صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درمان‌کُشی؛ واژه‌ای برای توصیف جنایت‌های صهیونیستی علیه بیمارستان‌های غزه

۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۴
کد خبر: ۴۸۰۰۸۳۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
استراتژی رژیم صهیونیستی برای جنایت علیه مراکز بهداشتی و درمانی غزه به حدی گسترش یافته که دیگر در قالب واژه‌های معمول قابل توصیف نیست و به همین دلیل واژه‌ای جدید برای آن خلق شده است.

خبرگزاری میزان – گستردگی، ابعاد و حجم جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه طی بیش از یک سال گذشته، به حدی است که دایره لغات موجود برای توصیف آن‌ها ناکارآمد و ناکافی است.

از این رو خلق واژه‌های جدید برای توصیف جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه ضروری به نظر می‌رسد؛ به‌عنوان مثال، پزشکان غزه درپی مواجهه با سیل ورود کودکان مجروح تنها و بدون خانواده به بیمارستان‌ها، اصطلاح جدیدی را برای توصیف و دسته‌بندی آن‌ها در میان بیماران و مجروحان ابداع کردند: WCNSF.

WCNSF مخفف عبارت Wounded Child، No Surviving Family به معنای کودک مجروحی است که تنها بازمانده خانواده خود است.

WCNSF مخفف دردناکی است که از سوی پزشکان، پرستاران و امدادگران در غزه استفاده می‌شود؛ این مخفف واقعیت جنگی را منعکس می‌کند که ۴۰ درصد از قربانیان آن را افراد زیر سن قانونی تشکیل می‌دهند.

در عین حال، بخش مهمی از جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه با اصطلاحاتی با پسوند «کُشی» توصیف می‌شوند؛ از مهم‌ترین ابعاد آشکارشده از ماهیت جنایت‌کارانه رژیم صهیونیستی می‌توان به Genocide (نسل‌کُشی)، urbicide (شهرکُشی یا شهرستیزی)، Politicide (سیاست‌کُشی)، Ecocide (محیط زیست‌کُشی)، Educide and scholasticide (آموزش‌کُشی)، Culturcide (فرهنگ‌کُشی) و domicide (سکونت‌کُشی یا سکونت‌ستیزی) اشاره کرد.

درمان‌کُشی یا medicide جدیدترین واژه ابداع شده برای توصیف بخشی از جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه است.

درمان‌کُشی چیست؟

تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حق سلامت و بهداشت، به‌تازگی در توصیف جنایت‌های مستمر رژیم صهیونیستی علیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی غزه، از واژه جدیدی استفاده کرد.

وی با به کار بردن واژه درمان‌کُشی یا medicide در هنگام تشریح موضوع حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی غزه، گفت: تاکنون درگیری نظامی دیگری وجود نداشته است که کارکنان مراقبت‌های بهداشتی مانند کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در غزه مورد حمله قرار گرفته باشند.

موفوکنگ گفت: درمان‌کُشی اصطلاح جدیدی است که ما اکنون از آن برای تخریب باورنکردنی سیستم‌های بهداشتی و حمله‌ها به کارکنان مراقبت‌های بهداشتی استفاده می‌کنیم؛ چنین حمله‌های گسترده‌ای علیه کارکنان پزشکی و بیمارستان‌های فلسطینی سابقه‌ای ایجاد می‌کند که سبب می‌شود کارکنان مراقبت‌های بهداشتی از حمایت برخوردار نشده و به دلیل وجود رویه معافیت از مجازات، قربانی نقض قوانین بین‌المللی شوند.

این گزارشگر ویژه سازمان ملل هشدار داد: ما شاهد باز شدن سطوح جدیدی از جنایت هستیم که در آینده قادر به بستن آن نخواهیم بود؛ سطوح جدیدی از جنایت نسل‌کشی است که ما هرگز نمی‌توانیم آن را باز کنیم؛ این نسل‌کشی جنایتی باورنکردنی‌ای است که علیه پزشکان و کارکنان بهداشت و درمان و دیگر کارکنان مراقبتی که در حال دفاع از حقوق بشر هستند؛ فکر نمی‌کنم قبلا چنین جنایت‌هایی را دیده باشیم؛ آن‌ها سوگند خورده‌اند و کسانی هستند که از ترک و تخلیه بیمارستان امتناع کردند؛ آن‌ها در حالی به مراقبت از بیماران خود ادامه دادند که از سرنوشت خود اطلاع داشتند.

وی تاکید کرد: سران جهان باید قدرت اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیکی را که برای اطمینان از پایان این نسل کشی لازم است، به‌کار گیرند.

 

جنایت رژیم صهیونیستی علیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در غزه

رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته به اشکال مختلف کارزار نابودی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه را پیش برده است؛ گام نخست در این کارزار، ممانعت از ورود دارو و اعزام بیماران به خارج از غزه بود، اما گام‌های بعدی به مراتب جنایت‌کارانه بودند.

بمباران بیمارستان‌ها، قتل‌عام بیماران، بازداشت و شکنجه کارکنان درمانی، تخریب بیمارستان‌ها، ... از جمله جنایت‌هایی بودند که رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته علیه بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه استفاده کرد؛ شدت و تعدد این جنایت‌ها تا جایی بود که شمار زیادی از بیمارستان‌های غزه تبدیل به گورستان‌های جمعی شدند.

جدیدترین نمونه از این جنایت‌ها، در بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه رخ داد؛ نظامیان صهیونیست پس از محاصره آخرین بیمارستان فعال در این منطقه اقدام به تخریب ساختمان‌های آن کرده و بیش از ۷۰ نفر از کارکنان پزشکی و درمانی را ربودند.

هدف قرار دادن ژنراتور‌ها و ایستگاه اکسیژه بیمارستان کمال عدوان به شهادت دست‌کم ۲ کودک بستری در بخش مراقبت‌های ویژه منجر شد؛ در عین حال، نظامیان صهیونیست خسارت‌های گسترده‌ای به انبار دارو و بخش مراقبت‌های ویژه وارد کردند.

مدیر بیمارستان‌های صحرایی وزارت بهداشت غزه، درباره جنایت رژیم صهیونیستی علیه بیمارستان کمال عدوان تصریح کرد: بوی مرگ در اطراف بیمارستان پخش شده است.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت روز شنبه اعلام کرد: کمبود شدید تجهیزات پزشکی، همراه با دسترسی بسیار محدود، مردم را از مراقبت‌های نجات‌بخش محروم می‌کند.

حمله روز‌های گذشته رژیم صهیونیستی به بیمارستان کمال عدوان، چهاردهمین حمله ارتش رژیم صهیونیستی به این بیمارستان بود.

درمان‌کُشی؛ جنایت تازه نام‌یافته رژیم صهیونیستی

براساس آمارها، فقط حدود ۱۷ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان سراسر نوار غزه تا حدی فعال هستند؛ دلیل این امر تداوم استراتژی تخریب و نابودی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی غزه ازسوی رژیم صهیونیستی است.

رژیم صهیونیستی برای پیشبرد این استراتژی طی یک سال گذشته همواره از سناریوی رنگ باخته و بی‌سند استفاده نظامی از بیمارستان و مراکز درمانی غزه استفاده کرد؛ این در حالی است که این رژیم تاکنون برای هیچ یک از ادعا‌های خود در این باره سند و مدرکی منتشر نکرده است.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: اسرائیل هیچ مدرکی ارائه نکرده است که بتواند بیمارستان‌ها را از حمایت‌های ویژه محروم کند.

جنایتی که تا روز شنبه که گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حق بهداشت و سلامت در سخنان خود آن را با یک اصطلاح جدید توصیف کرد، نام خاصی نداشت، زیرا تاکنون چنین جنایتی رخ نداده بود.

 

درمان‌کُشی در غزه از دریچه آمار

در جریان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) تاکنون، این رژیم شمار قابل توجهی حمله به مراکز درمانی و بهداشتی غزه انجام داد.

سازمان جهانی بهداشت تا ۳۰ نوامبر سال گذشته (۹ آذر ۱۴۰۲)، ۴۲۷ مورد حمله به خدمات بهداشتی را در کرانه باختری و نوار غزه ثبت کرد که منجر به قتل‌عام ۵۶۶ نفر و مجروح شدن ۷۵۸ نفر شد.

در فوریه ۲۰۲۴ (بهمن سال گذشته)، گزارش شد که همه بیمارستان‌ها در غزه به دلیل کمبود سوخت یا آسیب دیده، تخریب شده یا از کار افتاده‌اند؛ براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد/ تیر سال جاری)، رژیم صهیونیستی به ۴۶۴ مرکز مراقبت‌های بهداشتی حمله کرده، ۷۲۷ کارمند مراقبت‌های بهداشتی را به شهادت رسانده، ۹۳۳ کارمند مراقبت‌های بهداشتی را مجروح کرده و ۱۱۳ آمبولانس را تخریب کرده یا با آسیب زده است.

در حال حاضر، ۱۲ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان غزه تا حدی کار می‌کنند و ۵۱ مرکز از ۷۲ مرکز مراقبت‌های اولیه پزشکی این منطقه تعطیل شده‌اند.

این در حالی است که نهادهای بین‌المللی ازجمله کمیته بین‌المللی صلیب سرخ بارها اعلام کردند که بیمارستان‌ها تحت قوانین بشردوستانه بین‌المللی در زمان جنگ از حمایت ویژه برخوردارند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *