رائد، خزاعی، شاهسواری و دیگران
خبرگزاری میزان – چهل و دومین دوره جشنواره فیلم فجر سال گذشته در حالی برگزار شد که به دلیل اختلاف نظر شدید دبیر دو دوره گذشته با ارکان سازمان سینمایی و در مواقعی مدیران شهرداری که کشمکش خانه جشنواره در سال گذشته را به همراه داشت، باعث شد تا وزیر وقت تصمیم بر این بگیرد که دبیری دوره چهل و سوم جشنواره را به محمد خزاعی که در آن دوران رئیس سازمان سینمایی هم بود، بسپارد. به همین دلیل تصمیم بر آن شد که چهل و سومین جشنواره فیلم فجر توسط شخص رئیس سازمان سینمایی برگزار شود و حکم او توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت ابلاغ شود.
اما دیری نگذشت که جامعه سینمایی نیز همچون دیگر سطوح مدیریتی کشور به سبب تغییر دولت و تحولات مدیریتی آبستن تغییراتی اساسی شد.
حال پس از معطلیهای بسیار و با نشستن رائد فریدزاده بر صندلی ریاست سازمان سینمایی، تکلیف دبیری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نامعلوم است و تاکنون و کمتر از سه ماه مانده به برگزاری این جشن با شکوه انقلاب، هنوز هیچ نشانی از دبیر و مسئولیتهای این جشنواره وجود ندارد و مهمترین فستیوال هنری ایران روزهای ملتهبی را طی کرده و پیش رو خواهد داشت.
خبرنگار خبرگزاری میزان در اولین روز حضور فریدزاده و در «جشن مهر سینمای ایران» سوالی از این رئیس جوان درباره دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر و نحوه برگزاری آن داشته که بیپاسخ مانده و احتمالا بیپاسخ نیز خواهد ماند.
وزیر فرهنگ نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت با کلید واژه «به زودی» پاسخ مشخصی به این پرسش نداده است.
اما اکنون دو رویکرد به ذهن متبادر میشود، نخست، حکم دبیری جشنواره پا بر جاست که معلوم نیست چرا تایید نمیشود تا چرخه دبیرخانه به گردش درآید، آن هم رویدادی که شهریورماه فراخوان آن صادر شده است. سوالی که اینجا مطرح میشود این است جشنوارهای که دبیر ندارد، سیاستهایش را چه کسی و چگونه ابلاغ کرده است؟
دوم- دبیر جشنواره تغییر خواهد کرد و، چون قرار بر برگزاری جشنواره توسط رئیس سازمان سینمایی بود، با جایگزینی رئیس جدید، به طبع فریدزاده عهدهدار برگزاری تحویل سال سینمای ایران خواهد بود.
اما طی روزهای گذشته نامهای تازهای به گوش میرسد و از میان گمانهزنیها و طبق اخبار رسیده رئیس جدید سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری را به عنوان دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر انتخاب کرده است.
در صورت قطعی بودن این خبر، با این انتخاب شاهد اتفاقهای مهمی در جشنواره خواهیم بود. البته این خبر تا لحظه انتشار هنوز به شکل رسمی اعلام نشده است و احتمال هر تغییر و تحولی وجود دارد.
منوچهر شاهسواری یکی از تهیهکنندگان سینمای ایران است و تجربه زیادی در سمتهای مدیریتی دارد. او در دورهای قائم مقام خانه سینما، عضو شورای اتحادیه تهیهکنندگان و توزیعکنندگان فیلم و رئیس شورای صنفی نمایش بوده است. او همچنین از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۱ به عنوان مدیرعامل خانهسینما فعالیت داشته است.
اما از گوشه و کنار نام یک خانم مدیر هم به گوش میرسد؛ «لادن طاهری»!
لادن طاهری فارغ التحصیل رشته سینما از مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی در سال ۱۳۶۹ است که از همان سال به عنوان کارشناس در مرکز تحقیقات و مطالعات سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به کار شده است.
در سوابق اجرایی او مواردی، چون حضور بیش از ۲۰ سال به عنوان معاون در فیلمخانه ملی ایران، برگزاری جلسات نمایش فیلم فیلمخانه ملی ایران به مدت ۱۶ سال (۸۶-۷۰)، انتشار کتاب «واژگان سینمایی» با همکاری ماندانا حاجیها، همکاری در تالیف و ترجمه کتابهای تخصصی «راهنمای نگهداری و مرمت فیلم» و «نگهداری و ترمیم رنگ و صدا در فیلم»، همکاری با نشریات تخصصی از جمله «نامه فیلمخانه ملی ایران»، «بولتن انگلیسی فیلمخانه ملی ایران»، و مشاوره در تهیه نرم افزارهای تخصصی فیلم، عکس، اسلاید، پوستر و صدا به چشم میخورد.
به نظر میرسد برخی نامهای مطرح شده جذابیت بالایی برای سینماگران و اهالی رسانه دارند و حال باید صبر کرد و دید که بالاخره چه فردی بر صندلی مهمترین رویداد فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تکیه خواهد زد.