صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بحران آوارگی در لبنان؛ تاثیر حمله‌های رژیم صهیونیستی بر معلولان

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹:۱۷
کد خبر: ۴۸۰۲۰۱۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
حمله‌های رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی لبنان باعث آواره شدن شمار زیادی از مردم این کشور شده است.

خبرگزاری میزان - کارشناسان می‌گویند که یک بحران آوارگی جدید در لبنان در حال رخ دادن است که پیامد‌های جدی برای منطقه و مردم آن درپی دارد. 

رژیم صهیونیستی در ۲۳ سپتامبر (۲ مهر) به‌طور چشمگیری حمله‌های هوایی خود را به لبنان تشدید کرد؛ این حمله‌ها مرگ‌بارترین و ویرانگرترین اقدام‌های نظامی است که لبنان در دهه‌های اخیر شاهد بوده است. 

درپی این حمله‌ها، بسیاری از مردم لبنان مجبور شدند فورا خانه‌های خود را ترک کنند؛ براساس آمارها، نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر در کمتر از یک هفته آواره شدند.

تقریبا بلافاصله پس از ۲۳ سپتامبر، تعداد قابل توجهی از مردم برای دور شدن از خشونت، شروع به عبور از مرز لبنان با سوریه کردند. 

حال پس از یک ماه تشدید درگیری، بیش از ۱.۲ میلیون نفر در داخل کشور آواره و متاثر شده‌اند و ۴۵۰ هزار نفر دیگر (پناهجویان سوریه‌ای که قبلا در لبنان زندگی می‌کردند، اتباع لبنانی و اتباع کشور‌های دیگر) به سوریه آواره شده‌اند.

بسیاری از آواره‌های لبنان اکنون در خیابان‌ها زندگی می‌کنند و پناهندگان سوریه‌ای در دسترسی به پناهگاه‌های جمعی تازه تاسیس با چالش‌های مهمی مواجه هستند. 

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در اول اکتبر (۱۰ مهر) برای لبنان و سوریه وضعیت اضطراری سطح ۳ (بالاترین سطح) را اعلام کرد تا تلاش‌های واکنشی را افزایش داده و هماهنگی‌های میدانی را تقویت کنند.

در همین حال، تشدید سریع حمله‌های رژیم صهیونیستی به لبنان در سپتامبر ۲۰۲۴ و ادامه این حمله‌ها به جنوب لبنان، دره بقاع، مناطق شمالی الهرمل و همچنین بخش‌هایی از بیروت با پیامد‌های فوری را، ازجمله صد‌ها شهید و مجروح درپی داشته است. 

مردم لبنان در ماه‌های گذشته آواره شده‌اند و موج آوارگی اجباری به‌دلیل حمله‌های عمدی رژیم صهیونیستی در مناطق پرجمعیت حتی در حال افزایش است.

افراد دارای معلولیت به‌شدت تحت تاثیر این پویایی‌ها قرار گرفته‌اند و به اجبار در اماکن نامناسب زندگی می‌کنند؛ این افراد همچنین به خدمات ضروری و معیشت مناسب دسترسی نداشته و اغلب در هنگام جابجایی، از دیگران عقب می‌مانند. 

در همین حال، آژانس‌های سازمان ملل با انتشار تازه‌ترین به‌روزرسانی‌ها از وضعیت میدانی در میان درخواست‌ها برای آتش‌بس فوری، اعلام کردند که بحران بشردوستانه در لبنان به‌دلیل ویرانی‌های ناشی از حمله‌های رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۰۶ فراتر رفته است.

فیلیپو گراندی، رئیس آژانس پناهندگان سازمان ملل، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، گفت: ساختار‌های بشردوستانه نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند؛ حتی ترک مناطق خطر (و مراقبت از کسانی که این مناطق را ترک می‌کنند) با گسترش جنگ سخت و خطرناک می‌شود.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *