صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رژیم صهیونیستی قطع رسمی ارتباط خود با آنروا را اعلام کرد

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸:۰۶
کد خبر: ۴۸۰۲۲۰۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رژیم صهیونیستی با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل از لغو توافقنامه روابط خود با آنروا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی خبر داد.

خبرگزاری میزان - رژیم صهیونیستی، دوشنبه، ۱۴ آبان با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل اعلام کرد که توافقنامه‌ مربوط به روابط خود با آژانس اصلی امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی (آنروا) را از سال ۱۹۶۷ تنظیم شد، لغو می‌کند؛ این به معنای لغو رسمی روابط رژیم صهیونیستی با آنروا است.

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مدعی شد که با ممنوعیت فعالیت آنروا، فعالیت دیگر سازمان‌های بین‌المللی امدادرسان افزایش یافته و گزینه‌های جایگزین این نهاد معرفی خواهند شد؛ این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که جایگزینی برای آنروا وجود ندارد.

این اقدام پس از آن انجام شد که کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) ماه گذشته با تصویب ۲ لایحه، فعالیت آنروا را در اراضی اشغالی ممنوع کرد و مقام‌های صهیونیستی را از همکاری با این سازمان که به میلیون‌ها فلسطینی در کرانه باختری و غزه کمک و خدمات آموزشی ارائه می‌دهد، بازداشت.

  • بیشتر بخوانید:
  • پیامد‌های حقوقی ممنوعیت فعالیت آنروا برای رژیم صهیونیستی و آمریکا
  • تصویب قانون ممنوعیت فعالیت آنروا چه پیامد‌هایی دارد؟

اگرچه این قانون به‌صورت مستقیم فعالیت‌های آنروا در کرانه باختری و غزه را غیرقانونی نمی‌داند، اما مشکلات زیادی را در مسیر فعالیت این آژانس و توانایی آن برای کمک‌رسانی ایجاد می‌کند.

قانون یادشده، سبب اعتراض سازمان ملل و شماری از کشورها حتی متحدان غربی رژیم صهیونیستی شد؛ آن‌ها نگران هستند که ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی به‌ویژه در غزه، سبب وخیم‌تر شدن بحران بشردوستانه شود.

کنست رژیم صهیونیستی، دوشنبه، هفتم آبان قانونی را تصویب کرد که براساس آن فعالیت آنروا در اراضی اشغالی ۱۹۴۸ ممنوع می‌شود؛ این اقدام رژیم صهیونیستی با هدف تشدید فشار‌ها بر ساکنان باریکه غزه صورت گرفته است؛ در واقع، کنست روز گذشته ۲ لایحه را تصویب کرد: یکی ممنوعیت فعالیت آنروا در اراضی اشغالی و دیگری ممنوعیت هرگونه تماس مقام‌های صهیونیست با آنروا یعنی لغو معاهده ۱۹۶۷ که به آنروا اجازه می‌دهد به آوارگان فلسطینی در مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی خدمات ارائه دهد.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل دهم اکتبر (۱۹ مهر)، یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار داده بودند.

رژیم صهیونیستی سال‌هاست که آژانس سازمان ملل برای کاریابی و خدمات‌رسانی به آوارگان فلسطینی را تحت فشار قرار داده و این فشار‌ها با آغاز جنگ در غزه بیشتر شد؛ رژیم صهیونیستی ادعا می‌کند که بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آنروا پیوند عمیقی وجود دارد؛ همین ادعای بی‌اساس که هیچ‌گاه مدرکی برای اثباتش ارائه نشد، سبب شد تا برخی از کشور‌های غربی چند ماه کمک‌های مالی خود را به این نهاد بین‌المللی متوقف کنند.

آنروا به‌عنوان یکی از آژانس‌های سازمان ملل در سال ۱۹۴۹ برای حمایت از آوارگان فلسطینی در بسیاری از کشور‌ها تاسیس شد؛ این نهاد بین‌المللی مراکز بهداشتی و مدارس را در غزه و کرانه باختری اداره می‌کند؛ آنروا ستون فقرات توزیع کمک‌های بین‌المللی در نوار غزه به‌عنوان جغرافیای بدترین بحران بشردوستانه جهان در حال حاضر، محسوب می‌شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: آنروا جنگ غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *