طرح ژنرالها برای شمال غزه؛ تحمیل قحطی و پاکسازی قومی
مقامهای فلسطینی، شاهدان و خبرنگاران، رژیم صهیونیستی را به تشدید کارزار پاکسازی قومی در شمال غزه متهم میکنند: جایی که غیرنظامیان فلسطینی زیر فشار بمباران مداوم از حق داشتن خانه، غذا، آب، حمایتهای پزشکی و تردد ایمن محروم میشوند.
آنها تاکید دارند که ادعای ارتش رژیم صهیونیستی درباره اینکه دور جدید تشدید حملهها به شمال غزه صرفا با هدف تداوم حمله به نیروهای مقاومت فلسطین در اوایل اکتبر (اواسط مهر) آغاز شد، رد کرده و میگویند که این حملههای در حالی انجام میشود که دهها هزار غیرنظامی در آنجا باقی ماندهاند؛ با وجود این، از آن زمان تاکنون اجازه ورود هیچ کمکی به شمال غزه داده نشده و این امر نگرانیها را درباره قحطی و بیماری تشدید میکند.
انس الشریف، خبرنگار الجزیره در شمال غزه، روز جمعه گفت: ما در برابر دیدگان جهان نابود میشویم.
براساس گزارش اوایل هفته جاری گاردین، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت که هیچ فلسطینی اجازه نخواهد داشت به خانه خود در مناطق ویرانشده شمال غزه بازگردد و کمکها فقط اجازه ورود به جنوب غزه را خواهند داشت.
مقامهای صهیونیست از زمان اظهارنظر یادشده تلاش کردند که از این اظهارات فاصله بگیرند؛ این در حالی است که آژانسهای امدادی، گروههای حقوق بشری و ناظران میگویند که به نظر میرسد رژیم صهیونیستی از بهاصطلاح طرح ژنرالها علیه شمال غزه استفاده میکند.
طرح ژنرال، یک استراتژی بحثبرانگیز است که ازسوی یکی از اعضای بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی تبلیغ میشود؛ براساس این طرح، ارتش رژیم صهیونیستی به زور شمال غزه را از کل جمعیتش خالی میکند و همه غیرنظامیان را به چشم دشمن میبیند.
جنبش مقاومتی فلسطینی حماس در این باره، رژیم صهیونیستی را به اجرای کارزارهای قتلعام علاوه بر محاصره شمال غزه متهم کرده است.
در حالی که آنروا اعلام کرد که ۶۹ هزار نفر در شمال غزه باقی ماندهاند، برخی از برآوردها، جمعیت فعلی این منطقه را نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر تخمین میزنند.
طرح ژنرالها چیست؟
گیورا ایلند، مشاور بازنشسته امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ماه آوریل (فروردین) طرح کلی را تهیه کرد که اساسا شمال غزه را از کل جمعیت آن به بهانه مبارزه با مقاومت در حال ظهور در منطقه پاکسازی میکند.
براساس این طرح، به مردم شمال غزه یک هفته فرصت داده میشود تا پیش از آنکه دشمن تلقی شوند، به جنوب غزه بروند؛ ارتش رژیم صهیونیستی در عین حال، همه دسترسیها به شمال غزه را براساس این طرح با هدف به دست آوردن کنترل نامحدود بر شمال غزه قطع کرده است.
رژیم صهیونیستی در میانه اجرای این طرح مدعی است که طرح یادشده در شمال غزه اجرا نمیشود؛ به گزارش رسانه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در اواسط سپتامبر (اواخر شهریور)، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در حال بررسی این طرح بود، اما هنگامی که مقامهای آمریکایی خواستند علنا این طرح را رد کند، نتانیاهو مخالفت کرد.
زندگی در شمال غزه چگونه است؟
شمال غزه از اوایل اکتبر، در محاصره کامل رژیم صهیونیستی قرار دارد و از آن زمان تاکنون صدها زن و کودک فلسطینی بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند.
از اوایل اکتبر سال جاری تاکنون، اجازه ورود هیچ غذا یا کمکی به شمال غزه داده نشده است و ارتش رژیم صهیونیستی در حال تخریب شهرها و روستاهای باقی ماندهای است که زمانی محل زندگی هزاران خانواده فلسطینی بود؛ دهها هزار فلسطینی همچنان تلاش میکنند تا از خطر روزانه بمباران، شلیک تکتیراندازها و گرسنگی قریبالوقوع جان سالم به در برند.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی تلاش میکند تا آنها را با صدور پیامهای تخلیه مجبور به خروج از خانههای خود کند؛ براساس گزارشها، هشدارهای هوایی از طریق پهپادها برای ساکنان شمال غزه اعلام میشود و از آنها میخواهد که به مناطق جنوبی که شرایط نسبتا امنتری دارد، بروند؛ این در حالی است که غذا در جنوب غزه نیز کمیاب است، بمبارانها مستمر ادامه دارد و بیمارستانها به سختی کار میکنند.
لوئیز واتریج، افسر ارشد اورژانس در آنروا میگوید: در سراسر غزه، هیچ راهی وجود ندارد که بگوییم تخریب کجا شروع میشود یا به پایان میرسد؛ تا آنجا که چشم کار میکند، خانهها، بیمارستانها، مدارس، مساجد، رستورانها، همه چیز کاملا مسطح شده است؛ فقط ویرانه باقی مانده و کل منطقه به گورستان تبدیل شده است.
وی تصریح کرد: شرایط فراتر از وحشتناک است؛ اگر مردم امروز از بمباران قتلعام نشوند، فردا بر اثر بیماری جان خود را از دست خواهند داد.
آژانسهای امدادی ضمن رد ادعاهای رژیم صهیونیستی تاکید دارند که همه تلاشها برای رساندن غذا به مردم منطقه تحت محاصره در شمال غزه ازسوی مقامهای صهیونیستی مسدود شده است؛ ضمن اینکه شرایط مراقبتهای بهداشتی همچنان بحرانی است.
بیمارستان کمال عدوان، آخرین مرکز درمانی فعال در شمال محاصرهشده، در هفته گذشته ۲ بار مورد هدف حمله ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته است؛ آژانسهای امدادی گفتهاند که تحویل تجهیزات نجاتدهنده به بیمارستان العوده رد شده است.
کارشناسان، گروههای حقوق بشر و سیاستمداران چه میگویند؟
تحلیلگران تاکید دارند که طرح رژیم صهیونیستی برای آواره کردن اجباری هزاران نفر از شمال غزه، پاکسازی قومی است.
مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا سازمان عفو بینالملل با انتشار بیانیهای تاکید کرد: جهان باید در حالی که اسرائیل از محاصره، گرسنگی و جنایتهای وحشیانه برای آوارهکردن و نابودی اجباری غیرنظامیان و زندگی غیرنظامیان استفاده میکند، ایستادگی کند.
جرمی کوربین، سیاستمدار انگلیسی حامی حقوق فلسطینیها، گفت: کارزار اسرائیل در شمال غزه، تعریف کتابهای درسی از پاکسازی قومی است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز در این باره تصریح کرد: بیمارستانها در شمال غزه با شدتی هدف قرار میگیرند که بهندرت در جنگهای مدرن دیده میشود.
مدیر موسسه خیریه مدیکال هلپ فلسطین با انتشار نقشهای از دستورهای تخلیه جدید در شمال غزه، اعلام کرد: پاکسازی قومی در شمال غزه اثبات این مفهوم است و فشار به شهر غزه گام بعدی است؛ تا زمانی که نسلکشی مجبور به توقف نشود، متوقف نخواهد شد.
آیا فلسطینیها میتوانند شمال غزه را ترک کنند؟
غزه که از تقریبا ۲ دهه پیش درپی اعمال محاصره ازسوی رژیم صهیونیستی به بزرگترین زندان روباز جهان تبدیل شد، همچنان یک زندان است و ارتش رژیم صهیونیستی از خروج ساکنان آن برای یافتن غذا، دارو یا سرپناه جلوگیری میکنند.
در عین حال، حتی حرکت و تردد در داخل غزه نیز پر از خطر و چالش است؛ حملونقل کارآمد برای بیشتر ساکنان غزه دور از دسترس است؛ برخی از خانوادهها در تلاشی ناامیدانه برای فرار با پای پیاده سفر کردهاند، تعدادی از آنها از گاریهای بسته به الاغ در زمان جابجایی خود استفاده میکنند.
آنها در حال تلاش برای رسیدن به کریدور نتزاریم هستند که ممکن است ساعتها طول بکشد؛ پس از رسیدن به آنجا، حتی بیشتر منتظر میمانند تا روند طولانی گذراندن بازرسیهای امنیتی رژیم صهیونیستی برای رسیدن به جنوب را آغاز کنند، اما بسیاری در شمال غزه بر این باورند که رفتن به جنوب مهلت زیادی برای زندگی ایجاد نخواهد کرد.
واتریج در این باره گفت: چه چیزی در جنوب وجود دارد که خانوادهها برای رفتن به آنجا بروند؟ بیماری در حال گسترش است؛ غذا محدود است؛ هزاران خانواده در شرایط هولناک در سرپناههای پرازدحام زندگی میکنند.
به گفته این مقام آنروا، در این مرحله واقعیت این است که ۲.۲ میلیون نفر از ۱۳ ماه آوارگی خسته شدهاند و در بخشهای مختلف نوار غزه گیر افتادهاند و از حرکت آنها به امنیت واقعی جلوگیری شده است.
- بیشتر بخوانید:
- جنایت و قتلعام؛ روش رژیم صهیونیستی برای تخلیه شمال غزه
- نسلکشی در شمال غزه؛ قتل عام صدها فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی
- غزه؛ گورستان حقوق بشر
کریدور نتزاریم چیست؟
ارتش رژیم صهیونیستی نوار غزه تحت محاصره را به ۲ قسمت تقسیم کرده و تمام رفتوآمدهای بین هر طرف را کنترل میکنند.
کریدور نتزاریم به عمق چهار کیلومتر (۲.۵ مایل) از نوار غزه عبور میکند و از مرز اراضی اشغالی تا دریای مدیترانه امتداد دارد؛ ایجاد کریدوری که غزه را به ۲ نیم میکند، از اکتبر آغاز شد و با تاسیس رسمی آن در اواخر نوامبر به پایان رسید.
قحطی در شمال غزه قریبالوقوع است
چهار کارشناس گرسنگی روز گذشته هشدار دادند که احتمال قحطی قریبالوقوع در بخشهایی از شمال غزه وجود دارد، جایی که ارتش رژیم صهیونیستی در حال انجام یک حمله بزرگ است؛ این در حالی است که رژیم صهیونیستی در جنگ یک سال اخیر علیه غزه از قحطی بهعنوان یک استراتژی و سلاح جنگی استفاده کرد.
براساس هشدار این کارشناسان، وضعیت انسانی در سراسر نوار جنگزده غزه بسیار وخیم و بهسرعت رو به وخامت است و شمال غزه بدترین وضعیت را دارد.
کمیته بررسی قحطی متشکل از چهار کارشناس بهعنوان بخشی از طبقهبندی مرحله امنیت غذایی یکپارچه، IPC (متشکل از ۱۵ آژانس سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی) هشدار داد: ممکن است غزه از آستانه قحطی قبلا عبور کرده باشد یا در آینده نزدیک از آن عبور کند؛ در عرض چند روز و نه چند هفته باید برای جلوگیری و کاهش این وضعیت فاجعهبار، اقدام فوری انجام شود.
مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، پس از صدور این هشدار، تاکید کرد: غیرقابل قبول تایید شد: قحطی احتمالا در شمال غزه رخ میدهد یا قریبالوقوع است؛ هم اکنون گامهای فوری باید برداشته شود تا جریان امن، سریع و بدون مانع از تدارکات بشردوستانه و تجاری برای جلوگیری از یک فاجعه همهجانبه فراهم شود.
طبقهبندی مرحله امنیت غذایی یکپارچه، در ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) اعلام کرد که فلسطینیها در سراسر غزه با ناامنی حاد غذایی مواجه هستند؛ این سطح اضطراری، فاز ۴، در سیستم طبقهبندی پنج سطحی برای گرسنگی است؛ براساس اعلام این سازمان، ۱۳۳ هزار نفر در گروه ناامنی غذایی فاجعهبار قرار دارند و فاز ۵ همراه با قحطی است.
به گفته کارشناسان بررسیهای انجامشده و ارزیابی خطر از سوی طبقهبندی مرحله امنیت غذایی یکپارچه، نشان داد که تحت بدترین سناریوی معقول، تمام غزه بین نوامبر و آوریل ۲۰۲۵ (آبان سال جاری و فروردین سال آینده) با خطر قحطی مواجه است.
کمیته بررسی قحطی گفت که از زمان گزارش آنها، تعدادی تحولات مهم رخ داده است: حمله رژیم صهیونیستی عمدتا شمال غزه را به مدت یک ماه محاصره کرده است، میزان ارسال کمک و مواد غذایی در ماه گذشته کمتر از هر زمان دیگری از زمان آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر سال گذشته) است و دسترسی به سطوح بحرانی و روبهوخامت رسیده است.
هماهنگکننده فعالیتهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی؛ یک مانع مهم در امدادرسانی
هماهنگکننده فعالیتهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی COGAT که بهاصطلاح واحد بشردوستانه ارتش رژیم صهیونیستی خوانده میشود، ادعا کرد که در حال آمادهسازی برای باز کردن یک گذرگاه کمکرسانی جدید به غزه با نزدیک شدن به ضربالاجل آمریکا در هفته آینده برای افزایش تدارکات بشردوستانه به غزه یا خطر محدودیت در کمکهای نظامی است.
این در حالی است که این واحد درباره زمان باز شدن این گذرگاه هیچ اطلاعاتی ارائه نکرد و توضیحی نداد.
در حالی که کارشناسان بر این باور هستند که روزانه دستکم باید ۳۵۰ کامیون حامل مواد غذایی و دیگر تجهیزات وارد غزه شود، واحد بهاصطلاح بشردوستانه ارتش رژیم صهیونیستی در ماه اکتبر (مهر) بهطور متوسط فقط به ۵۷ کامیون اجازه ورود به غزه را داد.
مدیر تجزیه و تحلیل امنیت غذایی و تغذیه WFP گفت: قبل از جنگ بهطور متوسط روزانه ۵۰۰ کامیون وارد غزه میشد؛ تامین اقلام ضروری در غزه واقعا کاهش یافته است و پیامد آن ناامنی غذایی بسیار بالا و قحطی قریبالوقوع در شمال غزه است.
کمیته بازبینی قحطی به نقل از افرادی که از شمال خارج شدهاند، اعلام کرد: حملهها به تاسیسات بهداشتی و تغذیه و دیگر زیرساختهای غیرنظامی در هفتههای اخیر از جمله دستگیری کادر پزشکی ازسوی نظامیان صهیونیست تسریع شده است.
این کمیته همچنین اعلام کرد: در حال حاضر کاملا واضح است که بدترین سناریو در مناطقی از شمال نوار غزه در حال انجام است؛ بنابراین میتوان فرض کرد که گرسنگی، سوءتغذیه و مرگومیر بیش از حد ناشی از سوءتغذیه و بیماری در این مناطق به سرعت در حال افزایش است.
قحطی ناشی از کمبود شدید غذا، گرسنگی، فقر، سوءتغذیه حاد بسیار بحرانی است و عامل دستکم ۳۰ درصد از مرگومیر کودکان است.
کارشناسان هشدار دادند که عدم پاسخگویی به این بحرانهای درهم تنیده در چند روز آینده منجر به وخامت بیشتر وضعیت انسانی و تلفات غیرقابل اجتناب بیشتر در شمال غزه خواهد شد.
انتهای پیام/