صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

۳ توصیه پلیس فتا برای مقابله با «اسکیمر» / اولین اقدامی که باید پس از کپی شدن کارت بانکی انجام دهیم

۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۰۱۲۹۴
دسته بندی‌: جامعه ، حوادث
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری از اسکیمر پرداخت و گفت: اگر به هر دلیلی مشکوک شدید که کارتتان را کپی کرده‌اند، راه پیشگیری از این امر این است که در اولین دستگاه خودپرداز رمزتان را عوض کنید چرا که اگر این کار را انجام دهید حتی اگر کارتتان را کپی کرده باشند نیز هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

خبرگزاری میزان - یکی از مسائلی که ممکن است هنگام خرید‌های روزانه با آن مواجه شوید «اسکمیر» است. اسکیمر تراشه‌ای کوچک است که بر روی دستگاه‌های کارتخوان نصب می‌شود و داده و اطلاعات نوار مغناطیسی کارت بانکی را کپی می‌کند. به‌طورکلی با روش اسکیمینگ سارقان اقدام به کپی رمز و اطلاعات کارت بانکی، روی یک کارت دیگر و خالی‌کردن حساب بانکی صاحب کارت می‌کنند.

سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در گفت‌وگو با میزان به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری از اسکیمر پرداخت و ضمن اشاره به اینکه اسکمیر جرمی است که به صورت مستمر طی چند سال اخیر با آن مواجه بودیم، گفت: اسکیمر به معنای کپی کردن کارت‌های بانکی است. یعنی فرد مجرم کارتتان را کپی می‌کند و با وجود اینکه کارت در اختیار شما است از آن برداشت می‌کند.

وی با بیان اینکه این جرم بیشتر در فروشگاه‌های عمومی و مکان‌هایی که دستفروشان فعالیت می‌کنند و ممکن است به صورت گذری از آنجا خرید کنید اتفاق می‌افتد، ادامه داد: در مکان‌های ثابت نیز این اتفاق را داشتیم. به عنوان مثال پرونده‌ای داشتیم که در یکی از پمپ بنزین‌های شمال تهران هنگامی که مراجعان کارت بانکیشان را در اختیار کارگر پمپ بنزین قرار می‌دادند در لحظه‌ای کارت کپی و حساب افراد خالی می‌شد.

رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت با اشاره به اینکه برای پیشگیری از وقوع این جرم رعایت چند نکته لازم است، افزود: تا جایی که ممکن است کارت بانکیتان را در اختیار دیگران قرار ندهید و اگر به هر دلیلی کارت را در اختیار دیگران قرار دادید سعی کنید رمز را خودتان آن هم به صورت محافظت شده وارد کنید یعنی با دست دیگرتان جلوی دستگاه کارتخوان را بگیرید به نحوی که دیگران نبینند چه رمزی را وارد می‌کنید.

سردار معظمی گودرزی با اشاره به اینکه توصیه می‌شود کارت خریدتان با کارت پس انداز جدا باشد، بیان کرد: برای مثال ممکن است وامی را گرفته باشید و یا خودروی خودر فروخته باشید و مبلغی را در یکی از کارت‌های بانکیتان داشته باشید، این کارت نباید همان کارتی باشد که با آن خرید‌های روزانه‌تان را انجام می‌دهید تا اگر اتفاقی افتاد همه سرمایه شما به یغما نرود.

وی توضیح داد: اگر به هر دلیلی مشکوک شدید که کارتتان را کپی کرده‌اند، در اولین دستگاه خودپرداز رمزتان را عوض کنید چرا که اگر این کار را انجام دهید حتی اگر کارتتان را کپی کرده باشند نیز هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد.

انتهای پیام/ 

 

 


برچسب ها: اسکیمر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *