صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مبارزه با مواد مخدر، مسئله‌ای جهانی است

۰۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۲:۳۹
کد خبر: ۴۷۹۹۸۵
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مبارزه با مواد مخدر، مسئله‌ای جهانی است و جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم این مبارزه قرار دارد، اگر اقدامات و تلاش‌ها ایران نباشد، حجم زیادی از مواد مخدر به کشور‌های غربی سرازیر می‌شود.

به گزارش گروه جامعه ، اسکندر مؤمنی در دیدار با اوگوچی دانیلز معاون هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل (UNDP) ضمن تبریک میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) و سال نوی میلادی گفت: اینجا مرکز ملی مبارزه با مواد مخدر در همه ابعاد است و مستقیماً زیر نظر رئیس‌جمهور ایران می‌باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اقدامات بسیار گسترده‌ای را در حوزه مبارزه با مواد مخدر در ابعاد مقابله، پیشگیری، درمان و صیانت انجام داده است و تاکنون حدود ۴ هزار شهید و چند برابر آن جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام کرده است.

دبیر کل ستاد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران طی دهه‌های گذشته در حوزه مقابله با عرضه مواد مخدر از صفر مرز تا عمق شهر‌ها و مرز‌های شمالی غربی کشور مبارزه بی‌امانی داشته است و برایش فرقی ندارد مواد مخدر قرار است در داخل کشور توزیع شود یا به کشور‌های خارجی ترانزیت شود؛ چرا که امنیت را یکپارچه می‌بیند.

مؤمنی افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه مقابله با عرضه با ترانزیت، توزیع و قاچاق مواد مخدر برخورد می‌کند و در حوزه درمان نیز با روش‌ها و تکنیک‌های منحصربه‌فرد، اقدامات خوبی را انجام داده است، اما درعین‌حال که برنامه‌های مقابله و درمان استمرار دارند، اولویت نخست ما توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد است.

وی بیان داشت: با همکاری نهاد‌های فرهنگ‌ساز مثل آموزش‌وپرورش و رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی اقدامات پیشگیرانه بسیار گسترده‌ای را به‌منظور مصون‌سازی جامعه از گرایش به اعتیاد انجام داده‌ایم.

دبیرکل ستاد در ادامه گفت: جامعه بین‌الملل را به مسئولیت خود واقف کنید تا مسئولیت خود را بپذیرد و به جمهوری اسلامی ایران در این مبارزه کمک کند؛ زیرا مبارزه با مواد مخدر، مسئله‌ای جهانی است و ایران در خط مقدم این مبارزه قرار دارد. اگر اقدامات و تلاش‌ها ایران نباشد، حجم زیادی از مواد مخدر به کشور‌های غربی سرازیر می‌شود.

مؤمنی افزود: ۷۶ درصد کشفیات جهانی تریاک و ۶۷ درصد کشفیات جهانی مرفین به جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد و ایران رتبه نخست کشفیات تریاک و رتبه دوم کشفیات مرفین و هروئین را در دنیا دارد. در نه ماهه گذشته حدود ۶۰۰ تن انواع مواد مخدر توسط کشورمان کشف شده است. این کشفیات همراه با مبارزه، درگیری و تقدیم شهید بوده است.

وی بیان داشت: انتظار ما این است که تصویر درست و واقعی از اقدامات ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر به مجامع و سازمان‌های بین‌المللی ارائه دهید.

دبیرکل ستاد گفت: در خصوص بیماری ایدز، ایران اقدامات بسیار گسترده‌ای را با پایه‌های علمی انجام داد که موجب کاهش شیوع و نرخ آن در کشورمان شد، این اقدامات می‌تواند برای دیگر کشور‌ها قابل استفاده و الگو باشد.

مؤمنی از برگزاری نمایشگاهی از دستاورد‌های ایران در امر مبارزه با مواد مخدر در حاشیه اجلاس کمیسیون مواد مخدر خبر داد و آمادگی ایران را در تقویت همکاری‌های بین‌المللی در دفاتر مختلف سازمان ملل متحد اعلام کرد.

تلاش‌های ایران در کشفیات مواد مخدر قابل تقدیر است

همچنین اوگوچی دانیلز معاون هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل (UNDP) گفت: سازمان ملل در زمینه همکاری با دولت ایران و ستاد، ۴ اولویت محیط‌زیست، بهداشت، اقتصاد و مواد مخدر را در نظر دارد و رویکرد ما در آن سازمان بر اساس معاهدات بین‌المللی موجود در قاچاق مواد مخدر و بیانیه‌های سیاسی است و یکی از اهداف ما توسعه برنامه‌ها با همکاری دولت ایران در سطح کشوری است.

وی در ادامه افزود: تلاش‌های ایران در کشفیات مواد مخدر قابل تقدیر است و ما نیز مانند شما معتقدیم حوزه پیشگیری از اعتیاد به اندازه حوزه مقابله با مواد مخدر حائز اهمیت است.

دانیلز بیان داشت: مشارکت جدی از سوی همکارانم در سازمان ملل برای همکاری با ستاد وجود دارد و امیدوارم سطح همکاری‌ها در جهت مثبت در آینده نیز ادامه داشته باشد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه اقدامات پیشگیری از بیماری ایدز می‌تواند به دیگر کشور‌ها کمک کند و ما نیز در اجلاس کمیسیون مواد مخدر که در ماه مارس برگزار می‌شود، اقدامات و دستاورد‌های ایران را در حوزه مبارزه با مواد مخدر اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *