صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

احداث شهرک علم و نوآوری در راستای ایجاد فضای کسب‌وکار/اولویتی در انتخاب شرکت‌های دانش بنیان وجود ندارد

۰۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹:۰۱
کد خبر: ۴۸۰۳۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
معاونت علمی آستان قدس رضوی گفت: در راستای بحث محرومیت زدایی و ایجاد ظرفیت و کسب وکار مناسب برای جامعه احداث شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد (ص) بهترین انتخاب به ویژه برای دو گروه تاثیر گذار دانشگاهی و حوزوی است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمد مهدی نژاد نوری در نشست خبری ظهر امروز در خصوص احداث شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد (ص) گفت: آستان قدس رضوی در راستای توسعه فرهنگ رضوی و تکریم و رسیدگی به زائرین از گذشته ظرفیت در خصوص مواردی همچون وقف و نذر دارد که از این ظرفیت‌ها برای توسعه فرهنگ و تمدن رضوی مبتنی بر دانش و آموزه‌های اسلامی استفاده خواهد کرد.

وی افزود: پیش ازاین نیز این آستان دارای دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه بین المللی امام رضا و همچنین بنیاد پژوهش‌های اسلامی سه نهادی بوده و هستند که در زمینه آموزش خبرگان اسلامی در حوزه‌های مختلف گروه مورد نیاز خود آستان فعال بوده و هستند ودرکنار این نهاد سازمان اقتصادی رضوی مجموعه فعالیت‌های اقتصادی متنوعی را در بردارد که امروزه با نگاه به بحث‌های اقتصاد مقاومتی باید به سمت و سوی اقتصاد دانش بنیان حرکت و حمایت کند از فعالیت‌هایی که ناظر بر بحث‌های دانشی هستند.

مهدی نژاد نوری گفت: بحث محرومیت زدایی و کمک به محرومیت زدایی همیشه ایجاد ظرفیت و ایجاد کسب وکار مناسب بهترین انتخاب است تا بتوانیم برای جامعه وایجاد فرص‌های شغلی و اثرگذارترین آن‌ها برای دانش آموختگان دانشگاه وحوزه است.

 معاونت علمی آستان قدس رضوی عنوان کرد: بحث توسعه علمی واستفاده از آن در آستان قدس رضوی مانند کل کشور یک امر لازم وحیاتی است که با نگاه به آینده وضرورت‌هایی که در پیش داریم باید خودمان را برای چنین آینده‌ای آماده کنیم و لذا برخی از اقداماتی که درآینده بیشترین تاثیر گذاری را خواهد داشت باید از امروز طراحی و آماده سازی شود.

وی بیان کرد: اگر به استقبال آینده برویم و در شکل گیری آینده تاثیر گذار باشیم می‌توانیم آینده را به نحوی که خودمان می‌خواهیم بسازیم و تاثیر گذاری بالایی را در سطح منطقه و بین المللی داشته باشیم.

مهدی نژاد نوری افزود: با چنین نگاهی بحث تاسیس شهرک علم و نوآوری عالم آل محمد (ص) دردستور کار قرار گرفت که طرح مطالعاتی آن حدود سه سال زمان برد تا به این جمع بندی برسیم که چنین ظرفیتی را رو به سوی آینده ایجاد کنیم.

معاونت علمی آستان قدس رضوی درادامه به اهداف وکارکرد‌های این شهرک اشاره اظهار کرد: تحول در آموزش و پژوهش هدفمند و حرکت به سمت کارآفرینی واشتغال دانش بنیان با تکیه بر علوم و فرهنگ رضوی، افزایش اشتغال مفید، دانش آموختگان دانشگاهی وایجاد فضای مناسب کار برای افراد خلاق و مبتکر، توسعه ظرفیت و زیرساخت‌ها برای پاسخ گویی به حجم متقاضیان با نگاه به آینده، نمونه‌ای از این اهداف است.

وی در ادامه به سایر اهداف اشاره کرد و گفت: شتاب بخشی به پیشرفت علمی به معنای واقعی وکسب سرآمدی علمی درمنطقه و جهان مبتنی بر چشم انداز والگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سرمایه گذاری در مسیری که دستاورد وبهره فراوان خواهد داشت و قدرت رقابت ما را ارتقا خواهد داد، توجه به زیرساخت‌های فرهنگی وارزش‌های بنیادی در طراحی و پیاده سازی شهرک با نگاه تمدنی و شبکه سازی ظرفیت‌های موجود با ظرفیت‌های تاسیسی به صورت هدفمند به عنوان یک کارکرد مهم و هدایتگر از دیگرویژگی‌های این طرح خواهد بود.

 مهدی نژاد نوری در خصوص تفاوت این شهرک با پارک‌های علم وفناوری گفت: پارک‌های علم وفناوری در سراسر کشور ظرفیت پاسخگویی به تمام نیاز‌های حوزوی ودانشگاهی را ندارد و اکثر پارک‌های علم و فناوری دولتی هستند که امکان توسعه این فضا‌ها از سوی دولت فراهم نیست به همین خاطر باید نهاد‌های دیگر حضور یابند وبه صورت موازی ظرفیت‌هایی را ایجاد کنند تا بتوانند پاسخگوی این حجم عظیم از تقاضا باشند.

معاونت علمی آستان قدس رضوی بیان کرد: تنها در استان خراسان رضوی ۲۵۰ هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که ۵۰ هزار نفر از آن‌ها در مقاطع ارشد و دکتری تحصیل می‌کنند و ۲۰ هزار نفرسالانه فارغ التحصیل می‌شوند گفتنی است این آمار به جز دانش آموختگان حوزوی است.

وی تصریح کرد: سفارش ثابت مقام معظم رهبری به تمام ما حفظ شتاب پیشرفت علمی کشور است و می‌فرمایند علم و اقتصاد و فرهنگ سه پایه اساسی اقتدار ملی است و بلکه علم پایه سایردو عامل دیگر نیز خواهد بود. به همین خاطرآستان قدس رضوی با ماموریتی که دارد در این زمینه می‌تواند جزو مخاطبین مهم این فرمایش قرار گیرد که این شهرک می‌تواند یکی از بازو‌های مهمی باشد که این کار را انجام دهد، با نگاه به این که این علم صرفا علم مقاله‌ای نمایشی نخواهد بود بلکه علمی است که یا سبب رفع نیاز کشور و فصل مرجعیت علمی است.

مهدی نژاد نوری یادآور شد: در دنیای امروز ودر طول تجربیات داخل کشور ما به دست آمده اگر سرمایه‌های راکد تبدیل به سرمایه‌های مولد شوند بهترین مسیر آن بحث فعالیت‌های علمی ودانش بنیان است که ما برخی از سرمایه‌های راکد را می‌توانیم در این مسیر فعال و مورد استفاده قرار دهیم تا قدرت رقابت ما در سطح جهانی افزایش یابد.
 
معاونت علمی آستان قدس رضوی افزود: دراین میان باید به این نکته توجه کنیم که این پروژه کار درازمدتی است که کارکرد آن از روز کلنگ زنی آغاز می‌شود و پس از گذشت سه سال اولین ساختمان آن مورد بهره برداری قرار گرفته و درنهایت طی ۱۵ سال زمان تکمیل می‌شود.
 
وی افزود: کار به گونه‌ای پیش بینی شده که به هر میزان پیشرفت کند قابل بهره برداری بوده و می‌توان از ظرفیت‌های آن استفاده کرد.
 
مهدی نژاد نوری عنوان کرد: این ظرفیت رقیبی برای منطقه و کشور نیست بلکه ظرفیت موازی برای ارتقا سطح عملکرد کشور به حساب می‌آید به بیان دیگر مکمل ظرفیت‌های موجود برای ایجاد قطبیت درمنطقه است.
 
معاونت علمی آستان قدس رضوی تصریح کرد: بخشی ازفضای شهرک به ظرفیت‌های علمی پژوهشی خود آستان اختصاص دارد و بخش عمده آن پیش بینی می‌شود توسط مردم یا نهاد‌های دولتی یا خصوصی مبتنی بر طرح ونقشه آستان و ضوابط و اصول مرتبط ایجاد شود.
 
وی گفت: آینده نگری، هوشمندی و پاسخ گویی به دغدغه‌های نوپدید به عرصه‌های علم و فناوری از دیگر ویژگی‌های این شهرک به شمار می‌رود.
 
مهدی نژاد نوری با تاکید بر این موضوع که زنجیره کامل تولیدفکر تا محصول وتجاری سازی آن در این شهرک پیش بینی شده، گفت: پس از ارائه ایده‌ها از سوی افراد و نهاد‌ها فرآیند مرتبط با جانمایی آن‌ها آغاز خواهد شد.
 
معاونت علمی آستان قدس رضوی به نمونه نهاد‌ها وموسسات مستقر در شهرک اشاره و بیان کرد: دانشگاه‌ها ومراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها، آزمایشگاه ها، مدارس حوزه علمیه، مراکز رشد و پارک علم و فناوری، مرکز داده ملی، مساجد و مراکز فرهنگی هنری، نمایشگا‌ها و مرکز همایش هتل برخی از نمونه‌های مستقر در این شهرک هستند.
 
وی در ادامه به موقعیت جغرافیایی این شهرک اشاره و افزود: این شهرک علم ونوآوری در حاشیه جنوب بزرگراه نماز و در منطقه سیدی به وسعت ۹۰ هکتاردر نظر گرفته شده است.
 
مهدی نژاد نوری در پاسخ به سوال در خصوص اولویت گذاری در انتخاب شرکت‌های دانش بنیان فعال در این شهرک گفت: فناوری کاربرد علم درعمل در دو بخش نرم وسخت تقسیم بندی می‌شود که هر کدام با توجه به تعاریف خود استاندارد‌های ویژه‌ای را دارند به همین خاطر از هم اکنون سهمی جداگانه برای هر یک در نظر گرفته نشده و پس از ارائه طرح وایده‌ها و بررسی آن‌ها در صورت بازدهی مناسب انتخاب خواهند شد.
 
معاونت علمی آستان قدس رضوی عنوان کرد: رفت و آمد یکی از دغدغه‌های اصلی در خصوص این شهرک به حساب می‌آمد به همین خاطر درزمان انتخاب وجایگذاری منطقه نزدیک‌ترین محیط به فرودگاه انتخاب شده که در کنار آن مسائل زیرساختی مانند خط ویژه اتوبوس، واحد مسکونی برای فعالان این شهرک و سایر موارد در نظر گرفته شده است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *