استقرار تکتیراندازان، استفاده از جلیقه ضدگلوله، آمادهسازی سلولهای زندانی؛ چهره آخرالزمانی خشونت انتخاباتی در آمریکا
خبرگزاری میزان – بررسی روندها و رویدادهای انتخاباتی در برخی از کشورهای جهان نشان میدهد که ارعاب رایدهندگان بهعنوان بخشی رایج از فرایند رایگیری عادی شده است؛ اگرچه آمریکا ادعا میکند که چنین مشکلی ندارد، نگاهی به سابقه رویدادهای انتخاباتی در آمریکا تایید میکند که بروز خشونت انتخاباتی در این کشور در دورههای رقابت انتخاباتی، رایگیری و پساانتخابات یک خطر واقعی است؛ چراکه خشونت سیاسی در این کشور به یک هنجار عادی تبدیل شده است.
ترس و اضطراب ناشی از بروز خشونت انتخاباتی، خشونت سیاسی، سوءقصد و تلاش برای ترور و وعدههای تلافی علیه مخالفان در آمریکا در سالهای گذشته به موضوعی عادی تبدیل شده است؛ این در حالی است که انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا که امروز سهشنبه، ۱۵ آبان برگزار میشود، وضعیتی تاریکتر از هر دورهای از انتخابات در این کشور در سالهای اخیر داشته است.
خشونتهای پیشاانتخاباتی و پساانتخاباتی در آمریکا
جمهوریخواهان آمریکایی موضوعهایی مانند ناامنی انتخاباتی و احتمال دزدیده شدن انتخابات را بهعنوان نگرانیهای خود مطرح میکنند و حزب دموکرات را حزب خشونت مینامند؛ دموکراتها نیز نگران تهدیدهای مخالفان و آنچه زبان فاشیستی نامزد جمهوریخواهان میخوانند، هستند.
این خشونتها طیف گستردهای از اقدامها از آتش زدن صندوقهای رای، ارسال پیامهای هشدار، نصب آگهیهای تهدیدآمیز و حتی سوءقصد را دربرمی گرفتند؛ در عین حال، تقسیمهای شدید مبارزههای انتخاباتی به صمیمیترین حوزههای زندگی در آمریکا نیز گسترش یافته و جوامع، خانوادهها و حتی زوجها را از هم جدا کردهاند.
نظرسنجی سالانه انجمن روانشناسی آمریکا نشان داد که «آینده ملت ما» رایجترین عامل استرسزا برای آمریکاییها در سال جاری بود؛ براساس این نظرسنجی، بیش از ۷ نفر از هر ۱۰ بزرگسال نگران هستند که نتایج انتخابات منجر به خشونت شود و ۵۶ درصد معتقدند که این انتخابات میتواند پایان دموکراسی آمریکایی باشد.
این در حالی است که نامزدها و کارزارهای انتخاباتی آنها کاری برای فرونشاندن این نگرانیها و ناآرامیهای احتمالی انجام ندادهاند؛ در حالی که هفتههای پایانی رقابتهای انتخاباتی در آمریکا با خشونتهای واقعی آمیخته شد، بسیاری از رایدهندگان آمریکایی درباره بروز خشونتهای پساانتخاباتی در این کشور بسیار نگران هستند.
چهره ترس و نگرانی بر شهرهای آمریکا
مشاهده خشونتهای سیاسی و انتخاباتی رویداده در سراسر آمریکا، مقامها و مردم این کشور را به فکر اتخاذ تدابیر امنیتی انداخت؛ اکنون به نظر میرسد که سراسر آمریکا کمربندهای خود را محکم بستهاند تا از خود در مقابل خشونتهای قابل پیشبینی و حتی غیرقابل پیشبینی محافظت کنند.
کسبوکارها، اقدام به مسدود کردن درها و پنجرههای ساختمانهای خود کردهاند؛ در واشنگتن، پایتخت آمریکا، پنجرههای رستورانها بهویژه رستورانهای نزدیک کاخ سفید با تخته سهلا پوشانده شدهاند.
ازسوی دیگر، براساس گزارشهای رسانههای آمریکایی، مردم این کشور به یکدیگر خرید اسلحه را توصیه میکنند.
افزایش تدابیر امنیتی
ایالتهای مختلف آمریکا در حال تشدید و تقویت تدابیر امنیتی ناشی از نگرانی از خشونتهای سیاسی و انتخاباتی هستند.
دفاتر انتخاباتی آمریکا تدابیر امنیتی را در میان تهدیدهای مداوم افزایش میدهند؛ چراکه براساس تجربه سال ۲۰۲۰ و افزایش مداوم تهدیدها و خشونتهای کارکنان اتتخاباتی، موج شدیدی از خشونتهای انتخاباتی را پیشبینی کردهاند.
بسیاری از دفاتر یادشده به کارکنان خود در مورد تاکتیکهای کاهش تنش آموزش داده و مانورهایی را برای مواجهه با شرایط تیراندازی فعال یا دیگر اختلالها برگزار کردهاند.
صدها دفتر انتخابات در سراسر آمریکا با شیشههای ضدگلوله و درهای فولادی تقویت شدهاند؛ برخی نیز جزئیات امنیتی خود را افزایش داده یا شبکههای اجتماعی خود را قفل کردهاند؛ ضمن اینکه قوانین جدید و ممنوعیتهای مازاد را در نظر گرفتهاند.
برخی از مقامهای ایالتی در آمریکا نیز در روزهای اخیر اعلام کردند که جلیقه ضد گلوله میپوشند؛ برخی از ایالتهای آمریکا نیز گارد ملی خود را به حالت آمادهباش درآوردهاند.
فرماندار واشنگتن گفت که حضور این نیروها میتواند پاسخی به ناآرامیهای انتخاباتی و تلاش برای حفاظت از زیرساختهای انتخاباتی باشد؛ فرماندار نوادا نیز گفت که گارد این ایالت را در حالت فعالسازی احتیاطی قرار داده است.
در مجموع، در ۱۹ ایالت آمریکا گارد ملی برای مقابله با خشونتهای انتخاباتی فعال شده است؛ یک مقام دفاعی آمریکایی روز گذشته اعلام کرد: آلاباما، آریزونا، دلاور، آیووا، ایلینوی، کارولینای شمالی، نیومکزیکو، اورگان، ویسکانسین و ایالت واشنگتن شاهد فعال شدن گارد ملی هستند و واشنگتن دیسی، کلرادو، فلوریدا، هاوایی، نوادا، اورگان، پنسیلوانیا، تنسی، تگزاس و ویرجینیای غربی گارد ملی را به حالت آمادهباش درآوردهاند.
در چند ایالت آمریکا نیز زنگهای هشدار را در اختیار کارکنان دفاتر انتخاباتی قرار دادهاند؛ پهپادها و تکتیراندازها نیز در شهرهای مختلف برای حفاظت از مقامهای آمریکایی و محلهای اخذ رای در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند.
برخی از ایالتهای آمریکا مانند فیلادلفیا هم سلولهای زندانی را برای حبس شرکتکنندگان در ناآرامیها و خشونتهای انتخاباتی آماده کردهاند.
دولت فدرال آمریکا نیز تحقیقات درباره تهدیدهای انتخاباتی را افزایش داده و یک گروه کاری را بهصورت خاص برای رسیدگی بر این موضوع متمرکز کرده است؛ این کارگروه در اواخر اکتبر (میانه آبان) چهار مورد تهدید انتخاباتی جدی علیه مقامهای آمریکایی را اعلام کرد.
این در حالی است که ۳۵ ایالت آمریکا و واشنگتن دیسی درپی خشونتهای پساانتخاباتی ۲۰۲۰ قوانینی را برای مقابله با تهدیدهای انتخاباتی تصویب کردند.
- بیشتر بخوانید:
- جولان خشونت تسلیحاتی در آمریکا؛ از خیابانها تا تجمعهای انتخاباتی
- جولان خشونت تسلیحاتی در آمریکا؛ از خیابانها تا تجمعهای انتخاباتی
دالیل نگرانی از خشونتهای انتخاباتی در آمریکا
کارشناسان و مورخان با بررسی لحظههای مختلف زندگی سیاسی در آمریکا بهویژه برخی از تاریکترین روزهای این کشور، دلایل مختلفی را برای بروز خشونت انتخاباتی در آمریکا مطرح میکنند.
بیاعتمادی عمیق، توهم توطئه و زبان شرورانه رقابتهای انتخاباتی از منظر برخی از مورخان از جمله دلایل اصلی خشونتهای انتخاباتی اخیر در آمریکا هستند.
مقامهای آمریکایی یک نگرانی مهم را از جمله دلایل تشدید خشونتهای انتخاباتی میدانند: کارزار اطلاعات نادرست.
به گفته کارشناسان آمریکایی، مقابله با کارزارهای اطلاعات نادرست به معنای ایستادن در مقابل خط آتش است؛ این یک موضوع نگرانکننده است.
آریزونا؛ کانون آتش خشونتهای انتخاباتی
ایالت آریزونا آمریکا در میان دیگر ایالتهای این کشور با موج گستردهتری از تهدیدهای خشونتبار انتخاباتی مواجه بوده است؛ از این رو، بارزترین اقدامهای امنیتی در این ایالت اندیشیده و اجرایی شده است.
شهر ماریکوپا ایالت آریزونا عملا به منطقه جنگی تبدیل شده است؛ نصب حصارها، حضور نیروهای امنیتی، استفاده از موانع بتنی و حتی پهپادها و تکتیراندازها چهره این این شهر را آخرالزمانی کرده است.
احتمال بروز خشونت در روز انتخابات چقدر است؟
به گزارش یواساِی تودی، تهدیدهای خشونت سیاسی، ارعاب و شورش در هفتههای اخیر در سراسر اکوسیستم افراطی آنلاین آمریکا افزایش یافته است؛ این خشونتی است که ازسوی شبکهای از نظریه پردازان توطئه، دستفروشان اطلاعات نادرست و تبلیغکنندگان هدایت میشود.
کارشناسان حوزه افراطگرایی داخلی در آمریکا با مشاهده رشد خشونتها و تهدیدها، پیشبینی کردهاند که آمریکا گذشته از مواجهه با خشونت در روز انتخابات، بهزودی شاهد یک رویارویی خشونتآمیز اجتنابناپذیر پساانتخاباتی خواهد بود که احتمالا در امتداد حادثه ۶ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۷ دی ۱۳۹۹) رخ میدهد.
آنها با تاکید بر اینکه نقطه اشتعال بسیار نزدیک شده است، میگویند که زمان و مکان وقوع این خشونت بهصورت دقیق مشخص نیست و شکل و اندازه این خشونتها با سال ۲۰۲۰ متفاوت خواهد بود.
کارشناسان همچنین ابراز نگرانی کردند که گروهها و جوامع سازماندهیکننده حادثه ۶ ژانویه کاملا از بین نرفتهاند و از این رو میتوانند تهدیدی جدی برای وقوع خشونتهای یادشده باشند.
مقامهای آمریکایی امیدوار هستند که با تشدید تدابیر امنیتی در واشنگتن دیسی، حادثه خشونت بار ۶ ژانویه تکرار نشود؛ خشونتی که به کشته شدن یک پلیس و دستگیری بیش از هزار و ۴۰۰ نفر منجر شد.
بزرگترین تهدیدها کدامند؟
کارشناسان آمریکایی از افراطگرایان داخلی و نظریهپردازان توطئه بهعنوان بزرگترین تهدیدهای انتخاباتی در این کشور یاد میکنند.
آنها میگویند ممکن است خشونتهای پساانتخاباتی به جای وقوع در پایتخت در چند ایالت کشور رخ دهد.
در عین حال، صرفنظر از اعمال خشونتآمیز سازمانیافته سیاسی، برخی از کارشناسان افراطگرایی نگران اقدامهای فردی پس از انتخابات هستند.
برخی از کارشناسان نیز میگویند که تهدید تروریسم داخلی خیلی بزرگ است.
انتهای پیام/