صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بی‌توجهی دولت بایدن به پرونده‌های نقض حقوق شهروندی ازسوی پلیس آمریکا

۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۱۳۸۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گزارش‌ها نشان می‌دهند که وزارت دادگستری دولت بایدن هیچ‌یک از پرونده‌های نقض حقوق شهروندی ازسوی اداره‌های پلیس را به نتیجه نرسانده است.

خبرگزاری میزان – آمریکا در حالی به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ نزدیک می‌شود که بحران‌های حقوق بشری در این کشور با وقوع رویداد‌های مختلف یکی پس از دیگری خود را نمایان می‌کنند؛ یکی از بدترین و پرتکرارترین این بحران‌ها نقض حقوق شهروندان به‌ویژه شهروندان سیاه‌پوست ازسوی پلیس آمریکاست.

در جدیدترین رویداد در این باره، پلیس شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا، درپی افزایش فشار‌های جامعه، یک مرد سفیدپوست متهم به تیراندازی به همسایه سیاه‌پوستش یعنی دیودیس موتری را دستگیر کرد.

انتقاد‌ها به پلیس مینه‌سوتا درپی آن افزایش یافت که اداره پلیس مینیاپولیس با وجود دریافت ۲۰ گزارش از آزارواذیت ازسوی قربانی که در نهایت منجر به شلیک گلوله به وی شد، اقدامی در این باره انجام نداد؛ این در حالی است که شهر محل وقوع این حادثه با افزایش قابل توجه جنایت‌های خشونت‌آمیز دست‌وپنجه نرم می‌کند.

بالا گرفتن انتقاد‌ها سبب شد تا رئیس پلیس مینیاپولیس در یک کنفرانس خبری درباره این پرونده، ضمن اعتراف به شکست، از اقدام نکردن به موقع برای جلوگیری از حادثه سخن بگوید.

عامل تیراندازی سابقه‌ای طولانی در آزارواذیت، تهدید و حمله به همسایگان خود داشت؛ سه حکم قضایی علیه وی به دلیل تهدید موتری و استفاده از الفاظ نژادپرستانه صادر شده بود.

پلیس در حالی با تاخیر یک هفته‌ای عامل تیراندازی به موتری را دستگیر کرد که وی از سپتامبر ۲۰۲۳ (مرداد سال گذشته)، زمان خرید خانه‌اش به پلیس درباره تهدید‌های نژادپرستانه همسایه سفیدپوست خود شکایت کرده بود.

 

براساس ویدیوی به‌دست آمده از این حادثه، دیویس موتری، هنگام هرس درختان حیاط خانه‌اش ناگهان به زمین افتاد؛ مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که موتری بر اثر تیراندازی همسایه‌اش دچار شکستگی ستون فقرات، شکستگی ۲ دنده و آسیب مغزی شده و در بیمارستان بستری شد.

جلسه رسیدگی به این پرونده برای ماه نوامبر (آبان) تعیین شده و دادستان‌ها می‌گویند که این جنایت با انگیزه نژادی رخ داد.

پرونده تیراندازی به موتری با انگیزه‌های نژادپرستانه در حالی جامعه آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است، که یک گزارش جدید نشان می‌دهد که هیچ یک از ۱۲ تحقیق آغاز شده درباره نقض حقوق شهروندان ازسوی پلیس از زمان آغاز دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به نتیجه نرسیدند.

براساس گزارش رویترز، وزارت دادگستری آمریکا از زمان روی کار آمدن بایدن، ۱۲ تحقیق در مورد نقض احتمالی حقوق شهروندی ازسوی اداره‌های پلیس آغاز کرده که حتی در یک مورد هم توافق الزام‌آور برای اجرای اصلاحات در هیچ‌یک از آن‌ها منجر نشده است.

پس از اینکه دولت بایدن پس از موجی از اعتراض‌های گسترده در سال ۲۰۲۰ در موضوع قتل سیاه‌پوستان به دست پلیس آمریکا وارد کاخ سفید شد، ادعا کرد که تحقیقات درباره الگوی نقض نظام‌مند حقوق شهروندان ازسوی پلیس ایالتی یا محلی را در دستور کار قرار می‌دهد.

مریک گارلند، دادستان کل آمریکا، در آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) تحقیقاتی را در مورد اداره‌های پلیس مینیاپولیس و لوئیزویل آغاز کرد؛ چراکه کشته شدن جورج فلوید و برونا تیلور به دست افسران پلیس سفیدپوست، کانون اعتراض‌های گسترده شد.

کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۴ به وزارت دادگستری این کشور اجازه داد تا تحقیقات مدنی در مورد نقض قانون اساسی ازسوی پلیس، مانند استفاده بیش از حد از زور یا پلیس با انگیزه‌های نژادپرستانه را انجام دهد.

در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، این وزارتخانه تا حد زیادی استفاده از احکام رضایت را متوقف و فقط یک الگو یا تحقیق را در یک اداره پلیس آغاز کرد.

گارلند تاکید دارد که مشاهده ویدیو‌های قتل سیاه‌پوستان به دست پلیس در سال ۲۰۲۰ شوکه‌کننده است.

 

کارشناسان حقوق شهروندی تاکید دارند که عوامل متعددی بر کاهش سرعت رسیدگی به پرونده‌های نقض حقوق شهروندی ازسوی پلیس تاثیر دارند؛ با وجود این، کارکنان بخش مربوط در وزارت دادگستری آمریکا می‌گویند که تغییر در هدایت وزارت‌خانه نقش مهمی بر سرعت رسیدگی پرونده‌های یادشده دارد.

براساس آمار‌های ارائه‌شده ازسوی پروژه ردیابی «خشونت پلیس»، پلیس آمریکا سالانه دست‌کم علیه ۳۰۰ هزار نفر از زور استفاده می‌کند.

در همین حال، سال ۲۰۲۳ مرگ‌بارترین سال ثبت‌شده برای تیراندازی ازسوی افسران پلیس با هزار و ۱۶۳ قربانی بود که ازسوی پلیس با شلیک گلوله کشته شدند؛ این نرخ از رکورد قبلی ثبت شده در سال ۲۰۲۲ با هزار و ۹۷ نفر فراتر رفت.

براساس اطلاعات موجود، افسران پلیس آمریکا از آغاز سال جاری میلادی (دی ۱۴۰۲) تاکنون جان دست‌کم ۹۲۰ نفر را گرفته‌اند.

این داده‌های ارائه‌شده ازسوی واشنگتن‌پست بر یک بحران نظام‌مند تاکید کرده و الگوی تقریبا ۳ مرگ‌ومیر در روز را به‌دلیل اقدام‌های پلیس آمریکا نشان می‌دهد.

کانسومرشیلد گزارش کرد: مطالعات نشان می‌دهد که تعداد تیراندازی‌های مرگ‌بار از سال ۲۰۱۳ به‌طور مداوم افزایش یافته است؛ تعداد افرادی که هر سال ازسوی پلیس کشته می‌شوند، باعث ارزیابی مجدد تعصب‌های نژادی و اثربخشی اصلاح‌های مانند دوربین‌های قابل نصب روی لباس افسران شده است.

براساس آمار‌های موجود، از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ سفیدپوست، ۲ هزار و ۴۲۰ سیاه‌پوست، هزار و ۶۸۰ لاتین‌تبار و ۳۷۲ نفر از اقلیت‌های قومی و نژادی دیگر ازسوی افسران پلس آمریکا کشته شده‌اند.

داده‌ها نابرابری شدید نژادی در تیراندازی ازسوی پلیس را روشن می‌کند؛ سیاه‌پوستان آمریکایی که ۱۴ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، به‌طور نامتناسبی با نرخ بیش از ۲ برابر سفیدپوستان آمریکایی کشته می‌شوند که نشان‌دهنده آشکار تعصب‌های نظام‌مند در بدنه پلیس آمریکا است.

آمریکایی‌های لاتین‌تبار نیز نرخ بالای نسبی مرگ‌ومیر را تجربه می‌کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: پلیس آمریکا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *