صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رژیم صهیونیستی علیه آوارگان غزه؛ ۳۹ حمله به پناهگاه‌ها در یک ماه

۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳:۲۷
کد خبر: ۴۸۰۱۴۲۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رژیم صهیونیستی طی جنگ نسل‌کشی علیه نوار غزه، قتل‌عام آوارگان را در این باریکه، به‌ویژه شمال آن، اجرا کرده و ادامه داده است.

خبرگزاری میزان - ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در افزایش خطرناک جنایت‌های هدف قرار دادن مراکز تجمع غیرنظامیان، به‌ویژه در شمال نوار غزه، از ابتدای اکتبر دست‌کم ۳۹ بار مراکز اسکان آوارگان را هدف قرار داده است. کارشناسان می‌گویند که هدف از این حمله‌ها، آواره کردن اجباری مردم فلسطین از این منطقه است.

حمله رژیم صهیونیستی به مراکز اسکان آوارگان

به‌گفته گروه میدانی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور)، ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز آگوست ۲۰۲۴ (مرداد ۱۴۰۳)، ۶۵ بار مدارس، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و دیگر مراکز تجمع آوارگان را هدف قرار داده است؛ از این تعداد ۳۹ مورد در ماه اکتبر جاری (مهر ۱۴۰۳) بوده که به شهادت دست‌کم ۶۷۲ فلسطینی و مجروح شدن بیش از هزار نفر دیگر منجر شده است.

۵۷ مکان هدف قرار گرفته در شهر غزه یا شمال نوار غزه قرار داشتند، در حالی که ۸ مورد باقی‌مانده در بخش مرکزی نوار غزه بودند.

حمله‌های رژیم صهیونیستی شامل گلوله‌باران، تیراندازی مستقیم، به شهادت رساندن آوارگان و خانواده‌هایشان، یا مجبور کردن آنها به ترک مدارس محل اسکان آوارگان بوده است. این مدارس سپس ازسوی نظامیان صهیونیست سوزانده یا تخریب می‌شوند تا غیرقابل سکونت شده و از بازگشت آوارگان به آنها جلوگیری شود.

سیاست نظام‌مند رژیم صهیونیستی در تخریب پناهگاه‌ها

سیاست نظام‌مند رژیم صهیونیستی در تخریب پناهگاه‌ها، گزینه‌های موجود برای ساکنان را از نظر مکان‌هایی برای پناهجویی محدودتر می‌کند؛ این موضوع به اشغالگران کمک می‌کند تا به اهداف خود در تخریب و آواره کردن اجباری فلسطینیان و تغییر ساختار جمعیتی نوار غزه دست یابد. این موضوع را می‌توان به‌وضوح در شمال غزه مشاهده کرد، جایی که مقام‌های صهیونیست به صراحت اعلام کرده‌اند که قصد الحاق و اسکان دادن شهرک‌نشینان را در آن دارند. 

در همین حال، هدف قرار دادن پناهگاه‌ها ازسوی رژیم صهیونیستی و موج‌های آوارگی اجباری متعاقب آن در شمال غزه، باعث متفرق‌شدن ده‌ها خانواده فلسطینی و جدایی اعضای آنها از یکدیگر شده است؛ این وضعیت رنج روحی آوارگان و به‌ویژه کودکان را دوچندان کرده است.

هدف قرار دادن پناهگاه‌ها یکی از اجزای حیاتی راهبرد رژیم صهیونیستی برای ادامه تضعیف ساختار‌های اجتماعی فلسطینیان در نوار غزه است. 

علاوه بر این، هدف قرار دادن پناهگاه‌ها تاثیر منفی بر احتمال دریافت کمک‌های بشردوستانه برای خانواده‌ها و افراد دارد، زیرا بسیاری از این فضا‌ها به‌عنوان نقاط توزیع برای سازمان‌های خیریه عمل می‌کنند. اگر آوارگان مجبور به جابه‌جایی شوند، ممکن است در جا‌هایی قرار بگیرند که به کمک‌های بشردوستانه دسترسی نداشته باشد. به این ترتیب، هدف قرار دادن پناهگاه‌ها ازسوی رژیم صهیونیستی، وضعیت وخیم انسانی و رنج مردم فلسطین در نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند. 

نمونه‌های حمله‌های رژیم صهیونیستی به مراکز اسکان آوارگان

گروه میدانی یورو-مد مانیتور گزارش کرده که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی به‌تازگی مدرسه اسماء را در اردوگاه آوارگان الشاطی در غرب شهر غزه بمباران کرد. این پناهگاه محل اسکان هزاران آواره بود و بمباران آن به شهادت ۱۱ فلسطینی، ازجمله ۴ خبرنگار که ۲ نفر از آنها زن بودند، و مجروح شدن ده‌ها نفر دیگر منجر شد. 

 

نیروی هوایی رژیم صهیونیستی ۸ روز قبل نیز همین مدرسه را بمباران کرده بود که در آن ۸ فلسطینی به شهادت رسیده و تعدادی دیگر مجروح شدند.

ارتش رژیم صهیونیستی پیش‌تر، یعنی سه‌شنبه، ۲۴ اکتبر (۳ آبان) مدرسه پسرانه شهداء النصیرات را بمباران کرده بود. این مدرسه محل اسکان هزاران آواره در اردوگاه آوارگان النصیرات در نوار غزه بود؛ به‌گفته یورو-مد مانیتور، در این بمباران ۱۸ فلسطینی ازجمله ۱۲ کودک و ۳ زن به شهادت رسیده و ۵۲ نفر دیگر مجروح شدند.

براساس بررسی تیم میدانی ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه، هیچ یک از شهدا مبارز مقاومت نبودند. 

دست‌کم ۱۰ مدرسه در شمال غزه در حال حاضر ازسوی ارتش اشغالگر تخلیه شده‌اند؛ بیشتر این مدارس ازسوی اشغالگران ویران شده‌اند. برخی از این مدارس، مانند مدرسه جبلیا بدون اطلاع قبلی بمباران شدند؛ در این حمله در ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) ۱۰ آواره به شهادت رسیدند. 

ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه خاطرنشان کرد: همه کشور‌ها باید با ممانعت از انجام جنایت نسل‌کشی و سایر جنایت‌های جدی در نوار غزه، به تعهدات بین‌المللی خود، یعنی حفاظت از غیرنظامیان، عمل کنند. این کشور‌ها همچنین باید از پایبندی رژیم صهیونیستی به قوانین بین‌المللی و احکام دیوان بین‌المللی لاهه اطمینان کسب کنند.

یکی دیگر از وظایف کشور‌ها اعمال تحریم‌های موثر علیه رژیم صهیونیستی و توقف همه اشکال حمایت و همکاری نظامی، مالی و سیاسی، است.

علاوه بر این، همه کشور‌هایی که در کنار رژیم صهیونیستی در فعالیت‌های جنایت‌کارانه آن شرکت می‌کنند، به ویژه آنهایی که به هر طریقی از ایسن رژیم حمایت یا به آن کمک می‌کنند، باید مسئول شناخته شوند. 

در سطوح بین‌المللی، منطقه‌ای و محلی، مسیر صلاحیت جهانی باید به‌طور جدی و با همکاری فعال شود تا عاملان جنایت‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی در برابر دادگاه‌های بین‌المللی پاسخگو باشند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *