صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای حکم اعدام زندانی سیا‌ه‌پوست در کارولینای جنوبی آمریکا

۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱:۰۰
کد خبر: ۴۸۰۱۹۹۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
آمریکا با افزایش راه‌های اجرای احکام اعدام، در حال افزایش شمار اجرای چنین احکامی است و در این میان سهم نامتناسب سیاه‌پوستان در کنار روش‌های ابداعی اجرای احکام اعدام انتقادبرانگیز شده است.

خبرگزاری میزان – حکم اعدام ریچارد مورد، زندانی ۵۹ ساله سیاه‌پوست آمریکایی با تزریق کشنده در ایالت کارولینای جنوبی این کشور اجرا شد.

به گزارش یواس‌اِی‌تودی، ریچارد مور، زندانی سیاه‌پوست آمریکایی روز دوم نوامبر (۱۲ آبان) در ایالت کارولینای جنوبی با تزریق کشنده اعدام شد تا بیست‌ویکمین اعدام سال جاری در آمریکا اجرا شود.

این زندانی سیاه‌پوست با رای هیئت منصفه‌ای تماما سفیدپوست به اعدام محکوم شده بود؛ وکلای مور، حکم اعدام وی را ناعادلانه و دارای انگیزه‌های نژادی خواندند.

آن‌ها با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که دادستان، وجود اعضای آفریقایی‌تبار را در هیئت منصفه کرد و هیئت منصفه‌ای را برگزید که سابقه درخواست مجازات اعدام در پرونده با قربانیان سفیدپوست را داشتند.

دادگاه عالی آمریکا پنجشنبه گذشته درخواست مور را برای تعلیق حکم اعدام رد کرد.

آمریکا از آغاز سال جاری تاکنون ۲۱ مورد حکم اعدام اجرا کرد؛ با اعدام ریچارد مور، شمار احکام اعدام اجراشده در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا در سال جاری به رقم ۲ رسید.

رسانه فرانسوی لوموند، در گزارشی با اشاره به روند افزایشی اجرای احکام اعدام در آمریکا، نوشت که این کشور تا پایان سال اجرای هفت مورد دیگر اعدام را برنامه‌ریزی کرده است.

براساس گزارش این رسانه، آمریکا از سال ۱۹۷۶ در مجموع هزار و ۶۰۲ مورد حکم اعدام را اجرا کرد؛ یکی از دلایل افزایش تعداد اجرای احکام اعدام در آمریکا، افزایش و تکامل روش‌های اجرای حکم است.

ایالت آلاباما آمریکا در جولای ۲۰۲۲ (تیر ۱۴۰۱) حکم اعدام یک زندانی را با هیپوکسی نیتروژن (خفگی با گاز نیتروژن) اجرا کرد.

 این روش که برای نخستین بار در سراسر جهان استفاده می‌شد، مورد انتقاد گسترده به‌ویژه ازسوی سازمان ملل قرار گرفت.

آمریکا در میان کشور‌های سراسر جهان به‌عنوان بزرگ‌ترین دارنده جمعیت زندانی شناخته می‌شوند؛ جمعیت ۲ میلیونی زندانیان در آمریکا این کشور را به بزرگ‌ترین زندانبان جهان تبدیل کرده است و هزینه سالانه ۸۰ میلیارد دلاری را به این کشور تحمیل می‌کند، اما این همه ماجرایی نیست که در زندان‌های این کشور در جریان است.

براساس آمارها، در حال حاضر و در میانه مخالفت ادعایی آمریکا با مجازات اعدام، ۲ هزار آمریکایی در زندان‌های این کشور در صف اعدام قرار دارند؛ از این تعداد ۴۰ مورد در صف اعدام فدرال و بقیه در صف اعدام ایالتی قرار دارند.

این آمار زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که نتیجه بررسی‌های انجام شده از سال ۱۹۷۳ در این کشور، از تبرئه شدن بیش از ۲۰۰ زندانی محکوم به اعدام خبر داده و اعلام کرد که نمی‌تواند اطلاعات دقیقی درباره افراد بی‌گناه اعدام‌شده در آمریکا ارائه کند.

انتهای پیام/


برچسب ها: اعدام در آمریکا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *