صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاست متناقض اروپا در تامین تسلیحات مرگ‌بار برای رژیم صهیونیستی

۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹:۵۰
کد خبر: ۴۸۰۰۵۷۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
اروپا که طی دهه‌های گذشته همواره خود را به‌عنوان مدافع حقوق بشر معرفی کرده، نقش بسزایی در تامین تسلیحات مورد نیاز رژیم صهیونیستی برای ارتکاب جنایت علیه غیرنظامیان، ایفا کرده است.

خبرگزاری میزان - اسپانیا درپی تنش‌ها در داخل ائتلاف دولت مجبور شده برای «توقف کامل» تجارت تسلیحات با رژیم صهیونیستی اقدام کند، اما آلمان بر حمایت تسلیحاتی‌اش از رژیم اشغالگر تاکید دارد.

در همین حال، برلین ادعا می‌کند که نگرانی‌ها درباره نقض قوانین بین‌المللی به معضلی برای صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

همچنین اسپانیا مدعی است که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) نه‌تن‌ها خرید و فروش تسلیحات با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرده، بلکه هیچ مجوز تازه‌ای نیز در این مورد صادر نکرده است.

مارگاریتا روبلز، وزیر دفاع اسپانیا نیز مدعی شده که تمام قرارداد‌های خرید تسلیحات از رژیم صهیونیستی درحال حاضر متوقف شده است.

با این حال، براساس گزارش پوبلیکو، هنوز قرارداد‌هایی میان اسپانیا و رژیم صهیونیستی در موضوع صنایع تسلیحات وجود دارد. منابعی در وزارت دفاع اسپانیا نیز ادعا کرده‌اند که طی یک سال گذشته و با هدف حفظ توانایی‌های عملیاتی نیروی هوایی اسپانیا، تنها قطعات هوافضا به‌طور موقت برای استفاده در تعمیرات مبادله شده است.

در همین حال، پابلو بوستیندوی، وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا، به نمایندگی از ۵ وزیر از حزب سومار، نامه‌ای به مارگاریتا روبلز، وزیر دفاع اسپانیا ارسال کرده و خواستار تعلیق هرگونه قرارداد تسلیحاتی با شرکت‌های صهیونیستی و اجرای تحریم تسلیحاتی این رژیم شد. 

پوبلیکو گزارش کرد که بوستیندوی در این نامه به برخی قرارداد‌ها اشاره کرد که با وجود توقف تجارت تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر، همچنان فعال هستند.

او در این نامه خود خواستار لغو فوری همه این قرارداد‌ها و توقف هرگونه توافق نظامی یا امنیتی مربوط به تشدید تنش‌ها در غزه و لبنان شد.

وزیر حقوق اجتماعی اسپانیا نوشت که حزب سومار خواستار تحریم تسلیحاتی کامل رژیم صهیونیستی، فراتر از تعلیق مجوز‌های جدید است و تنها چنین کاری با اظهارات اخیر پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا خطاب به جامعه بین‌المللی مطابقت دارد.

سانچز از جامعه بین‌المللی خواسته بود تا تحویل سلاح را به رژیم صهیونیستی متوقف کنند.

گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که توافق‌های امضاشده قبلی میان اسپانیا و رژیم صهیونیستی در حال اجرا است؛ همچنین روزنامه ال‌پایس مدعی شد که هرگونه مبادله تسلیحاتی که پس از تعلیق تجارت انجام شده، مربوط به قرارداد‌های امضاشده پیش از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر بوده است.

پروژه‌های همکاری نظامی اسپانیا و رژیم صهیونیستی 

براساس گزارش مرکز مطالعات صلح دلاس، وزارت دفاع اسپانیا از اکتبر ۲۰۲۲ (مهر/آبان ۱۴۰۱) در مجموع پروژه‌های نظامی به ارزش بیش از یک میلیارد یورو را با شرکت‌های رژیم صهیونیستی تایید کرده است؛ این پروژه‌ها شامل قرارداد‌هایی ازجمله برای سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا (SILAM) به مبلغ ۵۷۶ میلیون یورو، ۱۶۸ پرتاب‌کننده موشک ضدتانک اسپایک به ارزش ۲۳۷ میلیون یورو همچنین قرارداد تامین قطعات سیستم رزم هوایی به ارزش ۲۰۷ میلیون یورو می‌شود که برخی از آن‌ها با شرکت‌های نظامی صهیونیستی رافائل و البیت منعقد شده است.

در نامه پابلو بوستیندوی تاکید شده که حزب سومار به‌طور رسمی از دولت اسپانیا می‌خواهد به‌دنبال اقدام‌های موثر برای توقف هرگونه عملیات مربوط به توافق‌های تسلیحاتی با رژیم صهیونیستی باشد.

او همچنین درخواست کرد که قرارداد‌های مرتبط با فعالیت‌های رژیم صهیونیستی در شهرک‌های غیرقانونی در سرزمین‌های فلسطینی نیز متوقف شوند.

روزنامه ال پایس با اشاره به فشار فزاینده به دولت اسپانیا، گزارش کرد که ده‌ها شخصیت فرهنگی، ازجمله پدرو آلمودوار، فیلم‌ساز و ویکتوریا لوئنگو، بازیگر نیز نامه‌ای به پدرو سانچز نوشته و از او خواسته‌اند که یک تحریم کامل تسلیحاتی را علیه رژیم صهیونیستی اجرا کند.

آلمان به تامین تسلیحات جنایت برای رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد 

آنالنا باربوک، وزیر خارجه آلمان به‌تازگی در جریان سفرش به لبنان مدعی شد که رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند. این مقام آلمانی همچنین ادعا کرد که تامین تسلیحات آلمانی برای رژیم صهیونیستی با توجه به نگرانی‌هایی که درباره نقض قوانین بین‌المللی وجود دارد، به یک معضل تبدیل شده است.

سفر او به لبنان حدود یک هفته پس از آن انجام شد که سازمان ملل از هدف گرفته شدن نیرو‌های حافظ صلح ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان خبر داد.

باربوک پس از دیدار با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، گفت: هرگونه حمله عمدی به نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل، قوانین بشردوستانه را نقض می‌کند.

این مقام آلمانی باوجود حمله‌های و جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در غزه و لبنان، مدعی شد: اسرائیل هر روز مورد حمله قرار می‌گیرد و حمایت نکردن از آن به این معنی است که از مردم (شهرک‌نشینان صهیونیست) محافظت نمی‌شود؛ ازسوی دیگر، این مسئولیت آلمان است که از قوانین بین‌المللی بشردوستانه دفاع کند.

 

کارشناسان می‌گویند که در اظهارات وزیر خارجه آلمان هیچ نشانه‌ای از تصمیم برلین برای بازنگری در سیاست دیرینه خود، مبنی بر تامین تسلیحات رژیم صهیونیستی وجود نداشت. 

اولاف شولز، صدراعظم آلمان نیز هفته گذشته گفته بود که به ارائه کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.

پیش از این، خبرگزاری دولتی آلمان (DPA) به نقل از وزارت اقتصاد این کشور اعلام کرده بود که برلین در ۸ هفته گذشته صادرات تسلیحات به اراضی اشغالی را به ارزش حدود ۳۱ میلیون یورو (۳۴ میلیون دلار) تایید کرده است؛ این میزان بیش از ۲ برابر میزان صادرات آلمان به رژیم صهیونیستی در حدود ۸ ماه نخست سال جاری است. 

اخبار منتشرشده از پارلمان آلمان نیز حاکی از روند رو به افزایش صادرات تسلیحات از این کشور اروپایی به رژیم صهیونیستی، به‌ویژه از ماه آگوست (مرداد/شهریور) است و رقم بسیار بالاتری را در مقایسه با سال گذشته نشان می‌دهد.

داده‌های منتشرشده ازسوی موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم نشان می‌دهد که آلمان تنها در سال ۲۰۲۳ مسئول ۴۷ درصد از کل صادرات تسلیحات به اراضی اشغالی بوده است. آمریکا رتبه نخست را در صادرات تسلیحات نظامی به رژیم صهیونیستی دارد. 

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *