رد پای موساد و غرب در تاخیر صدور احکام بازداشت سران رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان - دیوان بینالمللی کیفری (ICC) بهدلیل به تعویق انداختن صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم برای بیش از ۵ ماه به ریاکاری متهم شده است.
درخواستهای دادستانی دیوان بینالمللی کیفری برای صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت در ۲۰ ماه می (۳۱ اردیبهشت) مطرح شد، اما با سنگاندازی هماهنگ رژیم صهیونیستی و حامیان آن مواجه شد.
این دیوان بینالمللی در پروندههای دیگر، بهعنوان نمونه در ۲۴ روز، احکام خود را صادر کرده بود. در مقابل، از زمان آغاز تحقیقات در سال ۲۰۱۹، هیچ حکم بازداشتی درمورد غزه صادر نشده که نشاندهنده تاخیرهای قابل توجه و استانداردهای دوگانه آشکار است.
براساس گزارشها، تاخیرهای طولانی در تحقیقات درباره فلسطین بهدلیل فعالیتهای جاسوسی ۹ ساله رژیم صهیونیستی علیه دیوان بینالمللی کیفری و کارکنان آن و همچنین خروج قاضی ناظر بر این پرونده است.
پیچیدگیها پس از به چالش کشیدن پرونده ازسوی انگلیس و به چالش کشیدن اختیارهای دیوان بینالمللی کیفری در پاسخ به ادعاهای علیه کریم خان، دادستان این دیوان بیشتر شد.
کنارهگیری به دلایل ادعایی سلامتی
جولیا موتوک، قاضی دیوان بینالمللی کیفری که بر ارزیابی دادگاه مقدماتی از این پرونده نظارت داشت، به دلیل آنچه موضوع سلامتی و برای اطمینان از عملکرد صحیح عدالت خوانده شده، کنارهگیری کرد. دیوان بینالمللی کیفری اعلام کرد که یک قاضی به نام بتی هولر، جانشین موتوک خواهد شد.
اویسو اویسو، کارشناس حقوق بینالملل، هشدار داد که استعفای موتوک ممکن است روند صدور احکام را به تاخیر بیندازد؛ در همین حال، کریگ مخیبر، مسئول سابق سازمان ملل، این تغییر ناگهانی را بهدلیل فشار فزاینده رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی زیر سوال برد. مخیبر خاطرنشان کرد که هولر قبلا پیشنهاد کرده بود که مقامهای صهیونیست در دادگاههای محلی نیز متهم شوند.
تاخیر در تحقیقات مربوط به فلسطین به سال ۲۰۱۵ بازمیگردد، زمانی که فاتو بنسودا، دادستان سابق دیوان بینالمللی کیفری، تحقیقات مقدماتی را آغاز کرد. اگرچه این تحقیقات استانداردهای لازم را در سال ۲۰۱۹ رعایت کرده بود، اما بهدلیل اختلافهای مربوط به حوزه قضایی به تعویق افتاد. یک تحقیق رسمی در مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) آغاز شد، اما هیچ پیشرفتی حاصل نشد و صدور احکام علیه نتانیاهو و گالانت به تعویق افتاد.
در همین حال، سنای آمریکا پیشتر دیوان بینالمللی کیفری را تهدید کرده بود که در صورت صدور حکم بازداشت علیه سران رژیم صهیونیستی، مجازات خواهد شد و سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) نیز در فعالیتهای دیوان بینالمللی کیفری مداخله کرده است.
انتهای پیام/