صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مشاور عالی وزارت فرهنگ: کاریکاتور هنری تامل‌برانگیز و اثرگذار است

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۲:۲۶
کد خبر: ۴۸۰۲۳۶۱
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
مشاور عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تاکید بر نقش تاثیرگذار هنر بر گفتمان بین المللی تاثیر کاریکاتور را در تامل و تفکر افراد برجسته و قابل توجه دانست.

خبرگزاری میزان - آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان دو سالانه بین المللی کارتون کتاب با تمرکز بر نقش کتاب در دنیای امروز و گفتگو با زبان جهان شمول هنر و کاریکاتور درباره کتابخوانی دوشنبه چهاردهم آبان ماه در کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد. 

دبیرششمین دو سالانه بین المللی کارتون کتاب سید مسعود شجاعی طباطبایی گفت: دوسالانه بین‌المللی کارتون «کتاب» یکی از این برنامه‌ها است که در پی درنگ بر نقش کتاب در دنیای امروز و گفتگو با زبان جهان‌شمول هنر و کاریکاتور درباره کتابخوانی است.  در این دوره حدود ۲۰۰۰ اثر شرکت کردند که ۳۰۰ اثر آن متعلق به ایرانیان است.

وی ادامه داد چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی از ویژگی‌های خاصی نسبت به دوره‌های قبل برخوردار بوده است و به لحاظ کمی و کیفی از برتری‌هایی نسبت به دو سالانه‌های ۵ دوره قبل برخوردار است.

وی استانداردها و شاخص‌های در نظر گرفته شده در ششمین دو سالانه کارتون کتاب مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: استانداردهای در نظر گرفته در شاخص‌های اصلی جهانی شامل استمرار دوسالان، جوایز، مطالب کتاب‌ها و حضور داوران در نظر گرفته شده که همه این موارد در ششمین دو سالانه کارتون کتاب لحاظ شده است. از سوی دیگر سه داور برجسته از کشورهای چین، ایتالیا و ترکیه که از سردمداران و چهره‌های ویژه کارتون کاریکاتور هستند نیز حضور دارند. شهرام شیرزادی، محمدرضا دوست محمدی و جابر اسدی از جمله داوران ایرانی این دو سالانه هستند. 

شجاعی افزود: ششمین دوره این رویداد فرهنگی و هنری مورد استقبال ۶۵۰ هنرمند از ۷۴ کشور جهان قرار گرفته است. بخش جنبی این دوره به موضوع «غزه» اختصاص داشت.  نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به عنوان سازمان عمومی غیر دولتی، عهده‌دار مدیریت کتابخانه‌های عمومی در ایران با بیش از ۳۸۰۰ کتابخانه، فعالیت‌های متنوعی را برای ترویج فرهنگ کتابخوانی اجرا به اجرا گذاشته است . 

مهدی رمضانی مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم ضمن گرامی داشته یاد و خاطره بنیانگذاران دو سالنه کارتون کتاب گفت: این دو سالانه از دهه ۹۰ کار خود را آغاز کرد و هم اکنون ما ادامه دهنده راه هستیم. اما نباید فراموش کرد که هدف اصلی، اثرگذاری زبان هنر است که در همه جا حتی عرصه بین المللی کاربردی‌تر بوده که در حوزه کتاب و کتابخوانی به کار گرفته شده است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته بخشی با عنوان آماتور به این دو سالانه اضافه شد که در ابتدا چندان مورد اقبال نبود اما خوشبختانه امسال شاهد اقبال خوبی از این حوزه هستیم.

وی اشاره‌ای به استفاده از فرصت‌ها برای بیان اهمیت کتاب و کتابخوانی داشت و تاکید کرد: استفاده از ظرفیت و پتانسیلی که در هنر وجود دارد برای معرفی کتاب و کتابخوانی که باید آنها را مد نظر قرار داد. در بخش غزه از حدود ۱۸۵ اثر به مرحله داوری رسیده است که قابل توجه است. 

مدیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به تحولات اخیر در نسل‌ها اشاره و بیان کرد: اقتضائات و تحول در دیدگاه‌های بین نسل‌ها ایجاب می‌کند تا همراه با تحولات شده و حرکت شکل بگیرد تا مسیر و گفتمان سازی گسترش پیدا کند.

وی  به موضوع غزه اشاره و اظهار کرد: توجه به موضوع غزه و مقاومت در فلسطین با توجه به آثار ارسال شده یعنی ۱۸۵ اثر نشان می‌دهد که عرصه مقاومت و مردم فلسطین نسبت به سال‌های گذشته بیش از هر زمان دیگر در عرصه بین الملل دیده شده اند و در این جشنواره جایگاه ویژه‌ای داشت.

محمد مهدی احمدی مشاور عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به زبان گویای هنر تاکید کرد: زبان هنر نسبت به زبان خطابه تاثیرگذارتر است و رابطه عمیق را با مخاطبان برقرار می‌کند. هنر را زبانی مشترک و بین المللی نیز می‌شناسند اما در برخی از موارد کاربردهای متفاوتی دارد و این مهم به واسطه ماهیت آن تغییر می‌کند.

وی ادامه داد: کاریکاتور یا افراد را می‌خنداند و یا آنان را به گریه وا می‌دارد اما این امر پشتوانه فکری بلندی را در پس خود پنهان دارد به این معنا که مخاطب را به تفکر و تأمل وا می‌دارد و این نکته مهم و هدفی ارزنده است.

وی کاربردهای کاریکاتور را مورد بررسی قرارداد و تصریح کرد: کاریکاتور نمی‌تواند برای انتقال همه پیام‌ها مورد استفاده قرار داد برخی از مناسبت‌های اعتقادی و دینی و زیست بشر در قالب کاریکاتور نمی‌گنجد. قانون‌های موجود در این حوزه قواعد اصلی زندگی بشر را بر هم می‌زند. به عنوان مثال در اسلام غیبت و یا دروغگویی عملی قبیح و نادرست شمرده می‌شود و چنانچه مورد سرزنش قرار نگرفته و از آن سطحی عبور شود، اصول اصلی انسانی زیر سوال می‌رود و به ارزش‌ها و معیارها صدمه وارد می‌شود.

وی اظهار کرد: کاریکاتور زبانی طنز اما معنادار و تفکرآمیز را با خود به همراه دارد که کاربرد آن نیز مشخص است.

وی به مقایسه کتاب و فضای مجازی پرداخت و افزود: فضای مجازی احساس در آن لحاظ نشده ولی کتاب در درونش انرژی و احساس دارد و مخاطب هنگامی که کتاب می‌خواند با این احساس ارتباط برقرار می‌کند.  فضای مجازی صرفاً مقوله‌ای است در جهت مبادله اطلاعات و مواد خام به کار گرفته می‌شود بنابراین به کارگیری کتاب در کنار کاریکاتور ای انتقال پیام با شیوه‌ای غیر مستقیم اما تامل برانگیز را به دنبال دارد که در جای خود ارزشمند و متعالی است. 

در انتها از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *