شرایط بهره مندی زندانیان از آزادی مشروط
خبرگزاری میزان- آزادی مشروط فرصتی است که پیش از پایان دورۀ محکومیت به محکومان به حبس داده میشود تا چنانچه در طول مدتیکه دادگاه تعیین میکند از خودرفتاری پسندیده نشان دهند و دستورهای دادگاه را اجرا کنند، از آزادی مطلق برخوردار شوند.
سلام وقت بخیر اینجانب در سال ۱۴۰۰ محکوم و حکم قطعی شش ساله صادر گردید که خودم را به زندان شهرستان محل سکونت شهرستان داراب معرفی کردم و بعد هم درخواست انتقال پرونده رفاهی و قضایی را دادم که ارسال شد، پس از گذشت سه سال و چهار ماه درخواست آزادی مشروط را دادم و پس از تاییدیه شورا زندان و قاضی ناظر و ریس دادگستری درخواست آزادی مشروط را به خرمشهر ارسال شد، اما متاسفانه پس از دوماه هیچ جوابی به درخواست من داده نشده که ضمنا دو مرتبه هم نامه درخواست آزادی مشروط را ارسال کرده ام. با چه شرایطی می توانم از آن بهره مند شوم؟
پرسش یکی از مخاطبان وکیل آنلاین در خصوص شرایط بهره مندی از نظام آزادی مشروط به شرح ذیل پاسخ داده شده است:
پاسخ وکیل آنلاین: مطابق ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی، در مورد محکومیت به حبس تعزیری، دادگاه صادر کننده حکم میتواند در مورد محکومان به حبس بیش از ده سال پس از تحمل نصف و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مدت مجازات به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط را صادر کند:
الف- محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق و رفتار نشان دهد.
ب- حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمیشود.
پ- به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر و زیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد.
ت- محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.
انقضای مواعد فوق و همچنین مراتب مذکور در بندهای (الف) و (ب) این ماده پس از گزارش رئیس زندان محل به تایید قاضی اجرای احکام میرسد. قاضی اجرای احکام موظف است مواعد مقرر و وضعیت زندانی را درباره تحقق شرایط مذکور بررسی و در صورت احراز آن، پیشنهاد آزادی مشروط را به دادگاه تقدیم نماید.
انتهای پیام/