کتاب «تحلیل شبکه ابرپیوند» منتشر شد
هدف اصلی این پژوهش مطالعة ساختار وب بهعنوان یک شبکة اجتماعی و همچنین شناسایی روابط همپیوندی میان وبسایتهای فرهنگی - مذهبی در فضای مجازی ایران و ترسیم گراف روابط هریک از زیرگروههاست تا علاوه بر امکان ارائۀ تحلیلی کلی دربارۀ وضعیت روابط ابرپیوند بین پایگاههای فرهنگی و مذهبی، امکان مقایسه بین هریک از زیرگروهها نیز فراهم شود.
در این پژوهش تلاش شده به این پرسش پاسخ داده شود که شبکة ابرپیوندی که از طریق اعمال سیاست فیلترینگ ایجاد شده است، چه ویژگیهای ساختاریای دارد و پایگاههای کلیدی این شبکه کداماند.
نتایج این پژوهش امکان مقایسه و ارزیابی کمی زیرگروههای مختلف سایتهای فرهنگی و مذهبی و نیز مقایسۀ پایگاههای مختلف ذیل یک گروه را فراهم میکند. این دانش به سیاستگذاران و تصمیمگیران در ارزیابی وضعیت وبسایتهای ایرانی کمک میکند و به آنها در تدوین سیاستهای مختلفی برای بهبود وضعیت وبسایتهای ایرانی، حمایت و تشویق از وبسایتهای برتر و نیز دامن زدن به رقابت در میان گروههای کمپیوندتر یاری میرساند.
با گذشت بیش از ۱۰ سال از نخستین سالهای اعمال سیاست فیلترینگ برای نخستین بار است که دربارة میزان محتوای ارائهشده از طریق صفحه فیلترینگ (peyvandha.ir) نحوة طبقهبندی محتوا یا ساختار شبکة ابرپیوند شکلگرفته از طریق این صفحه به صورت عمومی اطلاعرسانی میشود.
«آشنایی با وبسنجی و تحلیل شبکههای ابرپیوند»، «مراحل اجرای تحلیل شبکههای ابرپیوند» و «تحلیل شبکه پایگاههای فرهنگی و مذهبی در صفحه فیلترینگ» برخی از عناوین فصلهای این کتاب است.
اثر پژوهشی «تحلیل شبکه ابرپیوند؛ زمینهها و رویکردهای نظری و روششناختی» در ۲۳۰ صفحه و با بهای ۱۶ هزار تومان وارد بازار نشر شده است.