا علم مقالهای نمایشی نخواهد بود بلکه علمی است که یا سبب رفع نیاز کشور و فصل مرجعیت علمی است.
مهدی نژاد نوری یادآور شد: در دنیای امروز ودر طول تجربیات داخل کشور ما به دست آمده اگر سرمایههای راکد تبدیل به سرمایههای مولد شوند بهترین مسیر آن بحث فعالیتهای علمی ودانش بنیان است که ما برخی از سرمایههای راکد را میتوانیم در این مسیر فعال و مورد استفاده قرار دهیم تا قدرت رقابت ما در سطح جهانی افزایش یابد.