تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و فوتونیک؛ ایجاد اشتغال و دستیابی به اقتصاد دانشمحور از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی
خبرگزاری میزان - سیفالله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران سهشنبه، ۸ آبان، در نشست خبری که با هدف تشریح آخرین دستاوردهای حوزه لیزر و نیز ارائه محصولات این مرکز در بخش تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم نمایشگاه بینالمللی صنعت، برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای کشور، گفت: نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ آبان در تعدادی از ساعتهای نمایشگاه بینالمللی تهران با حضور ۳۵ شرکت فعال در حوزه لیزر برگزار میشود؛ ۱۶ شرکتکننده از شرکتهای دانشبنیان هستند؛ همچنین کارگاههایی با موضوعهای مرتبط با لیزر در حاشیه نمایشگاه در روزهای دوم و سوم برگزار میشود.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر، اظهار کرد: این شرکت از سال ۱۳۸۵ با هدف توسعه علوم و فنون لیزر با ۲۰ کارمند راهاندازی شد؛ این اقدامی هوشمندانه بود، زیرا یکی از شاخصهای توسعه سرمایهگذاری در زمینه دانش است؛ تاکنون پیشرفتهای قابل ملاحظهای در این صنعت داشتیم و قطعا در آینده شاهد رشد بیشتر آن در ایران و عرصه بینالمللی خواهیم بود؛ مرکز ما در این زمینه ماموریت یافت و اکنون بیش از ۳۰۰ نفر پرسنل دارد که ۲۰۰ نفر در حوزه تخصصی لیزر فعالیت میکنند.
اسداللهی با اشاره به اهمیت نوآوری درهای باز در دانش هستهای و توصیه و تاکید رئیس سازمان انرژی برای رفتن صنعت هستهای به زندگی مردم، گفت: ما در حال انجام این ماموریت هستیم و اتفاقهای یک سال گذشته اعم از امضای تفاهمنامه با دانشگاهها، پارک علم و فناوری استان البرز و قرارداد با صنایع مختلف بهویژه فولاد مؤید این امر هستند.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر، همچنین به تشریح ارتباط با صنعت فولاد و تاثیرگذاری آن بر روند تولید این محصول، پرداخت و گفت: صنایع مختلف در حوزه فولاد با ما در حال مذاکره هستند تا تکنولوژی لازم را به آنها ارائه کنیم؛ صنایع خودرو و کشتیسازی نیز از طرفهایی هستند که در حال بررسی قرارداد با آنها هستیم.
وی گفت: مرکز علوم و فنون لیزر دارای ظرفیت منحصربهفردی در زمینه اپتیکی است و حتی در مواردی متقاضیان خارجی برای خرید محصولات مرکز وجود دارد.
- بیشتر بخوانید:
- اسلامی: طرح اولیه تصفیه پساب صنعتی با بهرهگیری از فناوری پلاسما اجرا شد
- امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان انرژی اتمی و دانشگاه هرمزگان
به گفته وی، ایجاد اشتغال در سطح جامعه و دستیابی به اقتصاد دانشمحور از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی و مرکز لیزر است.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ابراز امیدواری کرد که نمایشگاه مذکو شاهد حضور گسترده بخشهای مختلف ازجمله پزشکی و کشاورزی باشیم تا با امضای قراردادها و تفاهمنامهها شاهد رشد این صنعت باشد.
اسداللهی با اشاره به اینکه تحریمها اگرچه میتوانند تهدیدی برای دسترسی به دانش روز دنیا باشد، اما توانستهاند ما را به خودباوری و خودکفایی برسانند، تصریح کرد: همکاران ما در مرکز با کار شبانهروزی توانستند مشابه دستگاههای مورد نیاز را بسازند.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر با بیان اینکه دشمنان به جنجالآفرینی درباره دانش هستهای ما مشغول هستند تا به زعم خود ما را از تحقیق توسعه در زمینه دانش هستهای محروم کنند، گفت: آنها نگران سهم بازار خود هستند؛ در حوزههای پوست و مو، سنگشکنی، چشمپزشکی، ... شرکتهای خصوصی با اخذ دانش لیزری از مرکز در حال فعالیت هستند.
اسداللهی درباره ارزآوری یا صرفهجویی ارزی ناشی از صنعت لیزر، اظهار کرد: چون ما بنگاه اقتصادی نیستیم و پایبند اصل ۴۴ قانون اساسی هستیم، میتوانیم در این صنعت از طریق خودکفایی در زمینه دستگاهها و خدمات به صرفهجویی ارزی اقدام کنیم.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون هستهای، درباره کمک مرکز لیزر در کاهش هزینه درمان بیماران، تصریح کرد: قطعا لیزر بسیاری از هزینههای پزشکی را کم میکند؛ چراکه جایگزین برخی از جراحیها میشود.
به گفته اسداللهی، بحث اقتصاد پایدار بسیار مهم است و لیزر در بحث محیط زیست بسیار کمککننده است.
وی درباره سهم هوش مصنوعی در مرکز لیزر هم با بیان اینکه گروه مخصوص هوش مصنوعی در مرکز ایجاد شده است، عنوان کرد: بهکارگیری هوش مصنوعی و ترکیب آن با دانش در خدمت صنعت میتواند خطاهای انسانی را پوشش دهد؛ از این رو درصدد تقویت این حوزه هستیم.
مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر با بیان اینکه ماموریت مرکز ما تحقیق و توسعه صنعت لیزر است و در ادامه ماموریت همکاری با بخش خصوصی را داریم و قصد ورود به عرصه تولید را نداریم، گفت: ما با بخشهای خصوصی میتوانیم همکاری کنیم و به آنها در پایهگذاری و تولید ثروت این صنعت کمک کنیم.
انتهای پیام/