صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر بهداشت: پوشش رایگان بیمه ۵ دهک درآمدی باعث افتخار کشور است

۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸:۵۷
کد خبر: ۴۷۹۹۸۶۸
وزیر بهداشت با بیان اینکه سازمان بیمه سلامت بار عمده‌ای از نظام سلامت را بر عهده دارد، گفت: پوشش رایگان بیمه برای ۵ دهک اول درآمدی باعث افتخار کشور است، اما باید عمیق بیمه با تقویت پیشگیری و آموزش، بیشتر شود و سواد سلامت ارتقا یابد.

خبرگزاری میزان - به گزارش وبدا، محمدرضا ظفرقندی در سی‌امین آیین نکوداشت روز بیمه سلامت که امروز (سه شنبه) یکم آبان در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: بار بزرگی از بهداشت و درمان کشور بر عهده بیمه است بنابراین گرامیداشت این روز و تجلیل از فعالان بیمه که موجب ارتقای خدمات شده اند، وظیفه هر کسی است که دغدغه سلامت مردم را دارد.

وی ادامه داد: امیرالمومنین (ع) می‌فرماید کسی که دو روزش مساوی باشد، ضرر کرده است. در این مراسم باید برای خدمت رسانی بهتر، عمیق‌تر و توسعه بیمه بحث کنیم. همه می‌دانند که کشور در حوزه تامین منابع مالی مشکلاتی دارد و این مشکلات باعث کاهش سهم سلامت در GDP و رسیدن آن به ۴ درصد رسیده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در قانون برنامه پیش بینی شده که سهم سلامت از GDP باید همتراز کشور‌های منطقه باشد، گفت: در سنوات قبل سهم سلامت از GDP تا ۸ درصد هم بوده بنابراین باید به الزامات قانون و افزایش سهم سلامت به حدود ۷ تا ۸ درصد دست پیدا کنیم.

ظفرقندی چگونگی استفاده از منابع مالی پایدار در حوزه سلامت را مهم دانست و گفت: باید به صورت بهینه از منابع استفاده کنیم تا شاهد هدررفت منابع نباشیم. در دنیا بیمه‌ها وظیفه آموزش و پیشگیری را بر عهده دارند در حالیکه همه تصور می‌کنند وظیفه بیمه ها، صرفا مربوط به درمان است.

وی ادامه داد: اگر در حوزه سرطان با ارائه آموزش و تقویت خوداظهاری و خودمراقبتی اقدام کنیم، می‌توان تا ۷۰ درصد در مراحل اول و دوم، مبتلایان را شناسایی کرد در صورتی که اگر افراد مستعد بیماری رها شوند و آموزش و پیشگیری تقویت نشود، ۷۰ درصد مبتلایان در مراحل سوم و چهارم شناسایی شده و مراجعه می‌کنند. در مراحل سوم و چهارم بیماری، هزینه‌ها ۱۰ برابر بیشتر از مراحل اول و دوم است و در نهایت، درمان‌های معمول و پیشرفته مانند رادیوتراپی، شیمی درمانی و ایمونوتراپی اثربخش نیست و بیمار هم جان خود را از دست می‌دهد و هزینه‌های تحمیل شده به بیمه‌ها نیز ۱۰ برابر بیشتر می‌شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت آموزش، پیشگیری و فرهنگسازی در حوزه سلامت، یادآور شد: یکی از بیشترین مشکلاتی که در کشور داریم، مرگ و میر در سوانح جاده‌ای است؛ بگونه‌ای که سال گذشته ۲۰ هزار نفر در این حوادث جان باختند که هزینه‌های مالی، جانی، روانی و معنوی زیادی به همراه دارد در حالیکه بخش عمده‌ای از این سوانح و عوارض آن علاوه بر بهبود کیفیت راه‌ها و خودروها، با فرهنگسازی و آموزش، قابل پیشگیری است.

ظفرقندی از روش‌های پیشگیری و سبک زندگی سالم به عنوان عواملی برای استفاده بهینه از منابع یاد کرد و گفت: اگر بیمه‌ها برای زندگی سالم، کاهش مصرف سیگار و تشویق به ورزش هزینه کنند، سرمایه گذاری و پیشگیری از هدر رفت منابع مالی کرده اند.

وی یادآور شد: چاره‌ای نداریم که در یک ساختار معین و با اولویت اقشار کمتربرخوردار و مناطق محروم و حاشیه ای، حرکت کنیم. کشور‌هایی که سهم سلامت از GDP آن‌ها بالاست اگر ساختار مشخصی برای ارائه خدمات نداشته باشند، به موفقیت نمی‌رسند. مسیر خدمت رسانی برای ما در برنامه، براساس قانون و سیاست‌های ابلاغی این است که باید نظام شبکه را گسترش داده و عمیق و تقویت کرده و در این نظام شبکه ای، خدمات پیشگیرانه را ارائه و از مسیر پزشکی خانواده به سمت نظام ارجاع، حرکت کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به الزامات نظام ارجاع، گفت: اجرای نظام ارجاع در کشور بدون فراهم شدن پرونده الکترونیک سلامت و با روش‌های سنتی، امکان پذیر نیست.

خوشبختانه سازمان بیمه سلامت در زمینه نسخ الکترونیک از سه چهار سال پیش، پیشگام بوده و پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته است، اما این گام باید با تکمیل پرونده الکترونیک سلامت، ثبت خدمات در پرونده و ارسال بازخورد به پزشک خانواده همراه باشد.

ظفرقندی اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع را موجب بهره وری منابع دانست و گفت: در هیچ کشور پیشرفته‌ای یک فرد نمی‌تواند در طول دو هفته، دوبار خدماتی مانند تصویربرداری MRI را دریافت کند و حتی افراد چندماه برای دریافت این خدمات، در انتظار می‌مانند بنابراین باید ساختار ارائه خدمات، مشخص و بر اساس قانون و برنامه که همان پزشک خانواده و نظام ارجاع است، باشد.

سی‌امین آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت با شعار «سی سال خدمت بیمه سلامت با وفاق ملی» امروز (سه شنبه) اول آبان‌ماه ۱۴۰۳، در مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *